Húszezer darab, 750 ml-es csapatszolgálati kiszerelésű könnyfakasztó spray beszerzésére írt ki tendert a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. (VBÜ) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Amennyiben sikeres lesz a beszerzés, rekordszámú, 111 ezer darabos is lehet a rendőrség könnygázállománya – szúrta ki az Átlátszó.

Ez azért is feltűnő, mert az Átlátszó korábbi adatigénylései alapján 2020-tól 2023-ig folyamatosan csökkent a rendőrség könnygázállománya: 2020-ban még 88 647 darab állt a rendelkezésére, 2023 elején viszont már csak 43 438 darab.

Talán a hatalom fél valamitől? Rekordnagyságú könnygázkészletet szerez be az ORFK

Fotó: Police.hu

Ezt egy év alatt sikerült több mint duplázni 91 843 darabra 2024. január elsejére. Mindez vélhetően annak két éve lefolytatott, 6 hónapra szóló eljárásnak volt köszönhető, melynek eredménye 2022 novemberében jelent meg a közbeszerzési értesítőben. Akkor VBÜ összesen nettó 286,8 millió forintért vett 50 ezer db 40 ml-es és 10 ezer db 750 ml-es gázspray-t a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-től.

A mostani beszerzéssel a tavaly év elejei mennyiség két és félszeresére duzzadhat a rendőrség könnygázkészlete

A VBÜ február végén a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) számára is keresett kényszerítő eszközöket. A közbeszerzési eljárással az állami cég 2000 darab 40 ml-s könnyfakasztó spray, 60 darab 750 ml-s könnyfakasztó spray, 300 darab gumibot és 200 darab zsanéros kézbilincs vásárlását tervezi. A tendernek még nincs eredménye, és a BvOP az Átlátszó érdeklődésére sem árulta el, hogy jelenleg hány könnyfakasztó spray áll a rendelkezésére – írja a Telex.

Forrás: Telex.hu, Atlatszo.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@jáger laszló: mire készülne ... diktatúra van ...
balos
Hát akkor nem dalra ,hanem a csúti sírjánál könnygázra fakadunk!
human
Választások után jönnek a megszorítások.
sokanvagyunk
@human: ...és a sírást rákenik a gázra.
Havanagi
És szervezi már Budaháziékat?Elvégre kegyelmet kapott,jöhet a következő balhé,mert most nagy xarban vannak.!! És a többi megkegyelmezett??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.