A DK azzal vádolja Vitézy Dávidot, hogy valójában a Fidesz jelöltje és erről az elmúlt napok viselkedésével tett tanúbizonyságot. 

Ahogy azt a Propeller megírta, Vitézy Dávid közleményt adott ki az újraszámlálás eredményére reagálva, melyben gratulált Karácsony Gergelynek, ám véleménye szerint a 41 szavazatos különbség gyakorlatilag döntetlen, és figyelmeztetett, a Kúria döntése még hátra lehet. Emellett arról is tájékoztatta közösségi oldalán a követőit, hogy a DK-val szemben is zajlik még egy jogorvoslati eljárás: 

"(...) A másik jogorvoslati eljárás két DK-s vezetésű kerületet, Újpestet és Erzsébetvárost érinti. Ezekben a kerületekben szinte láthatatlan vékonysággal húzták ki a visszalépett jelölt nevét, sorban jönnek a hírek arról, hogy külön ebből a célból vettek 0,3 és 0,5 mm tűvastagságú tollakat, hogy megtévesszék a választókat. Ennek kapcsán már a hét eleje óta folyamatban van egy jogorvoslati eljárás részemről. Ahogy a keddi sajtótájékoztatómon is elmondtam, nehéz nem szándékosságot látni amögött, ahogy ez a két kerület kezelte a szavazólapokról a visszalépett jelölt kihúzását, és ennek eredményeként itt kétszer annyi érvénytelen szavazat született, mint Budapest többi kerületében" – írja Vitézy a Facebookon.

DK: "Vitézy Dávid a hazugságai özönével végképp bebizonyította..."

Forrás: Facebook/Vitézy Dávid

Közleményben reagált a DK 

„A Demokratikus Koalíció szerint Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását követő viselkedésével, hazugságai özönével végképp bebizonyította, hogy valójában a Fidesz jelöltje volt Budapesten. Egy fideszes ugyanis képtelen elfogadni a vereséget, hazudozik és másokat vádol a saját bűneivel. Szerencsére Budapest választópolgárai átláttak a szitán, és ismét a demokratikus ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergely választották főpolgármesterüknek” – írja a Telex.hu a a párt közleménye alapján.

Forrás: Telex, Facebook/Vitézy Dávid , Forrás: Facebook/Vitézy Dávid

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Szintiszta csalás volt az egész választás.Lehet ilyet csinálni,hogy egy párt jelöltje visszalép és utána egy másik pártra leadott szavazatok az előbbire érvényesek? Szerintem ilyen nincs még egy a világon,csak az agyhalott magyaroknál.És még el is hitetik az emberekkel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Elsősorban nem a hazudozásainak tulajdonítom, hogy fideszes. Nálam azzal nyert bizonyítást, hogy mekkora összefogás volt a választás eredménye után az övéi között. Ugye, már a végeredmény előtt bejelentette a fellebbezést az újra számolást követelve, innentől kezdve beindult a banda, mindenféle csűrés-csavarással próbálták összehozni a bizonyítékokat. Pedig ezek nem is voltak jogszerű bizonyítékok, de a fideszes bizottság helyt adott neki és gyorsan 12:4 arányban meg is szavazta. Nagyon el akarták takarítani Karácsony Gergőt, de ez most nem jött össze fidesznyikek!
colibri
@lusta: Ha a kihúzások "úgy voltak megcsinálva", akkor sem értem, hogy egyes választók miért nyomtak két név mellé is x-et. A fidesz előtti világban minket úgy tanítottak, hogy egy személyre adott egy x az érvényes szavazat. A fidesz mindent! megváltoztatott, amit ő előtte mások találtak ki.
Pegero
Itt mindenki hazudik, csak Gyurcsány nem!
Philip Marlowe
Mi az a DK???
Megint, van valami új formáció?
csagyi
@colibri:A szavazók ha tudták a visszalépést vagy nem és vagy látták a vékony vonalat vagy sem, azon a lapon két jelöltre nem lehet szavazni mert akkor az ÉRVÉNYTELEN!!!
Amennyiben csak a vékony vonal mellé tették az X-t akkor ők Szentkirályira adták a voksukat Ő pedig NEM Vitézy.
Most csak kavarják a kakit mert mert nem tudnak belenyugodni a végeredménybe.
Yoda69
@jesz: orban meg soros fizetett ugynoke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.