Bár a Jobbik vezetői sem tudják még pontosan, miként, hogyan működne az általuk felállítani kívánt csendőrség, a Magyar Gárda máris hozzálátott a vidéki közbiztonság javítását feladatul kapó kakastollasok kiképzésének.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vera1944
Erről jut eszembe, anyám és apám mondták mindig, hogy 1 csendőr 10 faluban rendet tudott tartani, ma 10 rendőr nem tud 1 faluban.
Ennyire megváltoztak az emberek? Persze lényegesen több a bünözés, az tény.
ariel
Nagyon helyes!!!
Sok sikert és sok talpraesett csendőrt kivánok.
gyulabors
A kiképzést a "Magyarok Nyilai" tartják?
ariel
@gyulabors: A kukaborogatás és gyújtogatás nem minősül kiképzésnek. Egy három éves gyermek ha sikeresen gyufát lop önállóan is fel tudja gyujtani a lakást.
tmartyn75
mindegy, minek nevezik, címer van a zubbonyán, vagy kakastoll a kalapján, ahhoz, hogy a jobbik jövőbeli csendőrei hatékonyan működjenek, kellene hozzá az akkori törvényi háttér, könyörtelen elnyomó rendszer, amely támogatta, hogy a kakastollas kemény legyen. ha a mostani "demokratikus" jogrendszer keretein belül szeretné működtetni a reménybeli jobbos kormány a csendőrséget, ugyanolyan megkötött kezű bábrendőrök lesznek azok is, mint a mostaniak!
ariel
@tmartyn75:
Össze téveszted a szabadságot a szabadossággal!
tmartyn75
frázisokat én is tudok, azt mondd inkább, melyik része nem igaz?!
gyulabors
Hurrá!
Akkor jöhetnek a különítményesek. Éljen a Fehérterror? De akkor ki vonuljon be fehér lovon? Á meg van: Szegedi Csanád. Bár én neki a csődőr nemesebbik szervét kívánom, rögtön kettőt! 1 - et a kezébe, a másikat oda ahol ülni tud, azért, hogy tudja, hogy min ül...
marlin
Úgy szeretnék egy nyílt levelet olvasni a Balóné tollából a "Jogkövető magatartás Jobbikos módra "címmel!! :-))
luciferi
@marlin: Lehet, hogy csak egy kis nyelvi bakija volt. Csődőrre gondolt, de csendőrt mondott.:)
ariel
@tmartyn75:
Jogos a kifogásod:
" kellene hozzá az akkori törvényi háttér, könyörtelen elnyomó rendszer, amely támogatta, hogy a kakastollas kemény legyen. ha a mostani "demokratikus" jogrendszer keretein belül szeretné működtetni a reménybeli jobbos kormány a csendőrséget, ugyanolyan megkötött kezű bábrendőrök lesznek azok is, mint a mostaniak! "
Minden ember életét ugyan az a földi törvényszerűség határozza meg! /pl. fizikai, kémiai, biológiai szinten/
Mindannyiunknak szükségünk van élelemre, ruházatra, szaporodásunk is törvényszerűségek útján érvényesül stb.
Ahhoz, hogy egy társadalomban élni tudjunk szükség van olyan empatikus társadalmi törvényekre amely a normális életvitelt egyrészt lehetővé teszik, másrészt szabályozzák. Ebből adódóan minden embernek vannak nem csak jogai, de kötelezettségei is. Ezeknek minden emberre egyforma érvényűeknek kell lenni.
Természetes, hogy voltak, vannak, lesznek emberek akik ezt nem hajlandóak sem tudomásul venni, sem betartani. Ezért a RENITENS viselkedési formákat BÜNTETNI KELL!!!
Az ilyen büntetésre nem szabad olyan KIFOGÁSsal élni, hogy KORLÁTOZZÁK A SZABADSÁGOMAT!!
Ami az ilyen embernek viselkedésében a „szabadság korlátozását” jelenti, az egy másik embernek nem csak a szabadságának megcsonkítását, hanem akár az életének a veszélyeztetését is jelentheti!!!
A szabadság azt jelenti, hogy úgy éljek a törvényes kereteken belül, hogy ne okozzak kárt vele senkinek!!!
Talán, ha az ilyen renitens viselkedésű embereket kellőképpen büntetjük a közösség javára az nem diktatúra!!!
A diktatúra az, ha egyes emberek javára, megcsonkítjuk, vagy öljük a közösséget.
Innéttől az "adott csendőrség máris nem lehet megkötözött kezű bábrendőrök"
és mégsem lesz diktatúra.!!!
marlin
@kevijeni: Hát ha a nemzetesasszonynak mindegy . . . . . . :-))
Dr.luigilongo60
És milyen jogon fognak velem szemben intézkedni?
ariel
Milyen érdekesen jön mindig egymás mellé a "marlin" és a "luigilongo60" nicknév?
Lehet, hogy nem véletlen? még a "színárnyalat" is egyforma!
tmartyn75
@ariel: igen, az elvvel egyetértek, én is szeretném, ha nálunk a (köz)rendvédelem jobb lenne. a mostani, konkrét cikkre reagálva gondolom úgy, hogy attól, hogy úgy nevezzük a rendőrséget, ahogy akkor nevezték, amikor még jól működött, attól nem fog jobban működni. ha győz a jobboldal és átalakítja a rendőrséget, vagy felállítja mellette a csendőrséget és az hatékonyan fog működni, én fogok neki legjobban örülni. de jelenleg úgy néz ki, mintha a kicsiny hadseregünket holnaptól Fekete Seregnek neveznék: nem rettegni fog tőle Európa, hanem röhögni rajta...
Dr.luigilongo60
ariel !

