A magyar miniszterelnök az m1 aktuális csatornának adott interjújában beszélt Sulyok Tamásról, és arról, miért rá esett a kormányzópártok választása.

Az Egyesült Államokból hazatérve exkluzív interjút adott Orbán Viktor a köztelevíziónak. A miniszterelnök elmondta, a vasárnap beiktatott Sulyok Tamás Magyarország hetedik köztársasági elnöke, és ő mind a hét magyar államfővel dolgozhatott együtt kormányfőként. Ezért van is elképzelése arról, hogy melyik helyzethez milyen köztársasági elnök való, milyen köztársasági elnök tudja szolgálni leginkább Magyarországot egy adott helyzetben.

Hogy máris támadják az új államfőt? Orbán Viktor szerint ez Magyarország

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Most egy "felkavart" helyzet volt, mert az előző köztársasági elnök, Novák Katalin a kegyelmi ügy miatt távozott, és ez érzelmileg is felkavarta az embereket – emelte ki a miniszterelnök. A kormányfő szerint most egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, nyugodt, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak, mindezt pedig úgy, hogy közben felkészültsége, szaktudása, és tekintélye vitán felül áll. Az alkotmánybíróság volt elnöke ilyen ember – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő kifejtette: a köztársasági elnököt a parlament választja meg, ő a többségi frakcióknak tett javaslatot, és Sulyok Tamásra esett a választás. Több név is előkerült, hiszen Magyarország egy intellektuálisan különösen erős ország, így van jó néhány olyan kiváló ember, aki bátran vállalhatta volna ezt a munkát – tette hozzá. Ugyanez a lehetőség a baloldal számára is fennállt, mert a kisebbségben levő képviselők is jelölhetnek köztársasági elnököt, de most ezzel a lehetőséggel nem éltek.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Sulyok Tamás a magyar parlamenti képviselők által jelölt, és általuk megválasztott elnök. Mivel a képviselőket a nép választja, így áttételen keresztül ugyan, de a nép által is megválasztott elnök – fűzte hozzá. Azt, hogy bár az új államfő még csak néhány napja van hivatalban, de már támadások érték, Orbán Viktor úgy kommentálta: "ez Magyarország, ez ilyen".

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
lopják a közpénzt és a közvagyont? ez magyarország! ;)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Sulyok az apját filoszemitának nevezte, aki a Fejér megyei nemzetiszocialista párt vezetője volt, s a holokauszt alatt a deportálást végző nácibarát kormányt éljenző cikket jelentetett meg. Eszes Beáta kutatásaiból azonban kiderül, Sulyok családja anyai ágon is súlyosan antiszemita gyökerekkel rendelkezett. Az anyja és testvérei olyan események résztvevői voltak, mint pl. egy 1940-es Tormay Cecile-emlékest. Bolesznyné, az anyjuk, Kecskeméten 1928-ban Tormay Cecile oldalán kísérte a kormányzónét, Horthynét. A Boleszny házaspár tagja volt a Revizionista Ligának is.
nepszava.us/sulyok-apja-nem-bujkalt-senki-nem-uldozte-viszont-az-anyja-is-antiszemita-volt/
sándorbence
orbán maguktették ilyenné azországot 2010óta ésmég kinának is pucsitanak
tárva azajtó had jöjjenek akomcsi rendöreik
Menőmanó
@simmering73: Három grófnőhöz is gyengéd, a barátságnál mélyebb szálak fűzhették a konzervatív családmodellt eszményítő Tormay Cécile-t.
A leszbikusság gyanúja először egy kínos válóperben vetült az írónőre, ám az őt és Zichy Rafaelnét a plafonba fúrt lyukon keresztül is kukkoló szemtanúk vallomását a bíróság nem tartotta perdöntőnek.

És erről a nőről Tarlós utcát akart elnevezni a II. kerületben. Szép firmák ezek.
Pegero
Ha Orbán Viktor valóban azt mondta: "ez Magyarország, ez ilyen", akkor elfelejtette hozzátenni, hogy a magyar ellenzék ilyen trágya!
kereső
kolozsvaros.com/2024/03/11/szuveren-csaladbarat-gyerekvedo-nyugdijastamogato-szabadsagharcos/

"De nem csak ebben a mocskos ügyben érhető tetten a rezsim, és Orbán Viktor romlottsága, hanem számtalan egyéb bizonyítékát is adják a kétszínűségnek. Például azzal, hogy miközben az ország szuverenitásáról handabandáznak, engedik szabadon garázdálkodni Erdogan testőreit, és egy szó nélkül veszik tudomásul, hogy azok a testőrök összevernek egy magyar embert magyar földön. Ezek után egészen rémisztő belegondolni abba, hogy a Kínai Kommunista Párt rendőrei milyen felhatalmazást fognak kapni Magyarországon. Eleve sem érthető az, hogyan jut eszébe a magyar kormánynak beengedni az országba egy másik ország rendőrségét, és különféle jogokkal felruházni őket. Erre egyetlen magyarázat van szerintem, mégpedig az, hogy titokban – talán a hitelekért cserébe – alkut kötött Orbán a kínaiakkal, és már nem csak Putyin tartja a markában, hanem Kína is."
G.Freeman
@Maccska: Tisztában vagy azzal minek a rövidítése a kisz, kis vörös?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.