Az első számú, titokzatos tanú a korrupciós ügyben beszélt.

Folytatódott a Schadl-Völner per a Fővárosi Törvényszéken. A tárgyaláson tanúkénti meghallgatásra érkezett egy titokzatos férfi. Az első számú tanú részletesen beszámolt életútjáról, azonban a korrupciós üggyel kapcsolatban hirtelen szinte alig emlékezett valamire – írta az index.hu.

Ezúttal nem Varga Judit, hanem elődje került kínos helyzetbe Schadl György tárgyalásán

A Fővárosi Törvényszéken egy titokzatos tanú beszélt a Schadl-ügyben/Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Állítása szerint dolgozott az Országgyűlési Hivatalnál, a külügyminisztérium Diplomáciai Szolgálatánál, majd oktatóként több egyetem jogi karán is megfordult oktatóként. Ott ismerkedett meg Trócsányi László volt igazságügyi miniszterrel. Ezután rosszul fizető tanári szakma után megcsinálta a végrehajtói szakvizsgát és egy monori irodába adta be a jelentkezését.

Múlt héten Sz. Balázst, a monori iroda vezetőjét hallgatta meg a bíróság. Ő beismerte, hogy a végrehajtói irodáért cserébe 190 millió forintot küldött Schadl Györgynek. A pénzt a titkárnőnek adta át, ám arról nem tudott, hogy Schadl ténylegesen megkapta-e a pénzt.

A mostani tanút a tanácselnöknek többször figyelmeztetnie kellett, mivel gyakran „nem tudom”-mal válaszolt a kérdésekre és korábbi tanúvallomásai nem voltak összhangban válaszaival.

A férfi évek óta csak helyettesi kinevezést kapott, hiába próbált önálló irodához jelentkezni. A végrehajtók rendezvényein miután a társaság már bőven fogyasztott alkoholt, leült beszélgetni velük és jegyzetelt. Bizonyos nevek mellé a stróman jelzőt is odabiggyesztette.

„A végrehajtók tejelnek Schadl Györgynek a kinevezésekért”

- állította, majd hozzátette az egyik végrehajtónak például 70-80 millió forintot kellett fizetnie az irodájáért, azonban ezt csak pletyka szintjén tudja.

Mint ismeretes a perc tavaly kezdődött. Tíz vádlott úgy döntött, hogy beismeri a bűnösségét, rájuk másfél és két év közötti próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki, a korábbi végrehajtókat öt évre eltiltották a végrehajtói munkától, kettőjük esetében pedig vagyonelkobzást rendeltek el. A tizenkét vádlott, köztük Schadl György, Völner Pál és R. Róbert tagadta bűnösségét, perük jelenleg is zajlik.

Forrás: index.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Miközben nézzük ezt a kirakatpert közben a végrehajtói maffia ugyanúgy dolgozik tovább. Féláron adják-veszik a pórult járt tulajdonosok értékes ingatlanjait és ingóságaikat. A fideszmaffia védelmére számíthatnak, hisz könnyű és nagy pénz van benne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Feller_Peti: apádnak kellett volna a farkát verdesni, hogy a falon csurogj le, ne anyuban...
balos
Nem a itteni téma,de az éjjel,a szalainak a hu-szarnak a sportra adott támogatást és ukázt,hogy vízzel lepje meg a rajongóit a segge partján!
balos
Amit mi korrupciónak hiszünk az a nemzethy maffiuknak a "desszert" az ebéd előtt és után!Aki nem korrumpál az már nem lehet kolomp a csúti hordájában!Mert a kolomp-ára a kitartottak "munkájának"!
Dr. Proktor
@human: Ha lenne tényleges kormányzati szándék, persze a pénz visszafogja az akaratot, akkor el lehetne rendezni a jelenlegi visszás helyzetet!
Kellene adni az adósnak három hónapot hogy ő értékesítse a végrehajtás alá vett tulajdonokat, a vételi összeg pedig mehetne az adósság törlesztésére, így talán jutna is, maradna is...
Jelenleg a csókosok kapják a tulajdonokat - hugyért, szarért és bőségesen tejelnek a juttatásért.
Pusztai
Mindenki elfelejti hány embert, családot tettek tönkre, kergettek halálba, külföldre, hányan betegedtek bele a stresszbe?
Aljas gazemberek, minél gyorsabban kéne ítéleteket hozni de addig baszakodnak amíg kihal a téma.
Ez a gerinctelen kormány 2-3 hónapja nem tud bocsánatot kérni az abuzált gyerekektől.
Mit várjunk akkor ettől az ügytől, pedig csak százakat tettek tönkre a gyermekbántalmazással szemben. ???
human
@Dr. Proktor: @Pusztai: Nemakarásnak nyögés a vége. Ezt a nyögést láthatjuk a végrehajtók ügyében és most a gyermekvédelmi ügyben. Látványintézkedés, időhúzás, elkenés ami megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.