A magyar munkavállalók számára legfontosabb a vonzó munkabér és a juttatási csomag. Ebben Európa élvonalában járunk. Nem vagyunk túlságosan ambiciózusak, szívesen maradunk olyan munkakörben, amelyet szeretünk, még akkor is, ha nincs lehetőség szakmai előmenetelre.

A hollandiai székhelyű Randstad HR szolgáltató évente több felmérést is végez munkavállalók, munkáltatók körében. Legutóbbi kutatásukból az derül ki, hogy a munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalóknak a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont. Az oeconomus.hu szerint a vizsgálat eredményeként a magyarok fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, valamint azt, hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel.

Pénzéhesek a magyarok? – Ebből a tanulmányból megtudja

Egy tanulmány szerint a magyarok szívesebben maradnak olyan munkakörben, amely kellemes, még akkor is, ha nincs szakmai előremenetel/Fotó: 123rf.com

Nagyon fontos szempont ezen kívül a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására.

A kutatás arra világított rá, hogy a magyarok fele tartja magát – klasszikus értelemben vett – ambiciózusnak (51%). A globális átlaghoz képest (56%) kevésbé érdekli őket a karrierépítés és az előmenetel. A legambiciózusabbak egyébként a latin-amerikaiak (73%).

Forrás: oeconomus.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.