Hú de izgalmas!

Netán azt hiszed csak egy embernek nem egyezik a véleménye a tiéddel, akkor nagyon naiv vagy.
A kérdésre válaszolj légy szíves!
marlin
@ariel:ugye, megint nem én kezdek személyeskedni!!

Sikerült ma is a gagyi árukkal átverni a Kedves Vevőket??
Akkor megint viheted a körzetvezetőnek a kannásbort!!
Aztán javasolom, fürödj meg, vedd fel az új pizsamádat és menj aludni, mert holnap is be kell csapni a vevőket, hogy teljen a kannásborra!!
Dr.luigilongo60
ariel !
Ha már itt tartunk, hová tünt antijud, dzsingisztán és a többiek?
Köztetek is vannak ám egyívásuak.
Dr.luigilongo60
marlin!

Zsatócsbótos a csávó?
Az egy bizonyos népcsoport kiváltsága nem de?
ariel
@tmartyn75: Értem, hogy mire is gondolsz. A rendőrségünk az aktuális "nagyobb ügyekben" nyomozna. /Természetes megtísztított törvényi, és állományi keretek között./
A csendőrség feladata pedig főként a falukban élő emberek testi épségének és javainak védelme lenne. /Tudom, hogy a "tyuklopás" szó kissé groteszkül hangzik, de a falusi emberek nagyrésze saját maga termel és részben ebből él az év folyamán. Akár úgy, hogy eladja a terményét, akár úgy, hogy saját részére termel./ Amikor a paraszttól ellopják a terményét akkor a tolvajok családokat sodornak kilátástalan helyzetbe az adott évre./
Ezért van nagy szükség a csendőrségre. A tolvajnak egy jobb életvitelt jelent a más terményének a fosztogatása, a gazdának pedig az élet halál kérdését.
Időnként - sajnos egyre gyakrabban - fizikai atrocitásokban, rablásokban, gyilkosságokban is kirajzolódik ez a kőrkép.
marlin
"Ahhoz, hogy egy társadalomban élni tudjunk szükség van olyan empatikus társadalmi törvényekre amely a normális életvitelt egyrészt lehetővé teszik, másrészt szabályozzák. Ebből adódóan minden embernek vannak nem csak jogai, de kötelezettségei is. Ezeknek minden emberre egyforma érvényűeknek kell lenni.
Természetes, hogy voltak, vannak, lesznek emberek akik ezt nem hajlandóak sem tudomásul venni, sem betartani. Ezért a RENITENS viselkedési formákat BÜNTETNI KELL!!!
Az ilyen büntetésre nem szabad olyan KIFOGÁSsal élni, hogy KORLÁTOZZÁK A SZABADSÁGOMAT!!
Ami az ilyen embernek viselkedésében a „szabadság korlátozását” jelenti, az egy másik embernek nem csak a szabadságának megcsonkítását, hanem akár az életének a veszélyeztetését is jelentheti!!!
A szabadság azt jelenti, hogy úgy éljek a törvényes kereteken belül, hogy ne okozzak kárt vele senkinek!!!
Talán, ha az ilyen renitens viselkedésű embereket kellőképpen büntetjük a közösség javára az nem diktatúra!!! "

Két éve még ez ellen uszíott a haverjaival együtt!! Tempora mutantur ...
Dr.luigilongo60
ariel!
Sok mindenben nagyon igazad van de a Jobbik által szervezett csendőrség ezt nem fogja megoldani.Ez egy politikai alapon szerveződő fajgyűlöló szervezet, akik nem tudnak elvonazkoztatni az őket összetartó ideológiától.

