Nagyon csalódottak, mert csak pár százalékkal nőtt a fizetésük.

Több egészségügyi dolgozók arra panaszkodik, hogy a beígért 20 százalékos emeléshez képest alig néhány százalékkal nőt a fizetése ettől a hónaptól. Volt olyan, aki csak százalékkal kapott többet- tudta meg az index.hu.

Áll a bál! Sok egészségügyis nem kapta meg a beígért 20 százalékos béremelést

Csalódottak az egészségügyi dolgozók/Fotó: MTI/Varga György

Az RTL egyik nézője viszont arra panaszkodott, hogy ő ugyan megkapta a 20 százalékos emelést, de közben 20 százalékkal csökkentette a kórház az ügyeleti díjat.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint ez a dolgozók átverése, ami ahhoz vezethet, hogy nem fognak ügyeleteket vagy többletmunkát vállalni a dolgozók.

Pedig erre 200 millió forintot fordított a kormány. A Belügyminisztérium az RTL megkeresésére azt írta: a munkáltató dönt a béremelés mértékéről, de a dolgozó illetménye nem lehet alacsonyabb, mint március előtt volt. A háziorvosoknál az emelés mértéke szintén a munkáltató döntése, a forrásokat a kormány biztosítja – írták.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában kijelentette: csaknem 94 ezer egészségügyi dolgozót érint az átlagosan 20 százalékos egészségügyi szakdolgozói béremelés.

A politikus szerint a korábbi, gyakran áttekinthetetlen bérrendszert egyszerűsítették úgy, hogy az alapfizetéseken átlagosan 20 százalékos emelést hajtottak végre, majd ebbe építették be a különböző pótlékokat. Szerinte a bérrendszer átalakításával a dolgozók „duplán jól járnak”, mert a megemelt alapfizetés alapján számítják ki az úgynevezett mozgóbért, tehát az ügyeleti díjak, a műszakpótlékok is arányosan emelkednek.

Forrás: index.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Nem értem min csodálkoznak. Nem látták a pedagógusok 32,2% béremelését? Majd maguknak megadják a teljes összeget márciustól, efelől senkinek ne legyen kétsége, mert nekik jár, még Brüsszelből sem kell hozzá levél.
division
Nem értem min csodálkoznak. Nem látták a pedagógusok 32,2% béremelését? Majd maguknak megadják a teljes összeget márciustól, efelől senkinek ne legyen kétsége, mert nekik jár, még Brüsszelből sem kell hozzá levél.
archive
Én sem értem, miért csodálkoznak. Csak igérgetés megy évek óta, meg a mellébeszélés.
Nessy
Ez már évek óta így működik! Viszont a kormány propaganda már sok százezres bérekről mesél. 500-600 ezres bruttóbérről, sőt akár 800 ezerről is! A beteg meg nem érti, hogy ennyi pénzért miért nincs nővér, szakdolgozó! Pedig ezeknek a szép meséknek jó része nem igaz!
sándorbence
"Orbán Viktor és Novák Katalin is jól járt, ennyivel nőttek a politikusok fizetései
Orbán Viktor miniszterelnök az alapfizetésén kívül képviselői juttatást is kap, így az ő jövedelme 6 millió 539 ezer forint lesz, ami 814 ezer forinttal emelkedik március 1-től
A köztársasági elnök juttatása március 1-től 5 millió 249 ezer forint lesz, mely 635 ezer forintos növekedést jelent az eddigiekhez képest.
mivel az államfői tiszteletdíj a tisztség betöltése után is jár – a posztjáról a kegyelmi ügy miatt lemondott Novák Katalin volt köztársasági elnök is ugyanezt a pénzt fogja kapni.
A kormány tagjainak fizetése a képviselők alapjövedelmének kétszerese, így március 1-től havonta legalább 440 ezer forinttal nő az ő fizetésük. Azok a kormánytagok, akik képviselők is, 660 ezerrel magasabb jövedelemre számíthatnak.
Mivel a képviselők a mindenkori átlagjövedelem háromszorosát kapják, így ők március 1-től 1 millió 762 ezer forintot keresnek – 220 ezer forinttal többet, mint eddig
magyarminibér bruttó 266 800 Ft ORBANISZTÁNBAN
Pusztai
" Volt olyan, aki csak százalékkal kapott többet"

És volt olyan is aki a szárazkenyret kapott.

Mennyit?? na ez a kérdés!
Médiás!!!
ERÍGGY A pichába!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.