„Az iskolánk az igazságról szól. Itt nem számít, ki cigány, ki nem. Ki szegény, ki gazdag. Itt mindenki lehetőséget kap” – fogalmazta meg egy diák a berettyóújfalui művészeti iskola lényegét. Az Igazgyöngy tanulói sorra nyerik a nemzetközi és hazai képzőművészeti elismeréseket. Előfordul, hogy egy mélyszegénységben élő kisdiák az alkotása eredményeképp Portugáliába utazhat díjat átvenni.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bogáncs
Nagyon érdekes riport, gratulálok a szerzőpárosnak....várom a folytatást: Ritók Nóra véleményét a cigánykérdésről! :-)

(Ide kapcsolódik Babarczi korábbi írása a hvg.hu-ról:
hvg.hu/velemeny/20090213_cigany_bunozes_integracio.aspx)
antonka
szerencsés a tanárnő, mifelénk a cigánygerekek egyáltalán nem járnak iskolába, nem akarnak, és nem is járnak. a többi örül neki, mert ha erőszakkal bent tartják őket, akkor a többit nem hagyják tanulni. ennyit az integrációról. saját maguk zárják ki saját magukat mindenhonnan. nekem két gyerekem van, de azoknak soha nem jutott volna eszükbe ilyen ötlet, hogy nincs kedvük iskolába menni. nevelés kérdése.
antonka
kérdezem a szomszédasszonyt, miért nincsenek a gyerekek az iskolába - válasz - esik az eső. nem azt kérdeztem, hogy milyen az idő, hanem hogy miért nem mentek iskolába. - válasz - nincs esernyő. engem az apám soha életembe nem ütött meg most 60 éves vagyok, de szerintem szijjat hasitott volna belőlem, ha esőbe nem megyek az iskolába. ki mit visz otthonról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.