A brit élelmiszerbiztonsági hivatal legfrissebb eredményei szerint a bio-élelmiszerek semmivel sem egészségesebbek a hagyományos termesztési eljárással készülőknél....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Evikati
Pát hónappal ezelőtt olvastam - nem gagyi lapban - hogy svájci kutatók megállapították, hogy a spenót nagyon káros az egészségre, ha felmelegítik. Pár nappal később hazai magazinban olvastam, hogy amerikai kutatók megállapították, hogy a spenót mindenkor, hidegen, melegen, másnap is nagyon egészséges, a benne lévő vas miatt. Ez akkor most mi?
A bio termékeket miért nem vizsgálták a vegyszerek tekintetében? Ezért bio a bio, mert nincs mesterséges vegyi anyagokkal mérgezve.
rodeokutya
Jó jó de az újgazdag idiótákat valahogy le kell húzni.
Ha egy földterületen valaha is volt permetezve az biztos hogy szennyezett.Nem beszélve az atom kísérletek álltal a levegőbe küldött szennyező anyagokról.Csernobil csak egy ki plussz, hogy minden növény szépen világítson a sötétben.
Ja és a világ egy része pl.amerika teljes területe DDT-vel szennyezett.
Jó étvágyat
Diamont Frost
A legegészségtelenebb dolog a világon: megszületni.
Minden, - de minden káros. A viz, a levegő, az étel, a sok vegyszer, gyógyszer.
Kiátkozták a tojást, ma már EGYÜNK tojást,---- elátkozták a zsiros mangalica hust és termékeket, --- ma ez a sláger, ----- ne együnk zsirt, vajat, főzzünk olajjal, de emellett is szivinfarktus végez a jónéppel....
Jönnek uj divathullámok, most a bio a menő,....... pedig azt is permetezik, tápoldatozzák, és szerintem sem kevésbé kórosak
@Evikati
Bizony kezelik vegyszerekkel a bio élelmiszereket is. Attól bio, hogy 1., csak gyenge, környezetbarát szerek engedélyezettek, pl. nem károsak a méhekre,2., szigoruan ki kell várni a lebomlási időt. --- Hát ezt eszitek, mint bió élelmiszert. Jó drágán ----átveréssel.
bigyibogyo
@Renrol: olyat szeritnem senki sem mond,h ne egyunk zsirt (max a csodamodszerek). eleg ha csak a zsirban oldodo vitaminokra gondolsz.
tojasban sok a koleszterin. mozgassal semlegesitheto.
a valtozo velemeny -szerintem- azert lehet mert sokfelekepp lehet vizsgalni (nagyon nem mindegy ki mit es mennyit mozog pl). es felfedeznek ujabb es ujabb tulajdonsagait.
ami biztos: a termeszetes a jo kaja. amit es ahogy az osember evett. az kajalasahoz alklalmazkodott a szervezete millio eveken keresztul, ehhez kepest a modern kajak par szaz eve semmi :)
teljes orlesu es nem finomitott. ezzel a 2 feltetellel kb a kajak 99% ki is lett zarva (miben nincs cukor, vagy liszt...)
Vera1944
Valamikor a mangalicáról mondték, hogy egészségtele, nagyon zsiros, stb. majdnem kipusztult ez afaj. De voltak "hivei" igy mégiscsak megmaradt, most kiderült, hogy a mangalica zsirja csökkenti a koleszterinszintet, ezért jóval drágábban adják. A kávé ugyanez, hol egészséges, hol egészségtelen.
Evikati
@Renrol: igazad van. Emlékszem gyermekkoromban a nagyapám rézgáliccal permetezett. Saját füstölőjük volt, mindent ők tartósítottak, mindent ők termeltek. A nagypapám 96 évesen hunyt el, a nagymamám 87 éves volt amikor meghalt. Négy gyereket neveltek fel, mindegyik 80 év fölötti volt, amikor meghalt. Ez lehet genetika is, de valójában egészen másképp táplálkoztak mint mi. Az ételszínezékek és a tartósítók veszélyesek, nem beszélve az egyéb állagjavító adalékanyagokról.
Én soha nem vásárolok bio ételeket, mert nem hiszek bennük. Emellett nagyon drága minden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.