Orbán Viktor szerint a nyugat-balkáni országoknak kétszeresen rossz a háború. Orbán azt is kijelentette, hogy Ukrajna helyett inkább a Nyugat-Balkánt tömné ki uniós pénzzel. 

Az európai uniós csatlakozásra törekvő nyugat-balkáni országoknak kétszeresen rossz az ukrajnai háború, hiszen elvonja az uniós erőforrásokat a bővítéstől

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a boszniai Banja Lukában pénteken Milorad Dodikkal, a boszniai Szerb Köztársaság elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor őszintén bevallotta, hogy kiket tömne ki inkább az uniós pénzzel

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke (j) Banja Luka repülőterén 2024. április 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hangoztatta:

közös az érdek, hogy mielőbb lezárják a háborút, és befejezzék az elkezdett integrációs munkát.

Az EU nemrég döntött arról, hogy újabb 50 milliárd eurót fordít Ukrajna támogatására, de mennyivel előrébb juthatna például Bosznia-Hercegovina, ha ennek a hatalmas összegnek egy része a Nyugat-Balkánra jutna – hangsúlyozta.

Milorad Dodik egyetértését fejezte ki Orbán Viktorral, és kijelentette: a hosszú távú érdekeket kell szem előtt tartani. Egyetértett azzal, hogy a Balkán gyorsabban fejlődhetne, ha "a háború nem vinné el a pénzt".

Kiemelte, hogy még nem látni a háború végét, és azt is meg kell akadályozni, hogy annak folytatására buzdítsanak. Úgy vélte, hogy az európai uniós és az amerikai választás előtti jelek éppen arra utalnak, hogy a háború intenzívebb lesz.

A boszniai szerb vezető kitért arra is, hogy nem kívánja megszakítani kapcsolataikat az orosz vezetéssel. Mint mondta, nem egyeznek bele abba sem, hogy Bosznia-Hercegovina hozzájáruljon a Moszkva elleni szankciós intézkedésekhez – tette hozzá.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Mé bünteti MO-t a Jó Isten egy klepto és cezaromániás pszihopata elmebeteg gazemberrel???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Azért nem bízhatunk meg a barátainkban, mert a jövőben a mostani barátaink az ellenségeinkké válhatnak...! :)
csak úgy....
@verőce21: ez csöppöt üldözési mániás de passzol a gurutokhoz! :)
ezek szerint a mostani nagy barátok,ruszkik,kina ... a szöszi ,fogják kinyomni a beletek!
verőce21
@csak úgy...: Belőled pedig a migránsaitok fogják a beleidet és a sz@rt is kirobbantani...!
csak úgy....
@verőce21: köszi, tehát a hebehurgya jóslatod alapján ezt is megúszom! -te tehetségtelen buta jósdás! :)
- azt viszont nem zárom ki,hogy egyszer egy nélkülözö ,földönfutóvá tett éhezö magya bicskával neked ront,hiszen ök többen vannak 0rbanisztánban,mint nálunk a gyilkos hajlamú migránsok!
verőce21
@csak úgy...: a magyarok jól élnek, nem rohangál itt bicskával senki...! Ez a te buta látomásod... szeretnéd, ha eltűnnének a magyarok, már csak ez éltet ugye...?
Amíg nem jön hozzád egy feka...! :)
bence
@Pusztai: ! Mert az idióta szavazók ezt érdemlik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.