A legfőbb ügyész kijelentette, hogy Magyar Péter és Varga Judit mellett tanúként mindenki ki lett és ki lesz hallgatva, akitől releváns bizonyíték várható, függetlenül attól, hogy szerepel-e a hangfelvételen.

Fekete-Győr András arról érdeklődött Polt Pétertől, van-e olyan, Rogán Antalt és nejét, illetve Nagy Ádámot érintő tény, amely nem került a vádiratba. „Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám – de igen, tudjuk, hogy kik. Azok, akikről önök is tudnak” – idézte Fürcht Pál főügyész szavait Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője az Országgyűlésben – számolt be a hvg.hu.

Mint mondta, a családjával ő is szokott Activity-t játszani, de egy ilyen országos botrányban ennek nincs helye. Fekete-Győr azt kérte Polt Péter legfőbb ügyésztől a Völner-Schadl-ügy kapcsán, mondja ki, kicsoda Tóni, Barbara és Ádám, akinek a neve a lehallgatási jegyzőkönyvekben szerepel. „Egyáltalán, ki meri mondani azt, hogy Rogán? Vagy a propagandaminisztertől is félnie kell a legfőbb ügyésznek? Ő az, akit nem nevezünk nevén?” – kérdezte.

„Rogán Antal sem terheltként, sem tanúként nem szerepel a Schadl-Völner-ügyben” – és ezt úgy mondta ki Polt Péter, hogy nem szakadt rá a Parlament teteje

Polt Péter legfőbb ügyész szerint a képviselő összekever két ügyet    Fotó: MTI

Az iránt is érdeklődött, van-e olyan, Rogán Antalt és nejét, illetve Nagy Ádámot érintő tény, amely nem került a vádiratba. Hozzátette, a bíróság az ügyészségi iratok alapján jár el, és ami csak az ügyészek fejében létezik, az nem lesz a büntetőügy része.

Tervezik-e tanúként kihallgatni az ügy főszereplőit, Rogán Antalt, Orbán Viktort és a legfőbb ügyészt a Magyar Péter hangfelvételén elhangzó súlyos állítások kivizsgálása érdekében? – tette fel a kérdést, megjegyezve, hogy „kérem önt, ezúttal legyen ura a helyzetnek”, utalva arra, amiről Varga Judit a titokban rögzített hangfelvételen beszél.

Polt Péter legfőbb ügyész szerint a képviselő összekever két ügyet. A Völner-Schadl-ügyben a nyomozás lezárult, az ügyészség benyújtotta a vádiratot. A képviselő által említett személyek a nyomozásban sem terheltként, sem tanúként nem szerepelnek, ezért az ügyről tartott sajtótájékoztatón úgy említették őket, ahogy a lehallgatási anyagban is szerepelnek, a keresztnevükön. A vádirat „minden olyan tényt tartalmaz, ami bizonyítékul szolgál és alkalmas lehet bűncselekmény megállapítására”– magyarázta.

Polt Péter a másik ügyről (vagyis arról, hogy Varga szerint Rogánék kihúzatták magukat a Völner-Schald ügy irataiból) azt mondta, ott a vizsgálat folyamatban van. Az ügyészség korábban azt közölte, fizikai képtelenség belenyúlni az iratokba. Múlt héten Polt ennél egy kicsit óvatosabban fogalmazott a parlamentben, amikor azt mondta, még folyik a nyomozás, de megjegyezte, „az ügyészségi iratokba nem lehet belepiszkálni, annak nyoma van, nyoma kell, hogy legyen”.

Azt is állította, hogy Magyar Péter és Varga Judit mellett tanúként mindenki ki lett és ki lesz hallgatva, akitől releváns bizonyíték várható, függetlenül attól, hogy szerepel-e a hangfelvételen. Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón azt mondta, őt nem hallgatták ki az ügyben.

Polt Péter visszautasította, hogy a képviselő „minden alap nélkül az ügyészek tisztességét kétségbe vonta”, ugyanis „az ügyészség ezekben az ügyekben is törvényesen, pártatlanul és magas színvonalon dolgozik” – mondta Polt Péter.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
az agyamat eldobom ettől a retek polpottól..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Billibácsi
Buksi érinthetetlen! Miért is hallgatnák ki amikor nem is ismeri schadlot! Ő maga mondta!
CsipkeRózsa
Rogán még a gyilkosságot is megússza, ill. megúszná.
vitriol
rogán semmilyen bűnügyben nem szerepelhet, mert ő az a bizonyos "szürke eminenciás", akinek köszönettel tartozik orbán és a párt!
csak úgy....
tóni egy enyveskezü találékony föltaláló, aki ha bukna ,akkor maga alá temetné a dagit nerestöl mindenestöl.
namihami
És tényleg, a Tóni se nem terhelt, se nem tanú az ügyben! Ebben sem...
De hiszen a Pintér és a Polt éppen ebből a célból van ott, ahol van! Kapnának a pofájukra, ha a Tóni bármi(!!!) lehetne...
RonaGyuri
Egy igazán frappáns pas de deux

ai persze nagy kérdés; véletlen, vagy már az index.hu szerkijei is kidumálnak =))

A portál főoldali kínálójában egymás mellett szerepel két cikk:
„Legfőbb ügyészség: észrevétlenül nem lehet belenyúlni a nyomozati anyagokba”,
illetve
„Egy év felfüggesztettet kapott Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyész
A szekrényében lapultak a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos információkat tartalmazó iratok.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.