A Demokratikus Koalíció szerint a Hende Csaba vezette Törvényalkotási Bizottság nem támogatta a családi pótlék növelésére irányuló ellenzéki javaslatot az április 4-i ülésen. A bizottság elnöke az indítványt azzal utasította el, hogy Magyarországon mindenki számára adott a munkalehetőség, így „aki nem dolgozik, az ne is egyék”.

Hende Csaba szerint aki nem dolgozik, az ne is egyék

Fotó: Hende Csaba MTI/Illyés Tibor

A hivatalos jegyzőkönyv tanúsága szerint a Fidesz képviselője, Hende Csaba és a DK-s Gy. Németh Erzsébet között az alábbi vita bontakozott ki:

Ismételten utalok rá, hogy a Népjóléti Bizottság március 5-i ülésén sokórás, részletekbe menő vita zajlott le, amelyben a családi pótlék kérdésében a Fidesz-KDNP és a baloldali pártok közötti filozófiai különbség is megfelelően feltárásra került. Nem akarok ennek most a részleteibe belemenni, de teljesen világos, hogy amikor 4 millió 700 ezer a foglalkoztatottak száma, történelmi csúcsponton vagyunk, amikor munkaerőhiány van az ország szinte minden területén, szinte minden ágazatban… (Gy. Németh Erzsébet: Ez nem így van, elnök úr!) Ez így van! (Gy. Németh Erzsébet: Nem így van!) Ez így van, kérem szépen, tessék a statisztikai adatokat megnézni! Akkor tehát természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék. (Gy. Németh Erzsébet: Ez egy jó mondat volt!) Úgyhogy ezt nyugodtan idézheti majd. (Gy. Németh Erzsébet: Elnök Úr! Ezt idézni fogjuk mindenhol!) Majd mindenhol tessék idézni! Tessék idézni! Csak nem kiragadva az összefüggéseiből, jó?

A Demokratikus Koalíció tervei szerint, Dobrev Klára által irányított Árnyékkormány megduplázná a 2008 óta nem emelkedett családi pótlék összegét. Szerintük „a fideszes milliárdosoknak egyre többet ad, míg a gürcölő magyaroknak pedig egyre kevesebbet. Az orbáni infláció miatt rekordmagasak az élelmiszerárak, a benzinárak és a rezsiszámlák, így a magyar családoknak minden fillérre szükségük van a gyerekeik felneveléséhez”.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Hende Csaba szerint aki nem dolgozik, az ne is egyék "

Ha így lenne, akkor már régen éhen haltál volna te kövér disznó!
Ingyenélő, potyaleső mocskos maffiózók!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Egy ilyen süket fasz,hogy lehetett honvédelmi miniszter?
SÍva
Inkább támogatnám a munkabérhez kötött családtámogatásokat összességében!
Horizont
Akkor ő miért dagadt, hiszen soha nem dolgozott !!!
teuton
@SÍva: A csaladi potleknak semmi köze a munkahoz es munkaberhez! Az a penz a GYEREKNEK jar, a gyereknevelesre, etetesre, ruhazasra es inden egyebre, MINDEN gyereknek, tekintet nelkül a szülö korara, foglalkozasara, munkabererere, stb.!!!
namihami
Ezek szetint a Mi Istenünknek, a kinézrte alapján legalább is, minden napja minimum napi 38-40 órás minkából áll! És se szombat, se vasárnap, sehol egy ünnep.
Béla333
"Hende Csaba szerint aki nem dolgozik, az ne is egyék "

