Egy tanár a „nagyon tudnálak szeretni”-től a „büdöskurvázásig” mindent bevetett.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) zárt hallgatói Facebook csoportjában még márciusban megjelent egy különös felhívás. Ebben az áll: egy meg nem nevezett tanár viselkedése akár a szexuális zaklatás fogalmát is kimerítheti. Ezért a panaszos hallgatók észrevételeit várják a tanulmányi osztályon. A poszt szerint belső vizsgálat indult, melyről az intézmény vezetése nem árult el részleteket. A telex.hu azonban több tanárral és hallgatóval is beszélt az ügyről.

Szexuális zaklatással vádolják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen elismert tanárát – "Ha van olyan hölgy, akinek bármilyen olyan megjegyzést tettem volna, jöjjön oda, bocsánatot

Szexuális zaklatás miatt vizsgálat indult a Színház- és Filmművészeti Egyetemen/Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

E szerint a „nagyon tudnálak szeretni” jellegű ostromlásoktól a büdöskurvázásig terjedtek az idősebb, férfi tanár beszólásai,. Gyakran tett szexista megjegyzéseket a diáklányok kinézetére, vagy egyszerűen csak bámulta őket. Az egyik hallgató sírva mesélte:

nem merte levenni az órán a kabátját, hátha megússza a beszólásokat.

A szakmájában díjazott, elismert oktatóról van szó. A diákok panaszára léptek a tanárok, akik sürgős kivizsgálást ígértek. Egyikük azt kifogásolta, hogy a vizsgálat idejére nem függesztették fel az érintett tanárt.

A telex.hu-nak telefonon sikerült beszélnie a gyanúba keveredett tanárral. Azt mondta nekik: a laptól hallott először a vádakról és a vizsgálatról.

„Ha van olyan hölgy, akinek bármilyen olyan megjegyzést tettem volna, jöjjön oda, bocsánatot fogok kérni. De ez nem tanár-diák vagy iskolán belüli helyzet, hanem teljesen normális dolog. Ha a villamoson megsértenék valakit, ugyanúgy revideálnám magam, és tudnám, hogy hol a helyem.”

Sepsi Enikő rektor szerint a vizsgálatban csak a nem anonim bejelentést tudják használni. A Telex által megkérdezett egyetemi polgárok szerint azonban ennél jóval több fiatal nő érintett az ügyben, azt pedig kizártnak tartották, hogy a vizsgálatról a tanár ne hallott volna. 

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Értem én, hogy a fiatal lányok vonzóak, de ez egy iskola, ráadásul a diák alárendelt a tanárhoz képest. Azaz ez hatalommal való visszaélés is. Ha nem tud viselkedni a tanár akkor kívül tágasabb, várja az akkugyár.
Sakk Matt
...

Miért nem lehet megnevezni a NER által átszervezett SZFE oktatóját?
Borsó
“ Ha van olyan hölgy”
Nyilván nincs, mind hazudik. Hiszen én egy úriember vagyok, nem egy perverz vén fasz.

“akinek bármilyen olyan megjegyzést tettem volna”
Ugyan már, egy kis vicces “de megbasználak” miatt mit kell úgy kiakadni. Hát csak vicceltem, miért nem értik. Buta tinilányok.

“jöjjön oda, bocsánatot fogok kérni.”
Ha van mersze elém lépni, elismételni csengő hangon hogy mit mondtam neki, akkor bocsánatot fogok kérni. Persze nyilván egyik sem fogja elismételni az ocsmányságokat, mert a rendes lányokba már gyerekkorukban beleverték, hogy az ő szégyenük, ha valaki lekurvázza őket. Haha.
Giovanni Alba
De most ez komoly? Az hogy "egyszerűen csak nézett", mióta büntetendő a nézés? Nem az öltözőben leselkedett, csak nézett.
Elképzelem: Csak nézett, nézett azokkal a szédítően kék szemeivel és éreztem, hogy kimegy az erő a lábaimból. Valósággal megigézett és ki kellett húznom magam, hogy a kebleim jobban domborodjanak.
Amikor rám vetette lángoló tekintetét, elöntött a perverz vágy. A karjaiba akartam vetni magam, ott, azonnal, mindenki előtt. Minden gátlásom ledőlt, olyan nézése volt. Követelem, hogy csak napszemüvegben mehessen emberek közé!!!
Ilyesmiről volt szó?
"nem merte levenni az órán a kabátját, hátha megússza a beszólásokat."
Ez a leány még életében nem volt strandon? Ha kisiklik az élete, véletlen se menjen pincérnőnek.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy a mai lányok ennyire mimózák lennének. A büdös ... akármire ott a válasz: Elnézést tanár úr, azt hiszem, a saját szagát érzi.
Színház és filmművészet, hmm. Mi lesz, ha egy prosti szerepét kell majdan eljátszania, pl. Egy erkölcsös éjszakában? Akkor is fintorogni fog?
Nagyon sántít szerintem ez a történet, de legalább is féloldalas. Várom a részleteket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.