Bevezetné a szociális kártyát a bogyiszlói önkormányzat – döntött a helyi képviselő-testület múlt heti ülésén. Ezzel a szociális kártyával pedig csak meghatározott árucikkeket lehetne vásárolni, jövedéki termékeket, egyebek mellett dohányt, alkoholt, nem.

Forrás: teol.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
anka
Nagyon helyes! - a mi pénzünkön nem kell dorbézolni.
latorkuvasz
mindent pénzre lehet váltani
megkérdem a szomszédot, hogy mit akar ma venni a boltban
elmegyek, megveszem a kártyámra
hazaviszem neki, ő meg kifizeti

szóval ez a kártyázás így kevés
cinti
@nagyon helyes, bevezetném országosan, biztosan lesz igy is "kikapu", mert mindent ki lehet játszani ez kétségtelen. azonban amig az adófizetők befizetett pénze kerül visszaosztásra , talán már az elbirálásnál lehetne szigoritani. Sztem a saját környezetében is tud mki esetet, ki és hogyan játsza ki magának az -.ilyen-olyan segélyt. Nem azokról beszéltem akik valóban rászorultak , és vitázni sem fogok senkivel, csak lenne pár ötletem, ill. van...
gyulabors
No itt van az "uzsorások" legalizációs lehetősége. Illetve jó néhány kiskapu, melyet még nem említettünk, de a gyakorlat az majd megtalálja....
Egy szűk csoport, miatt általánosítani? Akkor már vegyék elő a gyámi rendszert. Kiskorúsítsunk minden szerencsétlent. A kocsmanyitáskor én néhányszor végig jártam a városunk italboltjait, nos nem találtam az alkoholisták között nagy arányban romát. /10-ből 1fő/
Vera1944
@Gyulabors
Végigjártad a kocsmákat? Csak nem Te is???? (bocs.ezt nemtudom kihagyni)
De komolyra forditva szót, nekem még az is soknak tünik azért, mert a gyermekek ezt látják otthon és ez a szám hatványozódni fog idővel.Legyen az cigány vagy nem cigány.Gondolom nem csak a kifejezetten romák kapnak szociális kártyát, hanem mindazok, akik igy élnek. Vagy nem? A segélyezésre gondolok. Üdv.Vera.
Selkirkrex
Nem hiszem, hogy a kártyával lehetne italt venni...
Garnela
Na ez az amit nem helyeslek! Ez az általánosítás! Én pl biztos hogy eladnám, mert magam részéről ha választanom kell a kaja és a cigi közt biztos hogy a cigit választanám! függő vagyok. Kaja nélkül ha arról van szó napokig megvagyok, cigi nélkül nem!
Garnela
És most ti kezdjetek el köpködni én meg szégyellejem magam?
Vera1944
@Garnela
Fuj-fuj. És a segélyből veszed?
Egyfolytában az adófizetők terhére vagy?
Garnela
@Vera1944: Még nem Vera..de ki tudja mit hoz a jövő??(()))) Egyelőre adófizető vagyok..de azt senki nem tudja meddig..és mikor kerül xarba, vagy lapátra?
Vera1944
@Garnela
Ez igaz sajnos. Remélem nem bántottalak meg, csak tréfának szántam.
Én is jártam ebben a cipőben. Egyik napról a másikra.
Garnela
@Vera1944: Na látod..szerintem egy ilyen folyamatos stresszhelyzetben a cigi lenne az utolsó, amiről le tudnék mondani. A legnagyobbat az bukhatja tudod, aki sok-sok évig dolgozott, aztán hopp nincs tovább, hitelre vette az egyetlen lakását..aztán majd fokozatosan ezt sem tudja fizetni, azt sem tudja fizetni..mit tudom én..egyszerű otp-s A-hitel miatt is utcára lehet kerülni..ilyen sajna a környezetemben történt!
menasagh
@gyulabors: Ha ott keresed nem is fogsz találni. Az aki a kevéske segélyből kapott pénzét italra akarja költeni az nem a kocsmát választja, ahol drágábban jut az italhoz hanem a közértbe vásárol olcsó italt.
Ahhoz, hogy valaki kocsmázzon és játék-gépezzen, ahhoz több pénz kell.
Vera1944
@Garnela
Amikor m.néküli lettem, OTP tartozásom volt, havi 14.500.-Ft. és kaptam ll.5
Vera1944
@Garnela
bocs elment az irásom, folytatom. ..kaptam 11.500Ft. munkanélküli járadékot.
Előtte fél évvel halt meg a férjem, majd az Anyukám.
Akkora bajban voltam, hogy elmondani sem tudom.
gondolkodo
@latorkuvasz: Így igaz! Ez egy könnyen járható kiskapu, kihasználni is fogják.
