„Tudjuk, hogy ki az a Tóni, Barbara és Ádám. Azok, akikről önök is tudnak” – a sajtó elé állt az ügyészség Magyar Péter hangfelvétele miatt

KNYF: nem tűntek el iratok az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben

Az úgynevezett Völner-Schadl ügyben a vádiratban nem szereplő, fel nem használt bizonyítékok, adatok is megvannak, semmilyen irat nem tűnt el

- közölte Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője a nyomozásáról tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A főügyész kimondta: "Tudjuk, hogy ki az a Tóni, Barbara és Ádám. Azok, akikről önök is tudnak"

Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője sajtótájékoztatót tart az úgynevezett a Völner-Schadl ügy nyomozásáról Budapesten, a KNYF épületében 2024. március 28-án. MTI/Hegedüs Róbert

Fürcht Pál felidézte, többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból. Ez azonban nincs így – szögezte le. Rögzítette: a vádirat azokat a tényeket tartalmazza, amelyeket az ügyészség bizonyíthatónak ítélt; a tényállásokat, amivel vádolja a vádlottat, és a tényeket alátámasztó bizonyítékokat. Azon bizonyítékok is megvannak, amelyek nem támasztják alá a vádat, amit nem használnak fel; "minden adat útja nyomon követhető" – fűzte hozzá.

Az ügyészség minden olyan cselekményt kivizsgál, ami bűncselekmény tényállására utal – jelentette ki, hozzátéve: amit a vizsgálat során nem tudnak kétséget kizáróan bizonyítani, az a vádiratban nem fog szerepelni,

de nincs olyan adat, ami önkényesen eltűnt a süllyesztőben

A főügyész hangsúlyozta, hogy ezen az ügyön "sokszor az egész ügyészség szinte teljes állománya dolgozott". Nem egyetlen nyomozási ügyirat van, másolat van a többi ügyésznél, a bíróságnál, a közreműködő szerveknél is – mondta. "Mindenkit megnyugtathatok, hogy minden irat megvan" – jelentette ki.

Fürcht Pál beszámolt arról, hogy szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség tanúként hallgatta ki Varga Judit korábbi igazságügyi minisztert. Az általa elmondottakról azonban a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott tájékoztatást.

Elmondta azt is, hogy az eljárásról "sok ügy le lett különítve", amelyek újabb nyomozásokat indukáltak. Ezek most is folyamatban vannak, némelyik más nyomozó hatóságnál – tudatta. Megjegyezte: a világ legtöbb ügyészsége büszke lenne rá, hogy idáig juttatta ezt az ügyet.

A főügyész hangsúlyozta, egyetlenegy gyanúsítottnak sem mondták meg, hogy miről beszéljen vagy miről ne beszéljen.

Mindenki előtt nyitva állt az út, hogy hozza tudomásunkra, ha még súlyosabb bűncselekményről tud

- fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy az eljárásokban a leplezett eszköz alkalmazását a nyomozási bírók rendelik el, a lehallgatást pedig mindig erre szakosodott szakemberek végzik, nem az ügyész. Az ügyészség nem hallgat le senkit, az ügyészséghez első körben a lehallgatás anyagáról készült jegyzet érkezik meg, ami közokiratnak minősül – jelezte.

Fürcht Pál kijelentette: az ügyészség független és mindig a törvények szerint jár el.

Emlékeztetett:

terhükre rótták azt is, hogy "nem tudják, ki az a Tóni, Barbara és Ádám". "De igen, tudjuk, hogy ki"

- fogalmazott, megjegyezve: a lehallgatási anyagban egy vállalkozó beszél az egyik vádlottal, de "az, hogy egy vállalkozó bizonyos üzleti terveket előad valakinek, nem bűncselekmény". "Vizsgáltuk, semmilyen üzletről nem találtunk nyomot" – húzta alá, majd ismét rögzítette: nem igaz az az állítás, hogy ne intézkedtek volna mindenben, ami bűncselekmény gyanúját keltette. Amit azonban nem tudnak bizonyítani, az nem szerepel a vádiratban.

