Karácsony Gergely főpolgármester a legkorruptabb beruházásnak nevezte a Déli Körvasút megépítését, aminek közösségi oldalán is hangot adott. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt ugyanakkor nem érti Karácsonyt, mivel három éve még ő maga is támogatta a körvasút létrehozását.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár, aki indul a főpolgármester-választáson, Facebook-bejegyzésben reagált Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester videójára, melyben Karácsony a Déli Körvasút megépítését az elmúlt évtized legkorruptabb, leginkább jogsértő és leginkább környezetromboló beruházásaként jellemzi – írja az Index.

„Sajnálattal látom, hogy Karácsony Gergely ma egy megafonos stílusú lejáratóvideóban próbál betámadni a Déli Körvasút kapcsán, miközben korábban hivatalosan is támogatásáról biztosította a beruházást”

– írta Vitézy, és hosszan, pontokba szedve mutatott rá – ahogy fogalmazott – a „tényekre”.

Egymásnak esett Karácsony Gergely és Vitézy Dávid a Déli Körvasút megépítése miatt

Vitézy Dávid Egerben 2022. október 11-én. MTI/Komka Péter

Vitézy Dávid érvei között az is szerepel, hogy a Déli Körvasút megépítését a főpolgármester is támogatta három évvel ezelőtt, és azóta a műszaki tartalom semmit nem változott. A közlekedési szakember meglátása szerint a Déli Körvasút az elővárosi vonatok sűrítését célzó kapacitásbővítő beruházás, a célja kevesebb autó, több elővárosi, elektromos motorvonat. Az az álláspontja, hogy az elővárosi vasútvonalak fejlesztése minden budapesti érdeke az autóforgalom mérséklése miatt, és különösen érdeke az érintett kerületeknek, Budafoknak, Újbudának, Ferencvárosnak, Kőbányának, Rákosmentének, ahol sűrűbb vonat- és jobb közösségi közlekedés lesz a beruházás révén.

Ahhoz, hogy 30 helyett 15 percenként járhassanak az elővárosi vonatok reggel és délután Budafok vagy Rákoscsaba felől, szükség van Déli Körvasútra. Vitézy úgy gondolja, hogy ez a valódi zölpolitika, nem a vasútellenesség.

A főpolgármester-jelölt azt a kérdés is felteszi, hogy Karácsony miért nem bírálja Lázár János építési és közlekedési minisztert, aki – szerinte – a beruházásnak lassan két éve a „korlátlan ura”.

A vasútfejlesztés kapcsán a heylben élők szempontjainak maximális figyelembevétele szükséges– hangsúlyozta Vitézy.

„Ha főpolgármesterként megkapom a budapestiek bizalmát, mindent el fogok követni, hogy a kormány teljesítse az ígéreteit: elkészüljön a Hamzsabégi park teljes körű felújítása, a vasútra néző lakásokban az ablakok cseréje, ne legyen indokolatlan éjjeli munkavégzés, valamint a vasúti beruházás eddig halogatott, de szükséges elemei, így az új népligeti vasútállomás is elkészüljön”

– fogalmazott.

"Ha Karácsony Gergelyt a pártpolitikai csaták helyett a város valódi fejlesztése is érdekelné, akkor ezekért harcolna, és nem engem kérne számon, hanem a magyar kormányt. Az a főpolgármester ugyanis nem zöld, aki vasútellenes"

– jelentette ki a főpolgármester-jelölt.

Forrás: Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Philip Marlowe
Karácsony egyértelműen nem polgármesternek való! Ezt bizonyította zuglóban, és főpolgiként is!
(Van, csak egy ember aki ezt nem így látja?...)
Tehát lépni kell a budapestieknek. Hogy merre, az az ő dolguk...
rücsü41
Három évvel ez előtt még benne volt a buliban, de azóta biztos kigolyózták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok