Pillantás a kilencedikről Azért azt nem hinném, hogy ne lehetne ma Magyarországon olyan embert találni, aki makulátlan, nincs semmi kérdőjel a múltjában, és még köztársasági elnöknek is alkalmas. Jó, tudom, fontos volt sietnie a Fidesznek, szeretett volna nagyon gyorsan túllendülni a kegyelmi ügyön, és ennek alapfeltétele volt, hogy minél hamarabb levegyék a sakktábláról – ki ne mondd a nevét – Novák Katalint, és bemutassák: van másik. Szóval értem én a kapkodást, és mi tagadás, elsőre jó ötletnek tűnt Sulyok Tamást átemelni az Alkotmánybíróság éléről a Sándor Palotába. Hiszen az Ab vezetőjeként igazában nem támadták őt, illetve, ami kritika érte azt a kormánypárt nem vette magára, ellenzéki cuccögés csupán, figyelemre sem méltó. Hogy az Ab folyamatosan a Fideszt szolgálta ki, az egy cseppet sem zavarta a társadalmat; megszokták, hogy az összes intézmény, hivatal a hatalmon lévők szolgája, és ezt ők – mármint Orbánék – pont így akarták. Számukra a demokrácia éppen ezt jelenti,...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nekem a légy jobban tetszik a hajszálnál, hamár levesről van szó

A nepszava.hu főszerki szokásos publicisztikáka margójára

A „Hajszál - Pillantás a kilencedikről” cikket egy óriási tévedéssel kezdi. „Azért azt nem hinném, hogy ne lehetne ma Magyarországon olyan embert találni, aki makulátlan, nincs semmi kérdőjel a múltjában, és még köztársasági elnöknek is alkalmas.” –írja. Vannak erős kétségeim abban, hogy tényleg lenne ilyen, s ahogy a híres mondás tartja: majdnem biztos, hogy nem vállalná. Azonban Orbániában ez nem szempont!!
Az egyébként remek cikk azzal zárul, hogy: „Értem én persze, mégiscsak lehetetlen helyzet lenne, ha már a harmadik, általuk kiválasztott köztársasági elnöktől kellene megszabadulni. Schmitt hazugsága és plágiuma, Novák kegyelmi ügye után ez a megtévesztés – a hatalom szemében – apróságnak tűnik. De nem az: egyszerre több hajszál is van a levesben, pedig egy is elég...”!
Amiről nekem a másik leveses vicc ugrik be, ami azon túl, hogy anekdota, de sajnálatos hiátusunkra is emlékeztet:
A klasszikus Csortos anekdota szerint:
„Megszokott éttermében a levest kanalazva egy legyet talált benne.
Hívta a pincért: Józsi kérem, maguk ne próbálják meg eltalálni az ízlésemet!
Ha úgy vélik, hogy jólesne nekem a levesemben némi légy, akkor kistányéron tegyenek mellé!
Én majd az ízlésem szerint teszek bele!”

Már megint az azt átkozott májam: tudnánk választani???
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy ellopott mondat

Orbán Viktor exkluzív interjúja az M1-nek: Donald Trump a béke embere, Magyarország is mielőbbi békét akar

Orbán Viktor kiemelte, hogy
„Sulyok Tamás felkészültsége, szaktudása és tekintélye vitán felül áll.”
Ha nem tudnám, hogy értelemzési fogyatékos el is gondolkodnék.
Ahogy az ülve alfelét nyelvvel tisztigató mikrofon állvány „Dante azt írja, hogy a legforróbb hely a pokolban azoknak van lefoglalva, akik az erkölcsi válság idején megőrizték semlegességüket” gondolatán is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.