Novák Katalin lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, noha a törvény rendelkezései ezt lehetővé tennék számára. Háromfős titkárság ugyanakkor segíti munkájában a volt köztársasági elnököt a jövőben is, válaszolta az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája.

A volt köztársasági elnök megbízatása február 26-án megszűnt, ugyanis az Országgyűlés elfogadta lemondó nyilatkozatát. Novák Katalint lemondása ellenére ugyanakkor továbbra is megilleti minden olyan ellátás, juttatás, melyek a mindenkori államfők számára biztosítottak. Erről a 2011. évi CX. a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény 17–22. §-ai rendelkeznek.

Előkerült Novák Katalin: dolgozni akar, amihez egy háromfős titkárságot igényelt – Természetesen a mi pénzünkön

A kép illusztráció Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala

Novák Katalint a havi tiszteletdíja – amely a házelnököt megillető mindenkori tiszteletdíj 1,1-szerese – mellett többek között megilleti egy rezidencia, ezt úgy is kérheti, ha egyébként a tulajdonát képezi egy vagy több ingatlan is.

A jogszabály értelmében a lakáshoz egy főből álló személyzetet is biztosítanak, de még a fenntartási és rezsiköltségeket is az állam állja.

Novák Katalin ugyanakkor a törvény 19. § (1) bekezdés a) pontja szerinti lakás használatára nem nyújtott be kérelmet – válaszolta a lap megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája. Mindemellett legfeljebb háromfős titkárság alkalmazására is jogosult, a titkárság elhelyezéséhez megfelelő helyiséget kell biztosítani.

A titkárság elhelyezésére szolgáló helyiség biztosításának költségeit és a titkárság egyéb dologi és személyi feltételeit az Országgyűlés Hivatala finanszírozza. Azt, hogy a titkárság hol működik, egyelőre nem ismert, azonban kiderült, hogy Novák Katalint jövőbeni munkájához igényt tart a titkárságra. Ennek működését a központi költségvetésből finanszírozzák.

A korábbi államfő élete végéig jogosult meghatározott feltételekkel gépjárműhasználatra, az autót és a biztonsági gépjárművezetőt a rendőrség biztosítja.

A törvény alapján a köztársasági elnök azokat az ellátásokat, illetve szolgáltatásokat, amelyeket még nem igényelt, élete végéig bármikor bejelentheti.

Forrás: Index.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Semjén, jó lenne benyújtanod egy módosítót erre is. Aki árt a köznek és el kell hagynia a hivatalát azt ne nevezzük a továbbiakban KE-nek és ne is kapjon a továbbiakban semmiféle juttatást. Ő egy rohadtul megbukott köztársasági elnök aki nem érdemli meg azt, hogy a magyar emberek élete végéig eltartsák a családjával együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@nemkati: 40 évet vártunk egymásra a Drágámmal és 63 évesen nősültem meg és lett az egyetlen ember akit sírig szeretek!A mai felhozatal nagyobb hányada sajnos tápos és nemtől függetlenül sajnos gyenge a komolyabb élethez!
nemkati
@balos: Gratulálok, szép történet, legyetek nagyon boldogok!
balos
@nemkati: Minden embernek ezt kívánom,még azoknak is akik ez ellen a boldogság ellen így irányítják ezt a valaha oly élhető országot!1989 elöttre értettem a boldogat,mert vannak akiknek azok az idők még "átkot" értek!Ami itt ebben a "disznó" ólban történik azt még a kinaiak is elutasítanák,pedig ők is szívnak rendesen!
nemkati
@balos: Ja, ez a "disznó", aki saját elbeszélése szerint valamikor disznóólat is ganajozott, most az országból csinált disznóólat, amit viszont majd nekünk kell kiganajozni. :(
Lepényleső
...egy bankrabló ha lebukik és közismerté válik bűne,és nem tart igényt a cellájára,ő is megkap minden segítséget az
adófizetők pénzén ha szeretne pl. egy új vállalkozásba fogni,- lopni,csalni,hazudni,akár politikusnak állani?
balos
@nemkati: ahhoz én már öreg vagyok,de a sámlit még kirúghatom alóluk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.