A Magyar Helsinki Bizottság (MHB) szerint elfogadhatatlan a Pécsi Ítélőtábla tegnapi döntése, amely foglalkozástól eltiltás nélkül pénzbüntetésre enyhítette a két értelmi fogyatékkal élő személyt durván megalázó csurgói rendőrökre első fokon kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
Tegnap láttam a TV-ben és nem kaptam levegőt. Ennél aljasabb dolgot régen láttam és ilyen enyhe ítélettel lezárták az ügyet. Mélységesen csalódtam az igazságszolgáltatásban, az emberek megítélésében és ebben az egész cudar világban!!:-(
Milyen jogállam az, ahol rendőrök ilyen szemétségekre képesek, másokat emberi mivoltukban aláznak meg és folytathatják kisded játékaikat. Legközelebb talán gyerekeket, időseket aláznak meg, mert azok a gyengébbek. Gondolom, hogy egy kigyúrt agyú, tetkós fickóval nem tennének hasonlót. Ahhoz gyávák!
atia
Ha az igazságszolgáltatásnak nem sikerült, akkor legalább a többi rendőrnek kellene kiraknia az ilyeneket maguk közül, mert egyébként nem kell csodálkozniuk, ha sokat romlik a megítélésük a társadalom szemében. A hibák mindig nagyobb súllyal esnek latba. A jót, főleg a rendőröktől, elvárjuk. Egy-egy ilyen eset a többi rendőrt is minősíti, ha tehetnek róla, ha nem.
Tcat
Gratulálok a magyar igazságszolgáltatásnak. Ezek szerint az az álláspontjuk, hogy az ilyen minősíthetetlen cselekedet és a rendőri hivatás összeegyeztethető. Pedig nem, szóval no comment.

Egyetértek atia-val, ha már az igazságszolgáltatás ekkora gyökér, akkor a rendőrségnek kéne lépnie az ügyben. Már csak a saját érdekük miatt is.
zsbela
Szolgálati időm alatt, és most is azt mondtam, hogy a hatalommal lehet élni és visszaélni. A hatalommal visszaélőket akkor sem szerettem , és most sem szeretem. Az ítélettől függetlenül az elöljáróiknak és nekik is el kellene gondolkodni, hogy jó helyen dolgoznak?
Evikati
@zsbela: Ők valószínűleg úgy gondolják, hogy jó helyen dolgoznak. Ezért kellene valakinek jelezni feléjük, hogy nagyon rosszul gondolják. Tűnjenek el a palettáról!
gondolkodo
A fegyveres erőknél volt, van az az alapszabály: a parancsnok távollétében is felelős beosztottaiért. Ez most figyelmen kívül maradt!
Történelem-tanárunk kedvenc mondása volt: "A magyar ABC lefontosabb betűja az 'i' betű, mert az választja el a gazságot az igazságtól!"
Most ez az "i" betű elsikkadt.

@zsbela: A hatalommal élni kell, mert azért adatott, visszaélni soha, mert a kapott hatalom nem személyes jellegű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.