Annak kapcsán, hogy az ügy egyik vádlottjának hivatalos helyekre volt bejárása, a főügyész közölte: az illető akkoriban egy hivatásrendnek, a végrehajtói karnak volt az első számú vezetője, ezért önmagában az nem keltett gyanút, hogy hivatali minőségében fogadják őt.

A főügyész hangsúlyozta: folyamatban lévő ügyek bizonyítékait nem értékeli, nem kommentálja, de amint a nyomozás véget ér, mindenről tájékoztatni fogják a közvéleményt, "talán a szokásosnál is részletesebben".

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Őrnagy: te miért nem a kurva anyádat gyagyásozod,te idióta elmebeteg?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Amikor a Schadl-Völner-botrány kirobbant, volt az ügynek egy érdekes mellékszála. Kiderült, hogy 2021 őszén a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökénél tartott házkutatáson Schadl páncélszekrényéből kompromittáló felvételek kerültek elő: két fénykép, amelyeken három meztelen ember látható intim helyzetben. A fotók mellett két DVD-lemez is volt, amelyeken egy közszereplő neve szerepelt. A történtekről beszámoló RTL akkor megkereste az érintett közszereplőt, aki azt nyilatkozta: nem ismeri Schadl Györgyöt. Azt is mondta, hogy róla nem készülhettek kompromittáló felvételek és nem is zsarolták azokkal. Schadl György ügyével kapcsolatban ezeket a tárgyakat is bűnjelként foglalták le és vették jegyzőkönyvbe a nyomozók. Később, amikor a sajtóba kiszivárgott néhány hivatalos nyomozati anyag, kiderült az is, hogyan fogalmazták meg a nyomozók a felvételeken látottakat. Eszerint “egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.” Ugyanazon a napon, amikor a Varga nevét említő felvételeket lehozza a Blikk, az ügyészség bejelenti: a DVD-re rögzített szexvideónak nincs köze a Völner–Schadl-ügyhöz és a végrehajtók botrányához, ezért a felvételt megsemmisítették. "Az már tényleg a jogállam halála, ha a nyomozó hatóság saját hatáskörében dönti el, hogy egy súlyos, a volt igazságügyminiszter-helyettest érintő korrupciós ügyben semmisít meg az eljárás kezdeti szakaszában az eset teljes feltárása érdekében esetleg fontos bizonyítékokat. Hogy lássuk ki süketel: — ( főügyész)
uploads.disquscdn.com/images/85f1890f16e77b39c46d3907966568ef5db806b16700177970536dbb6635822d.jpg?w=800&h=840
Eladott Ország
Főügyész: "hogy családtagjaik vittek be nekik fehérneműt a munkahelyükre, mert éjt nappallá téve dolgoztak." Itt tartunk hogy az ügyészség is csak a szennyesét teregeti érdemi válaszok helyett? Ha függetlenek mikor fognak nyomozni Tiborcz Elios ügyében, a túlárazott lélegeztetőgépek-, illetve a letelepedési államkötvény visszáságai ügyében? Remélem ha buknak ezekre is mind válaszolniuk kell majd. Az biztos, hogy az egész fidesz bandának jogilag legalább fejenként 10 életfogytiglant kellene kiosztani. természetesen teljes vagyonelkobzással együtt. Mekkora buli, már a szügyészségre’ hordták láthatáskor a bablevest, meg a káposztástésztát a rokonok. Beszabehu, a szívem szakad meg értük. Meg a fehérneműt. Ez a főügyész majom is jól megfogta a lényeget, ami a fél országot érdekli jelenleg.Fürcht Pál nyomozó főügyésznek még azt sem hiszem el amit kérdez, magyarul úgy hazudik mint a vízfolyás. Minden normálisan gondolkodó ember tudja, hogy az a hangfelvétel amit Magyar Péter nyilvánosságra hozott hiteles. Tehát Rogán Tóniék beavatkoztak az ügyészség munkájába, az ügyíratokból neveket húzattak ki (főleg a sajátjukét), és bizonyítékokat semmisítettek meg! Magyarországon az ügyészség, és a bíróság NEM független, gyakorlatilag Orbán utasításait, és parancsait teljesítik zokszó nélkűl. Juj, de sokat melózunk azon, hogy elkenjük a szart. Adjatok pacsit.
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 12:01 ♂ Lécci lécci lécci, érjük már el, hogy ne az exminiszter seggébe szorult magánéleti sipolyozásról szóljon a magyar közélet, hanem arról, hogy KÉT AKKOR AKTÍV MINISZTER DÖNTŐ BEFOLYÁSSAL VOLT EGY VÉGREHAJTÓ ELLENI ÜGYÉSZSÉGI NYOMOZÁSRA. Piros legtt a paradicsom nemsárga, Rogán Antal belenyúlt az aktákba...
twitter.com/g_a_negyzeten/status/1773383704498598066/photo/1
Úgy döntöttünk, hogy fideszesek esetében ezentúl az ügyészség látja el a védelem szerepét...
twitter.com/csorike1520/status/1773327695868305797/photo/1
A kolostormalac feltette az egész rendszerét, egy "bulvár interjúra" és ezt a bohócot bízta meg a porondmesteri feladattal, Hajdú Pétert...
twitter.com/csorike1520/status/1773422031180009869/photo/1
Őrnagy
@Dollárért Eladott Ország: Elárulom neked (ha már ilyen szépen kéred), hogy te egy rögeszmés, menthetetlen agyhúgyköves Sorosbérköcsög elmeroggyant seggfej vagy, aki nem érdekel!
viccesvigságok
hm "ugy döntöttünk ,hogy ... kabaréba illő mód " és ha tán nem nyul a seggük alá SENKI hol görnyednének max ma ? igaz 1000 év még elöttünk van.
kereső
"Róma. A rendőr-főkapitányság politikai hivatalának parancsnokává való előléptetésének napján egy közbiztonsági vezető (akinek a nevét nem említik a film teljes időtartama alatt, és akit a forgatókönyvi szakaszban bérgyilkosként azonosítanak) aznap délelőtt az emberölési osztály vezetőjeként egy borotvával elvágja gyönyörű szeretője, Augusta Terzi torkát, a nő lakásában.