Ha így lenne, akkor már régen éhen haltál volna te kövér disznó!
Ingyenélő, potyaleső mocskos maffiózók!
surdilloFUJT
..AKKOR TE MIÉRT TÖMÖD A NAGY KOPASZ FEJEDET,HISZ TISZTESSÉGES MUNKA NÉLKÜL KERESEL MILLÓKAT,HOGY AKADJON MEG A TORKODON AZ EBÜL SZERZETT KAJA,AMIT MEGESZEL VÁLJON BEWNNED SÜNDISZNÓVÁ,ALJAS FIDESS FIDKÁNY!!!
Billibácsi
Bőven vágósúly fölött vagy, pedig nem szakadtál bele a munkába te sem.
namihami
@Géza: 19.30: Most és ebben mi is! Bár ezzel a kijelentésével igencsak a tűzzel (és a Kmalac idegeivel) játszik!
Géza
@namihami: Elég régi magyar közmondás.
SÍva
@teuton: Én értem és tudom amit írsz de hidd el láttam a másik oldalt ...
teuton
@Géza: Rendben, megvonni minden nemdolgozotol es akkor kezdhetjük a Hendevel, aztan jön a rezsirizsa Szilard, meg a potrohos kolostormalac es a többi ingyenelö dagadt gombnyomogato "bator ember"! Mindent megvonni tölük, különösen a drogos Tompitol, ugyis a dilerekhez vandorol a penz! Ha minden fitymaffiastol megvonjak aki nem dolgozott, akkor jöhetnek csak szoba masok! Mert ugye nekik kell elöl jarni jo peldaval!!!
Géza
@teuton: Neked mi közöd is van a dolgainkhoz? Írogass a gyerekgyilkosoknak!
teuton
@Géza: Skizofreniaban szenvedsz, hogy többesszamban beszelsz magadrol??? Ki az a"MI", ki vagytok TI??? 2-2,5 millio elmeroggyant videki, egybites birka, akiket meg lehet vasarolni 1 zsak krumplival, vagy külföldi, aki annyira "magyar", hogy a vizslaja magyar, vagy csak 1000 dollarert vett maganak szarmazast igazolo papirokat es megvettek magyar nyugdijjal meg ingyenes orvosi ellatassal a szavazataert???
Géza
@teuton: Mi magyarok vagyunk, akikhez neked semmi közöd nincs. Nem voltál és nem leszel magyar, mert az ilyeneket kilökjük és undorodva nézzük ahogy el csúsznak messzire!
NKF
Egy ilyen süket fasz,hogy lehetett miniszter?
teuton
@Géza: Mezgageza, ki az a "MI"??? Te egyedül? Irany a gumiszoba, de elöbb vedd fel a kenyszerzubbonyt! Egyebkent ha te magyarnak tartod magad -többesszamban!- akkor minden igaz magyar szegyellnie kellene magat az ilyen primitiv barom miatt, mint te... Ja, egy kerdes: Penzert osztogatod a magyarsagot, mint a kormany a szavazatokert???
Géza
@teuton: Te nem vagy a "Mi" része. Se magyar, se európai nem vagy.
rücsü41
@Géza: Géza!Biztos hogy Te magyar vagy?Azért kérdezem csak mert magyarságodat annyira hangoztatod, hogy az már gyanús!Az az ember szokott kérkedni a magyarságával aki nem is biztos hogy magyar, mert a magyar ember nem kérkedik azzal amit a születésével megkapott.
Géza
@rücsü41: Nem nekem van problémám a magyarokkal.
Peller Anikó
@rücsü41: Perszehogy nem. Régebben már bevallotta büszkén, hogy ő román.

Pontos a diagnózisod, még egy magyart se láttam aki semmi mással nem tudott kérkedni csak azzal, hogy tud magyarul. Enni.
Cherry
Akkor OV és bandája már éhen halna hahahahha
Clavigo
@Géza: te egy barom bozgor vagy,,Shikarescu.. egy oláh bevándorló..
Géza
@Clavigo: Mi magyarok mélyen mrgvetjük az ingyenélő idegeneket.
Clavigo
@Géza: Jól van Shikari,,,nyugodj meg...
Géza
@Clavigo: Nem baj, ha nem tudsz magyarul és itt sikarizol, de akkor tedd azt is hozzá, hogy román liberális vagy! Hahahahahaha
Clavigo
@Géza: Nem tudlak " követni "... Én nem vagyok elmegyógyász,,agykurkász,,stb.
Géza
@Clavigo: Próbáld szávanként lefordítani románra, hogy megértsd! Hahahahahauahahuuuuu
surdilloFUJT
@Géza: Le is szopizhatod,ha még nem tetted meg fitkány!!!
Géza
@surdilloFUJT: Na mi a helyzet? Kiütött a liberális-kommunista tahóság a szád szélére?
teuton
@Géza: En ismerek egy roman liberalis ciganyt, valamikor meg a Liberalis Internaconale alelnöke is volt. Elötte meg ifjukommunosta! Meg kocsmakban enekelt ciganydalokat... Tudod kiröl van szo???
Géza
@teuton: Tuskó egy műveletlen alak vagy!
surdilloFUJT
@Géza: szellemi toprongya a fidess patkányainak,miért nem huzol már el a hendebubú retkesére,te fidess fidkány???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.