A gazdák így szeretnének üzenni a hatalomnak, mert szerintük nem jelzi senki feléjük a problémát.

Tiltakozna a gazda! Sok milliós traktorok lepik el a Belvárost

Vidékről jönnek gazdáikkal a traktorok a Belvárosba/Fotó: Stockfotó

Szombattól hétfőig háromnapos tüntetést hirdettetnek gazdák és méhészek Budapestre, a Parlamenthez – tudta meg a 24.hu. Nem kormányt akarnak buktatni, pusztán úgy érzik, egyre nehezebb talpon maradni a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Végre rendbe szeretnék tenni az agráriumot, mert ha minden így marad, akkor jövőre a gazdák négyötöde tönkremehet – véli Kernbaum Anita lábodi gazdálkodó, tüntetésszervező.

Állítása szerint végső elkeseredésükben demonstrálnak, a hazai gazdák jelentős része mára felélte tartalékait, s átlagos terméssel számolva az idei év is veszteséges lesz számukra.

„Sorra mennek tönkre a kis- és középvállalkozások, csak a környékünkön a cégek 10 százaléka ellen indult csődeljárás” – mondta a Somogy megyei vállalkozó.

A tiltakozó gazdák szerint a támogatások kiszámíthatatlansága okoz nehézséget. A földalapú támogatást, amit Ausztriában az év végére megkapnak, itthon június végére fizetik ki teljesen, viszont máskor időarányosan ilyenkorra a 40-50 százalékot meg szokták kapni, addig az idén 20-25 százalékot kapott az átlag, és akadtak, akik még semmit sem. Enélkül viszont nem tudnak nekikezdeni a tavaszi munkáknak, csak, ha hitelt vesznek fel. Így szeretnének üzenni a hatalomnak, mert szerintük senki nem jelzi feléjük a problémát.

A szombattól hétfőig tervezett tüntetésre a szervezők két helyszínt foglaltak le: gyülekezőhelyként a Népligetet, illetve a demonstráció valós területeként a pesti alsórakpart Parlament és Lánchíd közötti szakaszát.

A tüntetés érdemi részét, a traktorok belvárosi megjelenését vasárnapra időzítik, hétfőn pedig petíciót akarnak átadni az agrárminiszternek.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Nyugodtan lehet a kormány ellen tüntetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@CsipkeRózsa: A tiszta magyar termékről csak annyit, hogy a szomszédom mindig engem kérdez meg hogy mennyi az 1,5 százaléka az 500 liter permetlevének, ha pedig nem vagyok otthon akkor kb per sacc-ra öntögeti össze a hozzávalókat!
A permetezés utáni egészségügyi várakozási időt pedig mindig felülírják a piacnapok...
Remélem lassan eljön már az az idő, amikor a "gazda" iskolázott, szakmát szerzett gazda lesz, van már rá jó példa, de ők nem vonulnak hanem dolgoznak!
magyar1
@Maccska: A magadfajta prolik nem emlékeznek az előző sok évtizedre, hogy mindig voltak fagyok, eső, stb károk és a gazdák mindig megkapták a kárpótlást, ők sosem jártak rosszul.
Az élelmiszerárak pedig így is 10-szeresére nőttek - miről beszélsz te tudatlan?
Dr. Proktor
@magyar1: Nem proli szegény, mert akkor lenne esze és tartása, hanem fideszbirka...
balos
@Dr. Proktor: Sajnos azt kell mondjam,hogy akik értenek még a Föld "nyelvén" egyre kevesebben vannak ,de HÁLA a rendszarváltásnak segített,hogy a sokak akik még művelték a földet azok feladták a küzdést!A nemzethy szél kifújta őket az árok szélére!
Sakk Matt
Sakk Matt
@balos: Dugj fel a tapló mutterodnak egy telefont és csörgesd soxor, hadd élvezze a vén hülye picsa!
simmering73
@KisTehen: lájkolja. Nagyon tetszett neki a német dzsembori. Most házhoz jön a buli, ökör.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.