Tehát ugyanaz, mint a munkásőrség volt ,csak más ideológiával a hátán.
Arról még nem is beszéltem,hogy ugyanúgy, mint a gárdánál nem egy bizonyos fokú inteligencia alapján válogatják a feledatra az embereket.
Párthű katonának kell lenni és ez bőven elég lessz a bekerüléshez.
Nézd meg azokat az értelmes arcokat a Gárda felvonulásain.
qxy
Ha ezek is olyan szedett vedett hülyegyerekek lesznek mint a gárdába akkór bele lehet szarni abba a rendbe amit fognak csinálni.Lényeg az hogy a gárda elszarta a becsületét .Már eleve nem így kellett volna kezdeni akkór nem kötnének bele a gárdába sem.Mert jó volt az irány amit kitűztek csak nem volt ész hozzá.(Na most amit kapok,-de ez a véleményem)
luciferi
Hát, tényleg van köztük egypár Sztrovacsek, meg Troppauer Hümér. Nem ártana, (ha már erőltetik) egy kicsit szabványosítani.
zsuzsu
@luigilongo60: De, De azért volt az általad említett népcsoport kiváltsága mert jól csinálták nagyon jól csinálták.Mi miért nem voltunk ennyire ügyesek? Na igaz akkor mi mentünk a gázkamrába.
gondolkodo
@tmartyn75: (15:25)
Így igaz! Ma már nincs az a csendőr, amelyiknek csákóját megsüvegelné a paraszt a kocsmában! Mert akkor azt is kellett csinálni.
No és, ha az akkori rendet tartják, puskatusozás is lesz? Az keményebb, mint a gumibot.
Ha pártalapon szervezik, az a párt fegyveres szervezete, osztég jól fogunk kinézni, ha több párt is ilyet fog vagy csak akar csinálni!
Engem ne tartson kordában az a pártkatonája, amelyikhez semmi közöm, sőt antipatikus, az én pártom meg ne korlátozzon! (még szerencse, hogy rám ez nem vonatkozik, mert pártsemleges vagyok, tehát engem egyik párt fegyverese se egrecírozzon! Így voltam a munkásőrséggel is!
5hazi
@gyulabors: Nem. Hanem az ÖN álltal szervezett roma szabadcsapatok !
Dr.luigilongo60
zsuzsu !

Nehogy azt hidd,hogy pejoratív értelemben írtam a hozzászólásomat.Sőt!
Én nagyon utálom az antiszemitákat és azt is tudom, hogy a zsidóellenesség az irigységből táplálkozik.

gondolkodo !

Veled is teljesen egyetértek.

Na most aztán ide lőjetek Jobbikosok!!!!!
Dr.luigilongo60
5hazi !
Miről beszélsz!
Kiváncsivá tettél, főleg Gyulaborsot!
anka
Csak üdvözölni tudom, pláne ha áldásos lesz a tevékenysége!!!!!
5hazi
@luigilongo60: 1: Az utóbbi 2-3 hónapban egyetlen "piszkálódó" irásomra sem reagáltál./nem kötelező/ 2:A Boon-on Angol és más nyugat-európai lapokra hivatkozva megjelent egy cikk miszerint roma gárda alapitását szervezi egy roma jogvédő T...lökön ! 3:A lapok névszerint hivatkoztak a szervezőre Borsi Gyulára ! 4:Mostani hozzád intézett kérdésem értetlenséggel fogadod,hogy miért neked teszem fel. DE NEM HÁBOROGSZ AZÉRT MERT BORSI GYULÁNAK NEVEZLEK. ??!! /fel sem tűnt a neved igaz?/

pelikan61
@luigilongo60 ma, 16:51 – válasz erre:

Várd ki a sorod és meg látod, meg tapasztalod. Rád különösen felhívom a figyelmüket.
atababa04
@gyulabors: Legalább rend lesz! Vonuljon be Horn Gyuszi hátán Bajnai!Szamár és farok!
Dr.luigilongo60
pelikan61!

Ne fenyegess öcsisajt!Nehogy téged rúgjanak ágyékon a csendőr haverjaid.

5hazi !

