A NATO szeretné koordinálni Ukrajna fegyverszállításait és 100 milliárd dolláros támogatási alapot létrehozni. Szijjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország nem támogat olyan javaslatot, ami háborús kockázatot növel vagy támadó szövetséggé változtatná a NATO-t. Szerinte Ukrajna csak tárgyalások útján nyerheti vissza területeit.

A NATO külügyminiszterei Brüsszelben ünnepelik a szervezet 75. évfordulóját, ahol az ukrajnai háború és a fegyverszállítások koordinálásának átvétele lesz a fő téma.

Szijjártó Péter már megint a vétóval fenyegetőzik Ukrajna ügyében – Vajon meddig tűrik ezt a NATO-ban?

Fotó: Szijjártó Péter

Változtatásokat szeretnének eszközölni, a változások célja pedig az lenne, hogy Ukrajna továbbra is megkapja a katonai segítséget, még akkor is, ha Donald Trump nyerné az elnökválasztást és visszatérne a Fehér Házba.

A NATO országai aggódnak Trump miatt, aki azt ígérte, hogy elnökként egy nap alatt véget vet az ukrajnai konfliktusnak, megszüntetné a katonai segítségnyújtást és Ukrajnát területi engedményekre kényszerítené. A republikánusok politikai okokból már egy ideje akadályozzák az Ukrajnának szánt új támogatási csomagot az amerikai kongresszusban.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára egy 100 milliárd dolláros, ötéves támogatási alapot javasol Ukrajna segítésére, amely védelmet nyújthatna a politikai változásokkal szemben, még akkor is, ha Trump hatalomra kerül. Stoltenberg megerősítette, hogy a NATO nagyobb szerepet kíván vállalni Ukrajna fegyverszállításainak koordinálásában.

Szijjártó Péter külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Magyarország nem támogat olyan NATO javaslatokat, amik háborúhoz közelítenék a szervezetet. Az ukrajnai konfliktus nem Magyarország vagy a NATO háborúja, és a cél a közvetlen konfliktus elkerülése.

Az oroszokat az ukránok a konfliktus jelenlegi intenzitásában, hacsak nem avatkoznak be szárazföldön nagyon erős NATO-tagállamok, nem fogják tudni megverni. Viszont az oroszok sem tudnak nagy katonai győzelmet aratni, mert a Nyugat a fegyverszállításokkal ott áll Ukrajna mögött. Tehát hogyan lesz mindennek vége? Tárgyalásokkal. A kérdés, hogy mikor

- mondta Szijjártó.

Forrás: https://privatbankar.hu/cikkek/nemzetkozi/sulyos-temak-a-nato-napirendjen-szijjarto-peter-belengette-a-vetot.html?utm_source=rss&utm_medium=referral

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Csak egy kérdésem van: bent hagyni az édenben a kígyót, tudva, hogy megmar minket, erkölcsösebb, mint az életösztöntől vezérelve kihajítani?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maxipocak
Ruszkibérenc fasszopó fidesz. Hazaáruló söpredék. Aljas, sunyi gennyedékek. Hazudsz, ferdítesz kakadu hogy fosnád le a tarkódat percenként.
Sakk Matt
Csere?
Magyarország ki, Ukrajna be?!
Pálinkás Pál
NATO helyében nagyon hamar rövidre zárnám, megadnám a kilövési engedélyt...egy magyar NER getzi sem röpködhetne nyugodtan a világban...
kereső
KÜLFÖLDI LAPSZEMLE: Belarusz Szevodnya (SB)
"Joe Biden amerikai elnököt „persona non grata”-nak, azaz nem kívánatos személynek minősítette a magyar Alapjogokért Központ, amely Budapesten áprilisban az amerikai Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) rendezvényének vendéglátója lesz – közölte a Belarusz Szevodnya (Belarusz Ma) című orgánum az orosz RIA Novosztyi hírügynökséget idézve.
A szervezők a Facebookon közzétett bejegyzésükben azt írták:
„A CPAC vendégekkel szemben a fő követelmény, hogy ne tévedjenek el a színpadon. Joe nem tudja teljesíteni a minimális feltételeket”.
A bejegyzésben egy fotó is látható az amerikai elnökről, „Persona non grata” képaláírással.
A Ria Novosztyi idézett jelentése szerint a jelen amerikai elnök magatartása gyakran okozott kételyeket azzal kapcsolatban, hogy képes-e ellátni a tisztségét, és sokszor nevetség tárgyává válik, néha összekeveri a jelenlévők neveit, vagy tisztségeit, és volt már példa, hogy mások segítségére támaszkodott a színpadról kivezető út megtalálásában.
_____________________
P.S.: A dolog kapcsán kénytelen voltunk megtekinteni az oldalt, vannak ott még más szinten aluli dolgok is. Amikor a szellemességet és a humort valami zsigeri, gyűlölettel kevert okádékkal pótolják... Úgy tűnik, ezek mát alapjogok.
Amúgy Trump sincs mindig a topon, mint tudjuk."
Pusztai
@kereső: Akkor nézzük csak!

