Szerbiában a mai napig működik a gyerekmunka, sőt, szinte virágzik. Tavaly 82 ezer gyermeket kényszerítettek munkára.

Szerbiában tavaly 82 ezer gyermek dolgozott, ami azt jelenti, hogy ennyi 5 és 17 év közötti gyermeket kényszerítettek arra, hogy fizikai és mentális állapotuknak nem megfelelő körülmények között vállaljanak munkát – közölte a Sloga Egyesült Szerbiai Szakszervezetek. Mindez a Munka Nemzetközi Szervezetének a helyi adataiból derült ki.

Elképesztő, hogy Szerbiában még mindig divat a gyerekmunka – És nem csökken a kiskorú munkások száma

Illusztráció: 123rf.com

Nem is csoda, hogy a gyerekek Nyugatra tekintenek, és hogy minden évben több tízezer munkaképes fiatalt veszítünk el, mert elmennek külföldre, és maradnak az idősek, akiknek nincs hova menniük és akiknek a figyelmét lekötik az olcsó tévéműsorok és a mindennapos manipulációk, amelyekben a hazugságot igazságként tálalják

– mondta Željko Veselinović képviselő, a Sloga elnöke, aki szerint a gyerekmunkáról szóló adat híven tükrözi a szegénység mértékét Szerbiában, és ez a szám nem csökkent az elmúlt években.

„Erről a kérdésről nyilvános vitát kell nyitni annak érdekében, hogy megoldás szülessen” – idézte a szmsz.press a Sloga elnökét.

Forrás: szmsz.press

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Nem merem leírni, hogy mely országokban dívik a gyerekmunka, de a TikTok sokat segíthet annak, aki látni szeretné, hogy gyermekek milyen ocsmány körülmények közt robotolnak egy tál ételért.
ittott
gyermek koromban én is dolgoztam. nyaranta. nem ártott meg. most is szükség lenne rá. és nem irodában,... szőlőben. kapálni kötözni tudtam. később kénporozni és permetezni is. felnőttekkel egy brigádban. oda kellett tennem magam.
izéke
Ezt jelenti orbani értelemben a gyerek mint közjószág,,,nem véletlenül puszipajtások orbán és a szerb vezír.
Namely
@izéke: miközben a nagy, nyugati vállalatok dehogyis használnak gyerekmunkát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.