A református püspök úgy véli, mindenki hibázik. Náluk a legmagasabb pozícióban lévők mennek elől, így ők kapják az „első ütést”.

Balog Zoltán: "A keresztény hit lényege, hogy ami piszkos, annak nem az okát kérdezzük"

Balog Zoltán püspök hosszasan értekezett a megbocsátásról/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Balog Zoltán a hétvégén a megbocsátás fontosságáról és a piszkos dolgok megtisztulásáról beszélt Szentmátorkátán – írta a telex.hu.

A kegyelmi ügy miatt lelkészi elnöki tisztéséről lemondott püspök hosszasan fejtegette a híveknek egy lelkipásztor beiktatásán azt, hogy milyen fontos a megbocsátás.

"Az életünk nem egyszer lesz piszkos egy évben, hanem újra és újra az lesz. (…) Mit kezdjünk azzal, ha a másik ember piszkos lesz?” – mondta, majd ezután úgy fogalmazott: "a reformátusoknál a kutyából is lesz szalonna”. Szerinte a világias gondolkodással szemben pedig az

"a keresztény hit lényege, hogy ami piszkos, annak nem az okát kérdezzük, hogy miért piszkos. Azért piszkos, hogy megtisztuljon.” – mondta beszédében.

Balog úgy véli, a reformátusoknál a legmagasabb pozícióban lévők mennek elöl a sorban, így ők is kapják az „első ütést”, nekik kell arra is példát mutatni, hogyan kell megbocsátani és megbocsátást kérni.

Forrás: telex.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Nem keresztény hit, hanem KRETÉN HIT!!

Baszod alásan te rohadék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@Pusztai:
A tölteléket,betöltés előtt darabolni,vagy darálni kell. Nekem a darabolás jobban tetszik.
Nanya
Ritka mocsok ez a balog ! Ha azt hiszi,hogy a mocsok amit művelt majd el lesz sikálva.
Nessy
Álszent duma! Orbán és hívei, mint a megbocsátás példaképei! Lehet, hogy Isten megbocsát, de ők soha!
simmering73
"Balog püspök minden tisztességes reformátusok és minden tisztességes emberek szégyene természetesen nem jutott el a bátorságnak arra a fokára, ahol már bátran elárulhatja az egész országot jogosan érdeklő kérdést: kinek az utasítására, kérésére, nyomásgyakorlására kért kegyelmet Kónya Endrének Novák Katalinnál. Ezzel szemben folytatta azt az ámokfutást, amit a kegyelmi döntés nyilvánosságra kerülése után elkezdett, és nem bír leállni azóta se vele. Szerintem ha Balog Zoltánon múlik, akkor Balog Zoltán a büdös életben nem fogja elárulni, sőt, ha az egykori közvetlen gazdáján és annak kormányán múlik, akkor sem fogja elárulni, hogy rajta kívül ki volt az a NER táplálékláncában fölötte álló entitás, akinek fontos volt, hogy egy pedofil bűnsegédjét kimosdassák ők együttes erővel az erkölcsi pöcegödörből, hogy visszatérhessen polgári foglalkozásához, mintha mi sem történt volna."
kolozsvaros.com/2024/03/04/amig-b-zoltan-szajabol-omlik-az-onigazolo-onfelmento-fekalia/
Clavigo
Egy elefánt seggén nincs ilyen vastag bőr,,mint ennek csuhásnak a pofáján...
Ezodabasz
@simmering73: ma, 18:15 Ez mindent visz: "NER tápláléklánc"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.