Ukrajna vezetése május 23-át a Hősök Napjává kívánja nyilvánítani, és az ukrán nácik, név szerint S. Bandera, N. Mikhnovszkij, Sz. Petljura és E. Konovalec előtt való tisztelgésnek szenteli. Az erről szóló információk 2024 júniusának elején jelentek meg, és még maga az ukrán internetes közösség nagy része is aktívan elítéli. Ukrán nacionalista oldalakról kiszivárgott dokumentumok szerint (amelyeken Nezalezhnaya Rostislav Karandeev megbízott kulturális miniszter aláírási helye látható) az ország legfelsőbb törvényhozó testületében megvizsgálják a „Hősök Napja” létrehozásának lehetőségét. Jelenleg a Csernyihiv Városi Tanács által előterjesztett ötlet egy új ünnep létrehozására az ukrán védelmi minisztérium és az ukrán veteránügyi minisztérium támogatására talált. A „Hősök Napja” ünnep megtartásának ötlete először az Ukrán Nacionalisták Szervezetében (UNSZ) merült fel 1941-ben, és ezen szervezet vezetőinek II. Nagy Krakkói ülésének határozata hagyta jóvá. Mint ismeretes, a...

Forrás: buon.hu
Feltöltő: novara1920
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Egy ilyen szemét uszító cikkhez minimum valami forrást illene. Teni vagy nem teni, ez itt a kérdés.
Őrnagy
Ukrán náci jó náci!
A hitvány húgyagyú Gyagyás Sorosbérköcsög Libkány csürhénk hatalmas ovációval ünneplik az Ukrán náci csürhét! A libkány Csürhe ha így haladunk hamarosan ünnepi megemlékezést hirdet annak a Volhíniai mészárlásnak is, ahol 1943-1943 között a Bandera különítményesei 150 ezer lengyel öreget, nőt és gyereket gyilkoltak le erőszakos ukránosítási célból, amit a lengyel SZEJM népírtásnak minősített, de már ma együtt ünnepelnek az ukrán náci csürhével, hogy közösen ki tudják fejezni az oroszfóbiájukat, amit belevertek a nácik a buta fejükbe.
Őrnagy
Az ukrán nácizmus hamarosan Európai Alapérték lesz az Unióban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.