A film flashback-technikával készült, amelyben kiderül, hogy Augusta felkérte a biztost, hogy éljen vissza hatalmával, vagyis meséljen el neki olyan véres részleteket, amelyeknek rendőrként volt szemtanúja, majd ismét provokálta azzal, hogy beszélt vele a kapcsolatáról. egy fiatal „forradalmárral”, a valóságban az anarchista diákkal, Antonio Pacéval, aki ugyanabban a társasházban lakik.

A rendőr gyanú felettisége tudatában és egyúttal támogatni sem tudó hatalmával, amelyet megtestesít, saját maga ellen szóló bizonyítékokkal szórja tele a tetthelyet, és a nyomozás során felváltva zsarolja, sugalmazza és félrevezeti az üggyel foglalkozó kollégáit. Ha eleinte a saját gyanúsíthatatlanságában bízó valakinek arroganciája vezérli a főszereplőt, a tények fokozatosan cáfolják e meggyőződése valódiságát.

A gyilkos rendőr az alkotmányos rend győzelme nevében végül saját büntetésére vágyik, ami azonban kizárt hatalmából és pozíciójából fakadóan: a bűntény egyetlen tanúja, az individualista anarchista Pace nem akarja majd feljelenteni. azért, mert megzsarolhatta („Bűnöző az elnyomás vezetésére: tökéletes!” – kiáltja a kihallgatáson).

Az immár önbüntető pozíciója mellett határozott főhős beismerő levelet ad át kollégáinak, és – egyedüli enyhítő körülményként arra hivatkozva, hogy áldozata folyamatosan gúnyolta őt – házi őrizetet szab ki magára. Hivatalos letartóztatására várva elalszik, és arról álmodik, hogy a nyomokat és bizonyítékokat elemző és elutasító felettesei és munkatársai arra kényszerítik, hogy írja alá „saját ártatlanságának beismerését”.
"Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.