Fontos szerepe lehetett a szegedi egészségügyi rendszer tervezett privatizációjában Sulyok Tamásnak.

Fontos szerepe lehetett a szegedi egészségügyi rendszer tervezett privatizációjában Sulyok Tamásnak.

Az RTL Híradó információi szerint a frissen megválasztott köztársasági elnök vezette 2001-ben azt a közalapítványt, amelynek bevonásával a város akkori polgármestere privatizálni akarta a szegedi egészségügyi ellátórendszert. A város jogtanácsosa is Sulyok volt – szemlézte az Index.

Hoppá! Még nincs is hivatalban, máris botrányba keveredett a megválasztott új államfő

Sulyok Tamás eskütétele a Parlamentben     Fotó: MTI

"A privatizáció terve, hogy az egész szegedi közegészségügyet egy alapítványba tolják, a tiltakozások miatt akkor kudarcba fulladt" – idézte fel Ujhelyi István, aki akkor szegedi önkormányzati képviselőként foglalkozott az üggyel. Az akkori egészségügyi miniszter, Mikola István az orvosi kamara és a szakszervezetek, valamint a helyi ellenzék tiltakozásának nyomására állította le a privatizációt.

Sulyok Tamás látta el ekkor ügyvédként a fideszes vezetésű szegedi önkormányzat jogi képviseletét is. "Sulyok Tamás végig következetesen a Fidesz egyik háttérembere volt. Azt pedig, hogy az önkormányzatnak jogi tanácsokat adó ügyvédi iroda vezetője, névadója, közben pedig egy közalapítvány élén próbálja privatizálni a polgármesterrel együtt a szegedi egészségügyet, ez erkölcsileg önmagáért beszél" – mondta el Ujhelyi.

A csatorna megkereste az ügyben Sulyok Tamást, azonban helyette az Alkotmánybíróság sajtóirodája válaszolt. Ők azt közölték, Sulyok Tamás ügyvédi tevékenységével kapcsolatban nem adhat tájékoztatást, mert azzal ügyvédi titkot sértene.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
Na jól bevásároltunk ezzel az emberrel! Máris elvetette a sulykot! Nem találni a fidesznél egy olyan személyt akinek ne lenne valami a füle mögött!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ftomi
Szóval " a politika az olyan ronda állat, amit se megfogni, se lerajzolni nem lehet, mert az a mindenkori érdekeinek megfelelően változtatja önmagát!"

Idézet 1972-ből tőlem Szolnok-Tiszaligeti KISZ Iskolán.

Mi változott azóta?
bence
Nincs ezen mit csodálkozni ! orbán magához hasonló erkölcstelen élősködőkkel veszi körül magát ! Aki becsületes az nem lehet fideszes !
kereső
@leszholnapis: Alá. A svéd csatlakozási ratifikációt.
Méhes
@Billibácsi: nincs olyan,aki bármelyik oldalról a politika közelébe kerül megbolondul

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.