A magyar adórendszer gyengéje, hogy az adózók jövedelme áttekinthetetlen, az egész rendszer csalásra ösztönöz – véli Papp József, a Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézete Stratégia és Projektvezetés tanszékének docense. Szerinte be kellene vezetni az alacsony jövedelemadót és a szigorú, minden háztartás összes vagyonának bevallásán alapuló vagyonadót.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: ugyeugye
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ugyeugye
Hú de jó anyag ez! Papp Józsefet pénzügyminiszternek!
MaxGraf
Ehhez hasonló (szinte teljesen ilyen..) a Svájci (20 éve bevezetett..) adórendszer. Azóta minden jól müködik,az államnak van bevétele, a dolgozónak,iparosnak megéri termelni.Ha ilyen egyszerü és kipróbált akkor miért nem vezetik be Magyarisztánban?
ugyeugye
@MaxGraf: mert akkor nem lehetne lenyúlni a pártkasszákba a milliárdokat... :(

nekem az is tetszik, hogy mikor bajban voltak, Svédországban is bevezették a vagyonadót, de mikor kilábaltak a gazdasági problémákból, eltörölték. na nálunk ilyen nincs.
MaxGraf
@ugyeugye: Ja.Igen.Igazad van. Ha jó az adórendszer akkor nem lehet a zavarosban halászni. A pártoknak sem.De jól él a nép. Ezért kell..(lene...) az összes csavargó parlamenti pártpolitikus a bánatba elzavarni...
ugyeugye
@MaxGraf: becsületes ember nem is megy a politika közelébe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.