A gazdák így szeretnének üzenni a hatalomnak, mert szerintük nem jelzi senki feléjük a problémát.

Tiltakozna a gazda! Sok milliós traktorok lepik el a Belvárost

Vidékről jönnek gazdáikkal a traktorok a Belvárosba/Fotó: Stockfotó

Szombattól hétfőig háromnapos tüntetést hirdettetnek gazdák és méhészek Budapestre, a Parlamenthez – tudta meg a 24.hu. Nem kormányt akarnak buktatni, pusztán úgy érzik, egyre nehezebb talpon maradni a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Végre rendbe szeretnék tenni az agráriumot, mert ha minden így marad, akkor jövőre a gazdák négyötöde tönkremehet – véli Kernbaum Anita lábodi gazdálkodó, tüntetésszervező.

Állítása szerint végső elkeseredésükben demonstrálnak, a hazai gazdák jelentős része mára felélte tartalékait, s átlagos terméssel számolva az idei év is veszteséges lesz számukra.

„Sorra mennek tönkre a kis- és középvállalkozások, csak a környékünkön a cégek 10 százaléka ellen indult csődeljárás” – mondta a Somogy megyei vállalkozó.

A tiltakozó gazdák szerint a támogatások kiszámíthatatlansága okoz nehézséget. A földalapú támogatást, amit Ausztriában az év végére megkapnak, itthon június végére fizetik ki teljesen, viszont máskor időarányosan ilyenkorra a 40-50 százalékot meg szokták kapni, addig az idén 20-25 százalékot kapott az átlag, és akadtak, akik még semmit sem. Enélkül viszont nem tudnak nekikezdeni a tavaszi munkáknak, csak, ha hitelt vesznek fel. Így szeretnének üzenni a hatalomnak, mert szerintük senki nem jelzi feléjük a problémát.

A szombattól hétfőig tervezett tüntetésre a szervezők két helyszínt foglaltak le: gyülekezőhelyként a Népligetet, illetve a demonstráció valós területeként a pesti alsórakpart Parlament és Lánchíd közötti szakaszát.

A tüntetés érdemi részét, a traktorok belvárosi megjelenését vasárnapra időzítik, hétfőn pedig petíciót akarnak átadni az agrárminiszternek.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Nyugodtan lehet a kormány ellen tüntetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Nyugodtan lehet a kormány ellen tüntetni.
namihami
Kifizették már a több tízmilliós hiteleiket, amiket a Steiger traktorjaik vásárlásához vettek fel? Erre a célra nem drága a 630 forintos gázolaj?
Mert a termékek árán nem látni a brutális árcsökkenést!
balos
@szaboria1: Annyira nem hülyék!A fideSS a bábájuk!Honnan lenne ilyen traktorja,ha nem tud eladni?Olyan drágán termelnek,hogy az üvegzsebük mára kiürült!
csak úgy....
hallod @KisTehen:? az "elégedett" magyar gazdák koppintják a nyugatiakat!
Pusztai
Nyugi!
Jakab szervezi és Prüsszel ellen tűntiznek.
Dr. Proktor
Inkább a termelékenység növeléséért dolgoznának...
A holland gazdák drága munkabérrel alacsonyabb termelői és piaci áron termelnek!
CsipkeRózsa
A gazdák termeljenek nekünk, fogyasztóknak, hogy ne a külföldről behozott rosszabb minőséget kelljen fogyasztanunk!
Menőmanó
Nem kormányt akarnak ők buktatni, áááá mért is tennék. Orbán nem hibás semmiért, mindig minden rosszról más tehet, Brüsszel, meg Gyurcsány, ugye kedves gizdák.
terlasz
Komoly lesz, nálunk is muszáj csúcsra-járatni a demokráciát, nehogymááá azt higggyék, hogy csak náluk van ilyen.
túszulejtettország
2006-ban az elődeik az állami hitelből vásárolt traktorjaikkal ütöttek több napos sátortábort a Kossuth-téren. Most is ez
kellene, csak a kolostor előtt!
magyar1
Érdekes ez, mi kéne még nekik? Ismerőseim körében csak gazdag földművelőket ismerek. Adózni sem adóznak mint a dolgozók. Csak a föld után milliókat kapnak ingyen.
Dr. Proktor
@CsipkeRózsa: A tiszta magyar termékről csak annyit, hogy a szomszédom mindig engem kérdez meg hogy mennyi az 1,5 százaléka az 500 liter permetlevének, ha pedig nem vagyok otthon akkor kb per sacc-ra öntögeti össze a hozzávalókat!
A permetezés utáni egészségügyi várakozási időt pedig mindig felülírják a piacnapok...
Remélem lassan eljön már az az idő, amikor a "gazda" iskolázott, szakmát szerzett gazda lesz, van már rá jó példa, de ők nem vonulnak hanem dolgoznak!
magyar1
@Maccska: A magadfajta prolik nem emlékeznek az előző sok évtizedre, hogy mindig voltak fagyok, eső, stb károk és a gazdák mindig megkapták a kárpótlást, ők sosem jártak rosszul.
Az élelmiszerárak pedig így is 10-szeresére nőttek - miről beszélsz te tudatlan?
Dr. Proktor
@magyar1: Nem proli szegény, mert akkor lenne esze és tartása, hanem fideszbirka...
balos
@Dr. Proktor: Sajnos azt kell mondjam,hogy akik értenek még a Föld "nyelvén" egyre kevesebben vannak ,de HÁLA a rendszarváltásnak segített,hogy a sokak akik még művelték a földet azok feladták a küzdést!A nemzethy szél kifújta őket az árok szélére!
Sakk Matt
Sakk Matt
@balos: Dugj fel a tapló mutterodnak egy telefont és csörgesd soxor, hadd élvezze a vén hülye picsa!
simmering73
@KisTehen: lájkolja. Nagyon tetszett neki a német dzsembori. Most házhoz jön a buli, ökör.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.