A DK drámaian rossz választási eredménye után Medgyessy Péter utalt arra, hogy Gyurcsány vastagon felelős a baloldal bukásáért, majd Lamperth Mónika beszélt arról, hogy a DK elnökének – más baloldali politikusokkal együtt – le kellene mondania. Ma pedig kiderült: a DK egyik alapítója üzente ugyanezt.

Mint arról a Propeller beszámol: Medgyessy Péter szerint a baloldali pártoknak nem kell összeomlaniuk a választási kudarc után. Szerinte elemzésre és változtatásra van szükség, és 2026-ig van idő a megfelelő újraszerveződésre. „Megérdemelték, amit kaptak, legyünk őszinték” – mondta az ellenzékről a volt kormányfő.

Arra a kérdésre, hogy várható-e valamilyen személyi következmény a DK-nál a vasárnapi választás után, lemond-e például a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc, azt válaszolta:

A kérdés az, hogy milyen következtetéseket von le a Feri

Én régóta mondom, hogy bármilyen jó képességű ember, neki le kellene vonni a következtetéseket, látva azt, hogy az emberek nagy részének ő személy szerint taszító. Sajnos azt látom, hogy most már a Klári is (…) lassacskán már inkább a nem vonzó személyiségek közé kerül – fogalmazott a volt miniszterelnök.

Gyurcsány nagyon komoly bajba lavírozta magát? – Baloldali prominensek szólítják fel a lemondásra

Gyurcsány Ferenc   Fotó: Facebook/ Gyurcsány Ferenc

A héten amúgy Lamperth Mónika, az MSZP egykori prominense, volt miniszter javasolta Gyurcsány Ferencnek a lemondást. Igaz, más baloldali vezetők esetében is felvetette ugyanezt.

„Én nagyon-nagyon el vagyok keseredve, mint baloldali szavazó. Éjjel megnéztem, amikor kiáll Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Kunhalmi Ágnes az eredményvárón. Mintha nem értenének semmit ebből a választási eredményből. Határozott meggyőződésem, és illő tisztelettel fel is kérem Gyurcsány Ferencet és a szocialista párt két elnökét, mondjanak le!” – mondta Lamperth az ATV Aktuál című műsorában.

Ezt követően dr. Lamperth Mónika végigsorolta, azokat a választásokat, ahol a szocialista politikusok lemondtak egy-egy vereség után: „1998-ban Horn Gyula mondott le a vereség után, 2010-ben pedig Lendvai Ildikó, jómagam és mindannyian lemondtunk.”

A 444.hu vette észre, hogy Leel-Őssy Gábor, a 2010-es DK pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt a Facebookon szólította meg Gyurcsányt. Mint írta: 

Fletó!Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet.

Forrás: Propeller, atv.hu, 444.hu
Fotó: Facebook

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: te leszel a megafon következö agyhalottja ! :) belétek kár invesztálni,hiszen segg hülye a banda...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szegény Dzsoni és Árnika
Na jó, megyek vissza a háborúba - a Borderlans 2-be.
Megementeni a világot az idegenektől - ez mindig vonzott!
csak úgy....
@KisTehen: csak idéztelek te gyogyi baromarc! :)
csak úgy....
@KisTehen: te annyira hülye,hogy már a ferkónak sem köllesz! :)
csak úgy....
@KisTehen: rád már csak a thürmer efftárs vevö! :)
csak úgy....
@KisTehen: az igaz,hogy a megafonosokat a dagi használt bugyeszaival fizetik ki?
állítólag becsödöltetetek..
justhpeter
@Pusztai: Legalább addíg ott lesz, amíg Orbán is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.