A maximumot, vagyis hathavi jutalmat szavazott meg a fideszes többségű sárospataki képviselőtestület a bukott fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak és alpolgármesterének. A volt polgármester állítja, nincs szüksége ekkora összegre és nem akarja felvenni.

A törvény által megengedett maximumot, vagyis hathavi jutalmat szavazott meg a fideszes többségű sárospataki önkormányzati képviselőtestület a leköszönő fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak, és az alpolgármesternek, a szintén fideszes Sikora Attilának – írja a 444.hu.

A bukott fideszes politikusoknak alaposan kitömik a zsebüket munkájuk „magas színvonalon történő elvégzéséért” – Ennyit kapnak

Hathavi jutalmat szavaztak meg a leköszönő polgármesternek és alpolgármesternek Sárospatakon/Fotó: képünk illusztráció/123rf.com

Az előterjesztés szövege szerint a jutalom:

„2024. évi munkájuknak a magas színvonalon történő elvégzéséért” jár.

Az indoklás azért is meglepő, mert a választók júniusban 14 év után leváltották a polgármestert a posztjáról, és a városi fideszes jelöltek is rosszul szerepeltek a választásokon. Aros 36 százalékot kapott június 9-én, a város hét egyéni választókerületéből pedig hatban győzött az ellenzék.

Az eredeti előterjesztésben még egyhavi jutalom szerepelt, a pénzügyi bizottság ülésén dobta be valaki, hogy legyen több, hathavi az összeg. Megkerestük Egyed Attilát, a bizottság fideszes elnökét, ő azt mondta, az eredeti összegről szóló javaslatot ő tette, a jutalmat hathavira emelő ellenjavaslatot pedig egy önkormányzaton kívüli bizottsági tag, de nem nevezte meg őt. Az emelés indoklása Egyed emlékei szerint az volt, hogy a leköszönő polgármester az elmúlt 14 évben „viszonylag kevésszer” kapott jutalmat. Amikor a további részletekről érdeklődtünk, Egyed azt mondta, az ülés jegyzőkönyve fel fog kerülni a város weboldalára, abban minden olvasható lesz.

A lap megkereste Aros Jánost is, aki azt mondta: meglepetésként érte ez a mostani akció, nem egyeztettek előtte vele, és a 14 év alatt mindössze egyszer, tavaly vett fel jutalmat, egyhavi összeget.

„Nincs szükségem ekkora összegű jutalomra”,

- szögezte le a Aros, viszont jólesik neki a gesztus.

Állítása szerint jelenleg keresi a jogi lehetőségét annak, hogyan tudja nem felvenni ezt az összeget, ami azért nehéz, mert az önkormányzat döntése alapján a pénzügyi iroda a következő napokban számfejteni fogja a pénzt.

Forrás: 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ki emlékszik már a maffiózók egykori szövegére a "pofátlan végkielégítés" címűre?
A hülyemagyar maffiahívők biztosan nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.