Kiderül, amit Bidenre fognak épp Trumpra jellemző??

- Hasonló a fidesz kommunkáció: ami gazemberséget elkövetnek azt az ellenre fogják.

Úllácc ez a göbbelsi kommuikációs fogás már absz általános a gazembereknél.
kereső
@Pusztai:Ennek a "pikantériája", hogy mindezt egy belarus csatorna irja meg, az RT-re(russian today- orosz állami hirügynökség) hivatkozva, és az elkövető a szánthó banda- amely igy védi az orosz elnök "alapjogait", Magyarország érdekében természetesen. Tényleg kérdés- mi lesz még "lejjebb"???Mert, hogy ,még lesz az nem kérdés.
kereső
@Pusztai: hirklikk.hu/kozelet/ujonnan-krealt-arisztokracia-vezeti-az-orszagot-a-diktatura-a-zsarnoksag-fele-2-resz/430196

Szentpéteri...a "befejezett" műről. Nekem csak egy kérdésem van, nem lehetett ezt látni ezeknek az "irástudók"-nak már előbb is, meg kellett várni a teljes konszolidációt?Ja, és vannak még néhányan, akik még mindig azon elmélkednek- mi is a NER?? Kárhoztajuk az ellenzéki pártokat, a szavazókat- amikor a "krém" az amely úgy bánik orbánnal, és rendszerével- mint a himes tojással szokás.
Pusztai
@kereső: kb 12-13 éve éve kajbálom, nem véletlen, hogy ezt a POLELITet szídom, amit én látok ezeknek sokkal erősebben és jobban kéne látniuk, és ezerszer jobban kéne kommunikálniuk, hogy a választó felfogja és megértse.
Ezek segghülyék hozzá.
Tizenéve reszelik a szart.
húszév alatt kiépítette médiával és felépített kommunikációs ámokfutással meghülyítette a fidesz a választók egyharmadát, mert a másik harmad vezérbikái, politikai "elitje" balfaszok.
Naugye!
Pusztai
@kereső: Szentpéterit hallva, - elképesztően kell figyelni, mert nem lehet érteni mit mond, ez is egy hiba az ellenzéki megmondóknál: nem tudnak érthetően beszélni, csak felbosszantják a választót,- az utóbbi pár héten mintha jobban látná a dolgokat, de 14 év elbaszása ezeknek a lelkükön is szárad!
2022-es bukta után másnap. - pont két éve jut eszembe- mondja Rózs P a KR vezető médiása: igen, a rossz kommunikációnk miatt buktunk.
Médiás akkor veszi észre?
És javultak?
Frászt!
Pusztai
@Pusztai: ja és qrva régóta mondom: a geczit ell támadni, nem babusgatni kikekrülni, neki egyedül 30 év alatt összejött 500 évre való látható, bizonyítható bűntette és akkor ez a balfasz ellenzék meg zsenizi, stb.
Idióták!
Géza
Meddig tűrték még, hogy a NATO zsaroljon bennünket?
Nyírfa
Csak egy kérdésem van: bent hagyni az édenben a kígyót, tudva, hogy megmar minket, erkölcsösebb, mint az életösztöntől vezérelve kihajítani?
KisTehen
magyar péter: "A mai napig segítik információkkal régi kormánypárti kapcsolatai"

szóval még megvannak a NERes kapcsolatok :)
kereső
@KisTehen: 08:18 Mondja ezt egy narancsos moszkovita töketlen barom.
KisTehen
@kereső: ja ... pont ő mondja

HAHAHA
KisTehen
@kereső: csak nem te is egy vagy közülük?
KisTehen
@Pusztai: ha ez a célja, akkor befuccsolt
csak úgy....
a magyarok gyogyósabbjai szerint,már a szíjjártó vezeti a nato.- t ! :)

Az egér és az elefánt együtt sietnek át az új vashídon.
Az egérke büszkén néz föl az elefántra:
- Hallod, Jumbó, hogy dübörgünk?
csak úgy....
magyarország már nem "tényezö" sehol a világon, magyarország csak egy tengödö,kéregetö törpe, aki rákapott a keleti seggekre! :)
KisTehen
@csak úgy...: az ukrajna, te agyhalott
kereső
@KisTehen: 09:05 Mi közöd hozzá? Semmi- ja, mára már megkerestem a válaszaimmal 3x10 rongyot, elégedj meg ennyivel.
csak úgy....
@KisTehen: a fidesz azért is hülye mert téged a gyogyósságaidért fizet! :)
- rátok idiótákra bassza el a magyarok pénzét,közben nem jönnek rá,hogy ti egyre kontraproduktívabbak vagytok a tömény baromságaitokkal!
Sakk Matt
@kereső: Ez nem a Hírcsárda testvérlapja? ;)
kereső
@Sakk Matt: Nem. Ez valódi sajnos. Nem hoztam volna ide "hircsárdát".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.