Oszkó Péter azt is ígéri, hogy a munkavállalókat sem terheli majd jelentősen a sajtóhírek szerint fél százalék körülire tervezett ingatlanadó, azt ugyanis ellensúlyozhatja a személyi jövedelemadó-csökkentés. Így azt sem tervezik, hogy az ingatlanadót levonhatóvá tegyék az SZJA-ból.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: latorkuvasz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Herczeg Zoltán
Mi anno azt tanultuk az egyetemen, hogy egy jövedelmet csak egyszer lehet megadóztatni. Ha én vettem egy lakást valamikor, azt nyílván valamilyen jövedelemből tettem, amit nyílván leadóztam már egyszer. De legtöbbször még ez se elég egy átlagos lakás megvásárlásához mondjuk egy átlagos, harmincas éveiben járó fiatalnak, így hitelt kell hozzá felvennie, ami után roppant kamatokat fizet. OK, ezt nem az államnak. (Én mondjuk de: FHB) Ha ez nagy nehezen össze is jön, hosszú évekig eladósodik az ember, ha mindez világválsággal párosul, tönkre is mehet a megnőtt terhek miatt. Ezt látjuk most. De a legdurvább és legváratlanabb pofon egy ifjú, boldog lakástulajdonos esetében mindig a vásárlás utáni illeték, amivel nagyon sokan nem számolnak, és miután gatyára költekezve betették az utolsó hűtőszekrényt a frissen mázolt konyhába, és végre hátradőlnének, érkezik a fél miliós csekk. Engem akkora traumába sodort anno, hogy nem tértem magamhoz. Mi ez? Miféle sarc? Mire fel? Nem adtam már oda mindenem? Nem adóztam már le a jövedelmemből, mielőtt megvettem ezt a kócerájt? Milyen illeték? Mire fel fél millió? Hát ez nem adó? Hát akkor micsoda? Tudom: illeték. Ennyivel el is lehet magyarázni. Mindent el lehet. Mindent el is szoktak. Nekünk meg mindet el is kell hinnünk, és be kell fizetnünk. Pofa befog. És akkor itt az ingatlan adó. A harmadik vagy negyedik sarc ugyanarra a pénzre, vagyonra. Ezt is be kell nyelnünk. Elmagyarázzák. Kuss! De kérdem én: mire fel?
xu
Az, akkor hamarosan befolyik! Ez sem a válságkezelésről szól, hanem az államosítás modern szocialista formája. Nemcsak minket, hanem Brüsszelt is átverik ezek!
menasagh
@xu:
Azokat a rengeteg milliókat, amit felvesznek fizetés, járulék, pótdíj, ülésdíj stb. formájában elő kell teremteni valahonnan.
paragrafus
@Herczeg Zoltán: Kedves Zoltán!

Nekem is aggályos ez a kérdés alkotmányossági szempontból. Nyilvánvalóan azért mondhatta ezt Oszkó Péter, mert ő közgazdasági szakember, nem pedig jogász.
Ellenben kormányzati szinten található jó néhány jogász, akik közül valaki felhomályosíthatta volna pénzügyminiszterünket, hogy az ötlete erősen kétséges, hogy megáll alkotmányjogilag.

Az már csak egy apróság, hogy az elengedett örökösödési illetéket valamilyen módon vissza kell szerezni.

És még valamit, kedves Zoltán: nézd csak meg, hogy az üzemanyag árában mennyi közteher van. És valamennyi közterhet ki kell fizetni az összes többi után. Tehát az üzemanyag árában valamennyi közterhet többszörösen és a többi közteherrel megadóztatva kell megfizetni.
xu
@menasagh: Én azt hittem, hogy ebből az adósságainkat, a nép adósságát törlesztik: Már megint tévedtem!
grti7336
5-10 évre visszamenőleg meg kellene nézni, hogy ki jutott illegális jövedelmekhez és ezeket kellene az APEH útján visszaszedni. ( Ez legalább annyit hozhatna a
költségvetésnek,mint az ingatlan-adó.Sztem ezt a kormány
is tudja. Ők sem hülyék, de nehéz fellépni egy kormánynak
az "uralkodó osztállyal" szemben.

