Az Oktatási Minisztérium nem szólhat bele az egyetemvezetők fizetésének megállapításába. Arról saját hatáskörben a felsőoktatási intézmények döntenek - mondta a tárca szakállamtitkára azután, hogy az index.hu megírta: a Gödöllői Egyetem rektorának 4,7 millió forintos havi jövedelme van, miközben a tanszékek filléres gondokkal küzdenek.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
A közalkalmazottak illetményét a besorolási tábla szerint kell meghatározni. A Minisztérium, mint felügyeleti szerv igenis beleszólhat az ettől eltérő bérek megállapításába. Érdekes hogy az egyetemnek a bevételekből kell fedezni
ezeket a béreket, viszont a bevételek jelentős része állami támogatásból áll.
Nagyon sok a mellébeszélés az állami vezetők, állami vállalatok vezetőinek bérezése körűl. Az emberek zöme minimálbéren tengődik, az adóforíntjaikat felemésztik az indokolatlan magas vezetői jövedelmek képvíselői fizetések, miközben a népet áremelésekkel, különböző adók bevezetésével sanyargatják.
Vera1944
És mi lesz a minimálbért kapókkal 10-20 évmúlva? Mennyi nyugdijat fognak kapni? Akkor fog igazán tetőzni a mélyszegénység.
bigyibogyo
bezonyakkor, rengeteg a minimalber es rengeteg a be nem jelentett emberke
de ha minden igaz amugysem lesz nyugdij a mostani dolgozknak. tok mindegy mennynire vannak bejelentve
Zsoltika
ez bizony így van. milliós juttatások a fent levőknek, a laborban meg nincs fertőtlenítő, a kísérleti területekre nincs fizikai munkás. gép meg főleg.
a közalkalmazotti tábla egy dolog, mellé mindenféle juttatások, kerkiegek mennek, pofátlanul, aránytalanul...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.