Szijjártó Péter szerint Magyarország nem köteles elviselni hazugságot, még akkor sem, ha azt az Egyesült Államok elnöke mondja. Ezért raportra hívták az USA nagykövetét, és magyarázatot követeltek tőle.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Pétert Joe Biden amerikai elnök azon megjegyzéséről kérdezték, mely szerint Orbán Viktor kinyilvánította, hogy nem hisz a demokráciában.

Hogy mer Biden így beszélni Orbánról – Raporton az amerikai nagykövet!

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

A tárcavezető leszögezte:

Ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől sem. Még akkor sem, ha az adott személy éppen az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Ennek nyomán bekérették az USA nagykövetét, hogy magyarázattal szolgáljon. Arra kérték, mutassa be az idézetet hellyel és időponttal, ahol a miniszterelnök a fentieket mondta volna.

Nyilvánvalóan ilyen kijelentés nem hangzott el, ezért semmifajta érdemi választ nem tudtunk kapni – közölte Szijjártó.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat a nagykövet megnyilatkozatása, miszerint az a hivatalos amerikai pozíció, hogy “itt, Magyarországon mi diktatúrát építünk”, ugyanis ezzel nem a kormányt, hanem az országot sértik meg.

Azt is hozzátette, hogy a miniszterelnök és a kormány nem egy véletlen sorsolás alapján vezeti ezt az országot, hanem az emberek döntése alapján.

A miniszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentéséről szólva, miszerint a magyar kormány nagyon veszélyes játékot játszik Oroszországgal, azt mondta, hogy ami veszélyes, az maga a háború, minthogy a harcokban emberek halnak meg, ráadásul az eszkaláció kockázata is fennáll – közölte a tudas.hu.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közleményt adott ki, amelyben azt írják:

"Megerősítjük, hogy Pressman nagykövetet ma reggel »sürgős« megbeszélésre »kérette be« a Külügyminisztérium az Egyesült Államok elnökének Magyarországról tett kijelentései miatt. Pressman nagykövet mindig örömmel fogadja a lehetőséget, hogy szövetségesünkkel megvitassa a magyar demokrácia helyzetét."

Forrás: tudas.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Orbán nem, hogy nem hisz a demokráciában, de nem is műveli azt!
Tehát szarházi kakadu, nem felháborodni, hanem gondolkozni kellene, mielőtt kinyitod a pofád!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
A szargyártó olyan jól nyeli a muszka-kinai köpedelmet,hogy attól még a köpő halak is sorba állnak!
szaboria1
Petike a sok zselé belágyította az agyadat.
kereső
Elérte már a forint a 400-as árfolyamot?
Csizmás Kond
...a demokrácia leple alatt hitványkodnak...
Géza
@Eladott Ország: Jellemző a liberális tahóság és agresszivitás, amivel ide hörögsz, paraszt!
simmering73
A tömeggyilkos orosz diktatúrát szolgáló, mintának tekintő, a Lavrov segge végéből ki sem látszó Szijjártó ezúttal is előadta, hogy nem tűrik Orbán fasiszta rendszerének kritikáját, és aki diktatúrának nevezi a diktatúrát, az nem őket, hanem az ország népét sérti meg. De az ország népének köze nincs saját országához, Orbán a négyévente elcsalt választások után azt tesz, amit akar, mintha az ország a saját tulajdona lenne. Orbánt pedig senki nem hatalmazta fel egy "új társadalmi rendszer", a NER létrehozására, ami nem demokrácia. 2010-ben sem erről szavaztak az emberek. Orbán önkényesen, kizárólag saját pártjával eltörölte a demokratikus Alkotmányt, amit kénye-kedve szerint változtat azóta is. Évek óta nem létező veszélyhelyzetre hivatkozva rendeleti kormányzás zajlik. Miről beszélnek? Az amerikai nagykövet berendelése ugyannak a színjátéknak a része, amit a svédekkel is eljátszottak, s az amerikai választásokba való durva beavatkozáshoz kapcsolódik. Orbán nyíltan hadat üzent a demokratikus amerikai kormánynak, és egy puccsistát támogat.
nepszava.us/joe-bidennek-igaza-van-magyarorszag-mar-reg-nem-demokracia/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.