Szijjártó bejelentette, hogy Magyarországnak továbbra sem kell politikai és pénzügyi terheket vállalnia az ukrajnai fegyverszállításokból.

A kormány konstruktív tartózkodása mellett elfogadták az Európai Békekeret ötmilliárd eurónyi bővítését. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben közölte, hogy így Magyarországnak továbbra sem kell politikai vagy pénzügyi terheket vállalnia az ukrajnai fegyverszállításokból.

Szijjártó: "Továbbra sem mi pénzeljük az ukránok háborúját"

Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala

Ám emellett sérelmezte, hogy még mindig nem ismerik el, hogy az EU Ukrajna-stratégiája kudarcot vallott. Szerinte ezért senki sem vállalná fel a politikai felelősséget az Európa által elszenvedett károkért.

És ugye azt a sportpályán is érvényes mondást alkalmazzák itt, ha jól értem, hogy a legjobb védekezés a támadás. Mennek előre, és nem 19-re, hanem már 20-ra húznak lapot, ami nyilvánvalóan újabb tuti bukást hoz elő

- fogalmazta meg véleményét.

Szijjártó Péter beszélt az utóbbi hetekben néhány európai vezető által tett nyilatkozatokról, amelyek azt hangsúlyozzák, hogy nem lehet kizárni az európai katonák küldését Ukrajnába. Felidézte azt az egyhangú határozatát, amely szerint mindent meg kell tenni a közvetlen konfrontáció elkerülése érdekében Oroszországgal.

És épp ezért azok a nyugat- és kelet-európai nyilatkozatok, amelyek a csapatok küldését valószínűsítik, vagy nem zárják ki, színtiszta megsértései ennek a közös NATO-döntésnek

- vélekedett.

Kiemelte, hogy az EU vagy a tagállamok mostani, még erőteljesebb nyilatkozatai csak súlyosbíthatják a helyzetet, ami tovább táplálhatja a "harmadik világháború" rémképét. A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország, mint Ukrajna szomszédja, közvetlenül szembesül a háború minden negatív következményével. Példaként említette a menekültáradatot, valamint azt, hogy a Közép-Európát elárasztó alacsony minőségű ukrán gabona szinte kiütötte a mezőgazdaságot.

Szóval ha van ország, amely folyamatosan szembesül a háború tragikus következményeivel, (...) amely viseli ezen háború terheit, és ha van ország, amely többek között mindezek miatt a lehető leggyorsabb békében érdekelt, az éppen Magyarország

- zárta nyilatkozatát.

Forrás: https://www.atv.hu/belfold/20240318/szijjarto-peter-bejelentes-europai-unio-orosz-ukran-haboru-penz?fbclid=IwAR1xFvhqH0HqHoMKBeMiTOpTBHxhU-0WKdfwoptsII_TlzmKcrWKrWamrSo

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az Unió egyik legszegényebb országának leghülyébb külügyminisztere játssza az eszét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Az Unió egyik legszegényebb országának leghülyébb külügyminisztere játssza az eszét.
Nessy
Nem bizony! Kormányunk Putyint "pénzeli" a magasabb olaj és gázárral! Valamint támogatja a vétóival! Vár benneteket a főnököddel együtt Belzebub vacsorára!
Ábel
Mi az oroszok háborúját pénzeljük!
Maccska
Majd a libernyákjaink küldenek pénzt a zenebohócnak.
izéke
@Maccska: nektek majd trampli küld guruló dollárokat... hát a lófütyit kisnyuszi :))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.