Piszkálódj csak nyugodtan, mást úgy sem tudsz okoska.Valószínüleg azért nem reagáltam, mert képzelgéseiddel ellentétben nem én vagyok Gyulabors.
Dr.luigilongo60
Nem a nemzetes asszony kielégítésére szervezik a csendőrséget?
Inkább vigyék a lovardába.
pelikan61
luigilongo60!

Csak a kíváncsiságodat akartam csillapítani! Attól nem félek, hogy engem rúgnak ágyékon, mert nem adok rá okot nékik. De úgy hallottam te az esetük vagy.
szabosa
@luigilongo60: "Én nagyon utálom az antiszemitákat és azt is tudom, hogy a zsidóellenesség az irigységből táplálkozik."

...igen is irigy vagyok mert ahogyan sajnálják másoktól a világ javait és mindent maguknak akarnak, én úgy sajnálom tőlük a drága oxigént amit elpazarolnak azzal, hogy beszippantják és széndioxiddal szennyezik a környezetet.
- ha ők elszipkázzák az életterem, a javaim akkor én ezt fordítva miért is nem tehetem meg? mert szerintük goj vagyok? Én ember vagyok és sohasem akartam más nyomorúságából hasznot húzni, másokat kisemmizve érvényesülni, gazdagodni. Ezért sincs semmi vagyonom a barátaimon és a családomon kívül. És nem bánom!
De lesz ez még jobb is! :))))
zsuzsu
@luigilongo60: Ha félre értettelek, akkor megkövetlek.
Dr.luigilongo60
zsuzsu !
Nem értem, hogy mi a probléma?
Írd meg az e-mail címemre légy szíves.
Köszi
pelikan61
A Vona (t) elindult, aki feltartoztatni akarja az öngyilkosságot követ el. Nagyon sok vagon van már utána kapcsolva, ami tagokkal, gárdistákkal, aktivistákkal, szimpatizánsokkal van tele. Kiteszi szerény számítások szerint is szavazok 20% kát. De végállomásig még sok negáló van, a várok meg tele utasokkal. És én nagyon örülök neki, ha a jövőbe a most kiképzett csendőrök vigyázzák a biztonságunkat. Elérnénk azt a szintet a biztonságnál, hogy nem csak nappal, hanem éjjel sem kellene zárkózni.
A mai közbiztonság nagyon hasonlít a 1919 es köztársaság idejére, mikkor a honvédséget és rendőrséget éppen ere mai szintre züllesztették, hogy a magyarok szabad prédává essenek a minket körülvett ellenségnek. Éppen olyan szintű kormány kormányozott akkor is, mint ma. Én ezért örülök, ha ilyen nehézségek árán is, de létezik a magyar gárda. Vannak, aki még, reményt adnak egy jobb világra.
ÉLJEN A MAGYAR GÁRDA!
Dr.luigilongo60
eloszto !

Ki a f@sz vagy te?És mit akarsz tőlem?
anka
Isten éltese áldásos tevékenységüket!
Dr.luigilongo60
Köszönöm szépen, én ilyen áldást inkább nem kivánnék.
Menjenek szépen inkább haza dolgozni, ha nincs jobb dolguk.
Vagy ezek is rokkantnyugdíjasok, mint a gárdisták?
Dr.luigilongo60
pelikan61!
Éljen pelikán elvtárs!
Éljen a párt!
A gárda!
A csendőrök!

Csak ne sokáig lehetőleg.
5hazi
@luigilongo60: Te drogozol vagy nagyon keversz valamit!!! Kedd 23:02-es reagálásodra gondolok ! Én téged nem piszkállak te irtad 20:29-kor .......
.....5hazi !
Miről beszélsz!
Kiváncsivá tettél, főleg Gyulaborsot!

Válaszomban bemásoltam a BOON cikkére hivatkozva,hogy ki is lehet gyulabors. Erre te felháborodsz,hogy nem te vagy!
ugyeugye
a Szent Jobb körmenetben felvonultak. nagy taps fogadta őket.
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@ariel: a te szellemi árnyalatodnál biztosan világosabb bőrű az emlegetett két személy......
megint összegyűlt az "elit"!
g1983
Csak azokat zavarja a leendő csendőrség akik vagy a jelenlegi kormány támogatói vagy Orsós Viktor rajongók. A romabűnözőkről nem is beszélve. Mert inkább egy bűnözőtől félő rendőr legyen a közbiztonságtalanság fenntartója mint egy csendőr a közbiztonság fenntartója. Én inkább a közbiztonságot választanám, de ezek szerint sokan inkább a közbiztonságtalanságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.