Az teljesen nonszensz, hogyha én meghalok akkor a fiam, meg a lányom lássa kárát, amikor elég baja lesz egyébként is.
xu
@grti7336: Jó a hozzászólásod! Sajnos utópia.
Diamont Frost
Véleményem szerint ez a legaljasabb piszokság,amire szavakat is nehéz találni.
az ember egy élet munkájával összekuporgatta a fedelet a feje fölé,és akkor most :tessék.... dögölj meg! menj a hid alá,vagy legyél hajléktalan,mert LAKSZ egy házban,ami után FIZESS!!!! nem is keveset!
Hát,ha ezt "benyelik" az emberek,akkor itt mindenki BIRKA....,de inkább ÖKÖR.
Viszont ez ellen TILTAKOZNI KELL MINDENKINEK!!
Ez ugyanolyan padláslesöprés most,mint az 50-es években volt, államositás egyetlen tollvonással..... aztán majd sza...ért, húgy....rt megveszik a házainkat......,vagy pár év múlva bejelentik: "ja! bocsi! de nem fizetted meg az adódat,/te nyomoronc nyugdijas/, igy a házad mostantól az államé /azaz a miénk/
Ugy gondolom,mindennek van határa: ÉS ITT A HATÁR!!!
antonka
Renról! van egy rossz hirem a részedre. az általad és általam választott parlamenti képviselők, akiknek az a dolga, azért küldtük oda, hogy bennünket, az érdekeinekt képviseljék maradéktalanul meg fogják szavazni ezt az aljasságot. esetleg reményt jelenthet, hogy a fidesz azt mondta, hogy ha bevezetik, és ők lesznek hatalmon, eltörlik. odafigyeljetek! ezek be vezetik, és azok sem fogják eltörölni, igy kapja a választó polgár az arcába az arcátlanságot.
Diamont Frost
@antonka
Tudod én már régen felismertem a szomoru tényt, a képviselő uraknak addig számit a mezei polgár,amig megkaparinja a szavazatát... utánna kizárólag saját önös érdekeit és pecsenyéjét sütögeti a hatalom tüzénél,minél jobb pénzes állása legyen a póór nép meg le van sz...rva.
Ha párttag a z ÚR, akkor köti a pártfegyelem.... köteles megszavazni az eszement baromságokat,mert ha nem.... akkor holnap már nem kell befáradni a jól fizető állásába....
--- A morált... meg levetette a koszos gatyájával együtt..
"szép uj világ,... boldog ország .. európa közepén....
xu
Miniszteri nyugdíj megvan! A többi lényegtelen!
eutanazia
Gratulálok! Vissza hozzák a füst adót, ablak adót...stb. Eltörölték a haláladót?? Egy frászt az ingatlanadóval annak többszörösét vasalják be, azokon akik az adózott jövedelmükből vásároltak, évek munkájaval fizették a kölcsönöket, az illetékeket, a sok szemét ügyvédet.! Mert az is legalább annyi mint az illeték, és akkor még könnyen előfordul, hogy nem intézi rendesen az adásvételi szerződést.
HA FELMENTÉST AD A NYUGDÍJASOKNAK...Valószínüleg az örökös nem kap semmit, szóval visszaveszik. Rohadtul humánusak, szociálisan érzékenyek, nem is tudom mi lenne velünk nélkülük.
antonka
nem ad felmentést, csak választási lehetőséget kinál, hogy te kifizeted, vagy kifizettetik az örökösöddel visszamenőleg, és kamatos kamattal, vagyis lehet hogy nem lesz lakása, mert elviszi az adó, és ha van lakása,lehet hogy azt is mire kifizeti az örökségre kirótt adót. ki lesz ez találva, hogy bekeritsék a balgákat.
orogordog
@paragrafus:
" A kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol és valamennyi polgár egyenlően részesül a javakból többé ..."

Ezt se verték bele a kommunista fejedbe?
Csak a sikkasztást és az adóztatást. Te egy demagóg magát szocialistának nevező kizsákmányoló vagy.

Hol itt a szociális háló?
xu
@orogordog: Verték, de visszapattant!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.