Két webshop azt állította: termékeik az egészségre, betegségek megelőzésére, gyógyításra alkalmasak. A versenyhivatal eljárást indított ellenük.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Natur Tanya Hungary Kft.-vel és a Naturweb Kft.-vel szemben. Az ok: a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése – írja a Gazdasági Versenyhivatal az internetes oldalán.

Azt hitte, hogy szuperegészségeset eszik? – A hatóság szerint megtéveszthették

Két webshop azt állította, hogy termékeik az egészségre, betegségek megelőzésre, gyógyításra alkalmasak/Fotó: illusztráció/123.rf.com

A GVH gyanúja szerint a vállalkozások több, a weboldalaikon reklámozott termékkategória esetében megtévesztik a fogyasztókat az egészségre, betegségek megelőzésére, illetve gyógyítására vonatkozó állításokkal.

A GVH 2022. január 1-én figyelt fel a vállalkozásokra, melyek étrend-kiegészítőket, élelmiszereket, kozmetikai termékeket, valamint orvostechnikai eszközöket árultak. A reklámszöveg szerint a termékeket olyan egészségre vonatkozó állításokkal népszerűsítették, amelyek megalapozottságát valószínűsíthetően nem tudják igazolni, továbbá tiltott vagy valótlan gyógyhatás állításokat alkalmaztak.

A versenyfelügyeleti eljárás még nem jelenti azt, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették. Lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Forrás: gvh.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.