A jogszabály értelmében csak 2025. január 1-től vehet fel ingyenesen készpénzt a postahivatalokban havi kétszer, maximum 150 ezer forintig.

A Nemzetgazdasági Minisztérium még április elején jelentette be, hogy egy új módosító indítványt terjesztett elő, amely lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt nem csak az ATM-eknél, hanem a postai ügyfélszolgálati pontokon is. Összesen havi két alkalommal 150 ezer forintig.

Ingyenes postai pénzfelvétel? Kegyetlenül becsapták az embereket!

Fotó: Magyar Posta / Internet

A szolgáltatást a postákon lévő, bankkártyás fizetést lehetővé tevő POS-terminálok használatával vehetik igénybe az ügyfelek, de még nem kell kapkodniuk. A parlament már jóváhagyta a javaslatot, amely szerint az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége a postákon 2025. január 1-jétől lesz érvényes, bár a törvény már szerdán megjelent a Magyar Közlönyben. 

A szabályozás értelmében tehát magánszemélyek havonta kétszer, legfeljebb 150 ezer forintot vehetnek fel díjmentesen ATM-ekből, saját számlaegyenlegük terhére, mindezt 2025. január 1-jétől.

Forrás: https://www.economx.hu/belfold/keszpenz-felvetel-ingyenes-posta-2025.788532.html

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ennyire előre gyártják a törvényeket, máskor egy nappal életbe lépése előtt alkotják meg.
CsipkeRózsa
Ennyire előre gyártják a törvényeket, máskor egy nappal életbe lépése előtt alkotják meg.
Havanagi
Azért az vérforraló,hogy a bankoknál ez kezdettől fogba él,ami a kormány alá tartozik az kivétel,arra nem érvényes semmi!Retkes tolvajok!
csak úgy....
már megszokhatták volna az utóbbi 14 évben...
tothjani
Havi 12500 forintról van szó, az mire is elég manapság??
balos
A választások éveiben a fideSS mindent megtesz,hogy a megvehető szemeteket megvegye és a választási gépezetük ellenőrizhetetlen legyen a honi szavazóknak!Ez csak az öket kitartó moszkovitya teheti már 14 éve!
Pálinkás Pál
@tothjani: " Összesen havi két alkalommal 150 ezer forintig. "...melyik része nem világos..? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.