Vitézy Dávid nemrég egy közösségi média posztban számolt be arról, hogy felvették a kapcsolatot Karácsony Gergellyel. 

Ahogy a Propeller is többször megírta, a választások óta attól hangos a sajtó, ahogy Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között megy az adok-kapok. Vitézy a polgármesteri választások eredménye miatt újraszámlálást kért: 

"76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán" – írta a Facebookon. 

Ezt követően tegnap Karácsony Gergely elmondta, úgy véli, az újraszámolásra beszállított szavazólapok körül is több a bizonytalanság, és elmaradtak olyan kontroll-mecahnizmusok, amelyek szerinte nem biztosítják, hogy minden törvényes és jogszerű lesz az újraszámolás.

Karácsony Gergely szerint egyetlen megoldás van arra, hogy eldőljön, ki legyen Budapest főpolgármestere október 1-től: új szavazást kell kiírni a főváros teljes területére.

Váratlan fordulat Vitézy és Karácsony viszonyában 

Vitézy egy friss posztban arról ír, hogy Karácsony Gergely a Partizános interjúját követően betartotta ígéretét, és visszahívta telefonon Vitézyt, akitől a korábbi erős mondataiért bocsánatot kért. 

Váratlan fordulat következett be Vitézy és Karácsony viszonyában: "elnézést kért, amit természetesen elfogadtam."

Forrás: Facebook/Vitézy Dávid 

"Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani. Minden erőmmel ezen leszek, hisz ez Budapest érdeke is, és ebbe az irányba tett fontos lépésnek tekintem ezt a mai beszélgetést.

A választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertettük egymással a közvélemény számára már bemutatott érveinket, ezügyben a holnapi újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő."

Forrás: Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Karácsony kért bocsánatot? Miért is? Ha igaz egyáltalán. Hallgassuk meg Gergelyt is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ábel
@Nyírfa: Magyar szokás, hogy mindig az kér bocsánatot, akit megtámadnak :-(
jancsipapa
@Nyírfa: Van egy hangfelvétel ,amin Karácsony igérgeti ,hogy " lapáttal veri szét Vitézi fejét "...Ezt el is ismerte az interjúban ( mi mást tehetett volna ?) és ezért ért elnézést...
Nyírfa
@jancsipapa: 10.50

Így más a leányzó fekvése. Köszi az infót. Mi azért mondhatjuk, hogy ide a szívlapátot. :)
Nyírfa
@Ábel: 10.20

Makacs kislány voltam. Hiába is várták, hogy bocsánatot kérjek, ha tudtam, hogy nekem van igazam. Ezt a jó szokásomat megőriztem.
Menőmanó
Amúgy ez az újraszámolás is nevetséges. Eddig úgy volt, hogy az a szavazat érvényes, amiről egyértelműen megállapítható, hogy kire adták le. Ha valaki Balek szandrát is meg Vitézit is beixelte, az nem egyértelmű. De ha Vitézit akarta, akkor mért ixelte Kaszinónét, és fordítva is ugyanez érvényes. Hacsak azért nem, mert szándékosan érvénytelenül szavazott.
Nem elfogadható, hogy aki Kaszinónét is meg Vitézit is ixelte az tulajdonképpen Vitézit akarta. Mert ez úgy hülyeség, ahogy van.
izéke
Valóban durva volt ez a lapát,inkább vasaló,azért biztosan nem haragudna dávidka,pláne ha az is meleg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.