Gyógyszerautomaták kihelyezésével javítaná az egészségügyi államtitkár a gyógyszerekhez való hozzáférést, az ötlet ugyanakkor nem váltott ki osztatlan lelkesedést a patikusokból.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara pénteki mezőkövesdi vándorgyűlésén Takács Péter egészségügyi államtitkár arról beszélt, az alapellátási ügyeleteken rendelkezésre áll az a gyógyszermennyiség, amivel szükség esetén reggelig ellátható a beteg, a gyermekgyógyszereket ugyanakkor éjszaka is elérhetővé kell tenni. Erre az egyik megoldás az lehet, ha mindezt a gyógyszertár által üzemeltetett gyógyszerkiadó automatával oldják meg. A bejelentést a teremben ülők hangos moraja kísérte – írja a Népszava. A felhördülésre az államtitkár kérdéssel reagált: mi az olcsóbb, fizetni egész éjszaka egy gyógyszerészt, vagy fenntartani egy automatát?  Közölte: az emberek éjszaka is szeretnének gyógyszerhez jutni, ezt valahogy el kell érni.

Kiborította a patikusokat a kormány, jönnek a gyógyszerautomaták – "Az emberek éjszaka is szeretnének gyógyszerhez jutni"

Takács Péter egészségügyi államtitkár Fotó: Facebook

A másik megoldás megyénként két-három gyógyszertár kijelölése, melyeket 24 órás nyitva tartásra köteleznének – számolt be a 24.hu

Forrás: 24.hu, Népszava

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"az emberek éjszaka is szeretnének gyógyszerhez jutni, ezt valahogy el kell érni."

Házipatika!
Tartson otthon a faszparaszt gyógyszert!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
halkan kérdezném, az a többezer féle gyógyszer hol fog elférni az autómatában...???
KisTehen
@Sakk Matt: én a magyar olimpiával foglalkoznék inkább
balos
@Pálinkás Pál: Megoldják!Az egyik éjszaka az egyik ezret árulják,a másikon a másikat így hétezer gyógyszart lehet éjjel kapni!Ezt pinter találta jó ötletnek!Persze a feltőltést a kicsi sárga "occo" kinai esetleg tibeti rabszolga intézi!
Csizmás Kond
Nem az állam tolt ki a patikusokkal hanem a gyógyszergyártók. Ma az úgynevezett patikus csak kiszolgáló ugyanis még az orvos által írt keszekusza receptet sem kell kisilabizálja mert minden számítógépen történik...ő csak kiadja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.