Kinevezett a kormány hét korábbi miniszteri biztost, döntött további háromról és hivatalosan is kineveztek egy államtitkárt: Varga-Bajusz Veronika július elsejei hatállyal lép hivatalba.

Nagy meglepetések nem születtek, a kormány régi és új csapattagokkal is erősít a pozíciókon – írta meg az index.hu.

Mint arról a Magyar Közlöny is beszámolt, döntöttek hét korábbi miniszteri biztos kinevezéséről, június 29-én további háromról határozott a kormány, valamint hivatalosan is kineveztek egy államtitkárt: Varga-Bajusz Veronikát, akit Orbán Viktor miniszterelnök július 1-jei hatállyal nevezett ki hivatalosan a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárává – írta az index.hu.

Az ő feladatkörébe tartoznak ezentúl a felsőoktatással, szakképzéssel és a fiatalok sikerességével és a tehetséggondozással összefüggő ügyek.

Nagy meglepetés nincs, de akadt, aki lemondott: régi-új emberekkel erősít a kormány

Megtörténtek a kinevezések, régi-új emberekkel erősít a kormány – Fotó: pixabay

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Balogh-Madár Emesét nevezte ki az eskütételi igazgatási szervvel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá, akinek feladatai az alábbiak: „előkészíti az eskütételi igazgatási szerv feladataival és eljárásával kapcsolatos jogszabályokat, illetve közjogi szervezetszabályozó eszközöket, biztosítja az eskü- vagy fogadalomtételek feltételeit, lebonyolítja és megszervezi az eskü- vagy fogadalomtételeket, valamint ellátja a további, feladatkörébe utalt feladatokat”. Balogh-Madár Emesét háromfős titkárság is segíti a feladatok ellátásában – tudatta az index.hu.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy döntött, Budai Gyula marad a gazdaságvédelmi intézkedésekért felelős miniszteri biztos, „a szankciókból fakadó kihívások miatt”, aki július 2. napjától látja el a feladatkört, a kinevezés visszavonásáig, de legfeljebb 2 évre.

A tevékenysége továbbra is az Európai Unió, valamint az Oroszország által elrendelt szankciókkal lesz kapcsolatos – írta meg az index.hu.

Űrkutatásért felelős miniszteri biztos marad Ferencz Orsolya július 2-ától a kinevezés visszavonásáig, de maximum 2 esztendeig biztosan. Tevékenysége továbbra is az űrkutatással kapcsolatos tudományos témákhoz kapcsolódik.

Megszűnik ugyanakkor Szentmártoni János helyettes államtitkár megbízatása június 30-ai hatállyal, ő ugyanis lemondott.

Ezzel egyidejűleg Novák Irént a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki a miniszterelnök – a kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára.

Szintén lemondott pozíciójáról Nagy Balázs, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára – adta hírül az index.hu.

Forrás: index.hu
Fotó: pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

túszulejtettország
Ezek közpénz égető senkik, érdemi munka nélkül. Különösen az űrkutatási terület tetszik. Kilőhetnék magukat az űrbe ahol
közvetlenül kutakodhatnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.