A Fidesz-kormány kiemelt kommunikációja közé tartozik az, hogy segítik az időseket, nem úgy, mint anno Gyurcsányék. Dobrev Klára most épp oda szúrt a Fidesznek, ami ezt az állításukat kérdőjelezi meg: Dobrev szerint ugyanis Európában épp Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra.

Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra, idős honfitársainkra – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Oda mértek hatalmas ütést az Orbán-kormányra, ahol a legjobban fáj neki

Dobrev Klára arra a kormányzati bejelentésre reagálva, hogy az idén nem lesz nyugdíjprémium, azt mondta: az a kormány, amely "rokonokból és barátokból csinál milliárdosokat", amely telekommunikációs céget, repteret, és nemzetközi televíziót vesz magának százmilliárdokért, "kifordítja zsebeit és széttárja a karját" amikor szüleinkről és nagyszüleinkről van szó.

Hozzátette:

Orbán Viktor miniszterelnök szerint rendben van, hogy az idősek semmilyen segítséget nem kapnak "az Európa-rekorder magyar drágulás éve" után.

A magyar nyugdíjasok azonban nem azért dolgozták és adózták végig az életüket ebben az országban, hogy most azt mondják nekik: rájuk nem jut, ők nem fontosak – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Dobrev Klára szerint "ha nem állítjuk meg Orbánt", akkor tovább fog haladni a megszorítások útján, és velünk marad a drágulás, az elértéktelenedő nyugdíjak, bérek, valamint a "szétrohadó állami szolgáltatások".

Ezért ha június 9-én Orbán veszít, a DK ki fogja harcolni, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon – jelentette ki.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Klárika te nem értesz a szóból? Nekik a család a fontos, nem a nyuggerek.

Az orbán család, a tiborc család, a rogán család, a polt, a habony, a dájcs, a szájer, a sziszi és még néhány tucat család.

Nameg az orbánisten.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Pedig varga eltvars azt mondta 4,5%-os lesz a iden a novekedes. Vagy megse?
Ha tavaly beepitettek volna a pedofil simogatok a nyugdij premiot a nyugdijba, akkor az minden evben garantalt lenne. Igy viszont lehet vele szopatni az idoseket: lesz, nem lesz, csiribu, csiriba.
lusta
Sajnos csak a nyögdíj összegén ragadle minden politikus. A Nhyögdíjas eü ellátása csapnivaló. Például nagy átlagban nem a fiatalokat érinti a protézis, amire 6,5 évet kell várni. Az ingyenes utazás nagyon szépen hangzik, de nincs mivel. A vonatokat megszüntetik, a még járók is csak azért mennek lassan, hogy legyen meg a hit, hogy Magyarország milyen hatalmas ország. Busz meg napi kétszer és csókolom. Lassan már háziorvos sincs, bolt 50 kilométerre. A sor hosszú. Igaz mindenkit hátrányosan érint, de a nyögdíjasokat hatványozottan.
Géza
Orbánék kapják a "hatalmas csapásokat", mégis az ellenzék szűköl. Szórakoztató ez a demagóg hasbara!
Toller Béla
Csak igazságosan ! Ha a nyugdíjakat nem érinti a fejlődés, a béreket sem kellene növelni ! Nem igaz ? Csak az infláció emelkedne tőle...A képviselők meg a miniszterek, beleértve azt a vacak orbánt is, fizessék vissza az ezévi emeléseiket ! Büntivel növelve, naná ...A macskákat és a gézákat eleve kizárnám, magából a nyugdíjból is, őket közvetlenül tartsa el a kormány ! Rács mögött, persze...
vacsi
Dobrev jobban teszi, ha hallgat - ő és a férje már bemutatkozott!
viccesvigságok
@lusta: igaz hát még ha 70 feletti bármennyivel. a hamut is mamunak mondja fogsor -32 akkor mit kap a boltba mennyiért kár bele is gondolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.