Csak luxustáborra 100 milliót költöttek.

Elképesztő pazarlás folyik a Mathias Corvinus Collégiumban. Hihetetlen összegeket költenek bulikra, eszem-iszomra és külföldi szállodákra – mindezt adóforintokból.

A Direkt36 birtokába jutott belsős adatok szerint 2023-as téli táborra például bruttó 100 millió forintot költöttek. A 450 résztvevővel megrendezett program a szlovákiai Ótátrafüred egyik legelegánsabb szállodájára, a négycsillagos Grand Hotel Bellevue-ban volt – írta a telex.hu. Fedett medence, wellnessrészleg, squash-bowling- és biliárdpályák, két étterem és két night club is segítette a fiatalok pihenését.

Kiszivárgott: százmilliókat bulizik el a mi pénzünkön az MCC – Luxustábárokban, wellnessezés és whiskyüzem-látogatás közben megy a pazarlás

Milliókat buliztak el a Corvinuson/Fotó: Stockfotó

Mindezt a mi adóforintunkból fizették, míg más felsőoktatási intézmények táborát maguk a résztvevők, saját zsebből finanszírozzák általában.

A Direkt36 birtokába került adatok szerint közel 600 millió forintot költött a Corvinus a rendezvényei étel- és italellátására, vagyis a cateringre. A rendezvényeken kizárólag az Apriori Cultura Nonprofit Zrt. intézte az ellátást, a cég bruttó 530 millió forintot számlázott ki az egyetemnek az elmúlt két évben. A cég 2021-ig Szalai Zoltán, Corvinus-főigazgató érdekeltsége volt és a mai napig is Fidesz-közeli tulajdonosai vannak.

Orbán Viktor kormányfővel régóta szövetséges Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia, Yair Netanjau kétórás panelbeszélgetésére például 2,8 millió forintot költöttek.

A külföldi ösztöndíjasok zsebét is rendesen kitömik: havi 3-5 ezer eurót, vagyis 1,2-2 millió forintot kapnak. A külföldi tanulmányutakat szinte kizárólag négycsillagos szállodában tartják, melyet a Corvinus fizet.

Ezek mellett eltörpül más, nagy nevű budapesti szakkollégiumok éves költségvetése, általában évi 40 és 110 millió forint körüli összeggel gazdálkodhatnak.

Forrás: telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
fideszék,különbözö függöségekben szenvedö fiataljai!
jáger laszló
MO gavallér nem smucig!
Így is fel lehetne fogni!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
RonaGyuri
@Béla333: Ennek tényleg ennyi esze van, vagy csak ennyire ismeri a híveket?

Nem hagyta szó nélkül – sőt a NER-propaganda szerint keményen visszaszólt - a miniszterelnök politikai igazgatója

A Párt központi napilapja büszkélkedik „Orbán Balázs odaszúrt a Telexnek: Ez ám a tényfeltárás!”

www.facebook.com/photo.php?fbid=1059485432213492&set=a.386873116141397&type=3&ref=embed_post

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a portál csupán megnézte a nyilvánosan is elérhető adatokat.
Értsd - szemben a NER-tényfeltárásaival – tényeket közöl! =))
Béla333
@RonaGyuri: 10.45
Ez az Orbán gyerek még többet is költött volna, de nem ért rá...
viccesvigságok
ez mindaddig igy marad amig bocsánatos bűnnek veszi a nép.ja akkor meg meg is érdemlik. Petőfi megirta " habár felül a gálya alul a viznek árja azért a víz az úr " Akár a Tisza c versében is "Zúgva bőgve törte át a gátat el akarta nyelni az egész világot ". " Ezer esztendő esztendő 2000 Budapest Millenniumi Olvasókönyv O V ajánlásával küldi az első osztályosoknak JÉ elsőben mi se irni se olvasni nem tudtunk vajon OV már akkor is zseni lehetett?Egy mondat a zsarnokságról . Olvasatra IIlyés Gyulától (46 versszak szegény egy mondat ) viszont minden benne van. tán ezt alkalmazza? " Mert ott áll a sirodnál,ő mondja meg ,ki voltál porod is neki szolgál "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.