A másik: a segély nem azért van (mint rendszer), mert annyian nem akarnak dolgozni, hanem mert nincs munkahely. Azért, mert nincs biztosítva, hogy legyen hol dolgozzon a mostani segélyezett, nem szabad kiskorúsítani egy réteget! Nem csak cigányok a segélyezettek, közülük sem mindenki alkesz.
Tehát mindenkit egyformán hátrányos helyzetbe hoznak. Bennem már az is felvetődött, kitalálóik és heves pártolók mennyit kaptak a multiktól, ugyanis falusi kisboltban nem éri meg POS-terminált üzemeltetni.
Garnela
@Vera1944: Na Vera ez fenyeget most engem! Tavaly saját kérésemre küldtek el engem az iskolából(még harcoltam is érte) , mert biztosnak tűnő munkahely volt kilátásban, amiből nem lett semmi mert ezek a szemetek az uniós pénzeket is lenyúlják(majd 2 éve nyertes 1 milliárdos uniós pályázatra még egy fillér sem jött, pedig már működni kellene neki. Erre a kistérségi polgármesterek összedugták a fejüket, mit tudnak nekem kitalálni, sikerült is, de csak a tanév végéig szerződéssel. Úgy volt hogy most szeptemberben megújítják, de kihirdetett létszánstop miatt(betöltetlen álláshelyeket sem szabad betölteni) miatt úgy néz ki nem tudják..tetejébe a diáksport támogatását is teljesen megszüntetik..márpedig én annak a terhére kaptam a béremet..a fiam pályakezdő mn. lett..most végzett a BKF-n, azaz nem államvizygázott le, mert rájött hogy nem érdekli és beadta orvosira amihez 4 pont hiányzott. az úszást nem tudom folytatni mert fedett uszodánk pont a ki nem fizetett pályázat miatt nincs..
Garnela
Most épp 38E-ből kellene 60-t kifizetnem, meg megélni kettőnknek.
tmartyn75
@Garnela: ez van.
cigánynak van ilyen gondja?????
Garnela
@tmartyn75: Ha annak vallom magam lehetek én is az ugye? Hátha érne egy kis pozitív diszkrimináció))
tmartyn75
@Garnela: nem. sajna a hozzászólásod színvonala elárulja, IQ szinted meghalaggya az átlagcigányét, ne is számíccs pozitív diszkriminicácijóra!..
Garnela
@tmartyn75: Na..jól megvigasztaltál..megbecsült roma állampolgárrá sem válhatok((
tmartyn75
@Garnela: nem.
próbáltad már a tulzásba vitt szoláriumot??
Garnela
@tmartyn75: Tudod az a baj, hogy én is elég barna bőrű vagyok..szoli nélkül is..egyszer egy tanítványom meg is kérdezte: "őszintén tanárnő..ugye magában is van egy bőgővonás"? De el kellett keserítenem , mellénézte)9 Nekem szerb és sváb őseim vannak..győzött a szerb beütés az egész családomon apai ágon)9 mind fekete hajúak vagyunk kreol bőrrel))
tmartyn75
@Garnela: én sem vagyok szőke és kék szemű, a Biblia, ami közel áll hozzám és nem a Mein Kampf, a monoki polgármestert támogatom a cigány kamatosemberrel szemben, de tudsz olyan médiát, amely támogatna ebben??
pusztába kiáltott szó... ismerős?
csalesz47
Sziasztok!
Nem vagyok egy hozzászólós tipus, de ilyen híreknél megüt a guta.
Ki volt az, aki kitalálta ezt a marhaságot?
Eladni mindent el lehet, még a kártyát is, vagy azt, amit vettek belőle. Aki inni akar, úgyis megtalálja a módját.
Azért vagyok annyira felháborodva, mert ha nekem a vill. számlát meg a gázt kell kifizetnem, mit fogok csinálni a kártyámmal?
Nem mindenki azért szorul segélyre, mert nem dolgozik, hanem mert nincs munkája.
Kívánom, aki ilyen helyzetet még nem élt át, és itt pöffeszkedik, mert még van munkahelye, vagy a kedves szülők el tudják tartani, járjon így. Kíváncsi lennék, mit tenne?????????
Nem segélyből élek, és bármerre indulok, minden
hol falba ütközöm. Mehetek azokhoz, akik most itt okoskodnak?
gondolkodo
@csalesz47: Az egész viágot a kíváncsiság, a kétkedés és a jobb keresése viszi előre.
Igenis, fel kell hívni a figyelmet, hogy a kártyával is lehet csalni, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki a kiskaput keresi!
Jó magyar szokás szerint - ha elenyésző részben történik is - a csalás napvilágra kerülése után újabb megszorításon törik majd az illetékesek a fejüket. A becsületeseket biztosan sérti - érthetően! - kiskorúsításuk. Azért csak-csak van valami morbid abban, ha valaki kénytelen(!) segélyből élni, a jól élők határozzák meg, hogy nem vendégelheti meg esetleges rég nem látott vendégét egy pohár borral, mert azt nem vehet!
Nem segély kell, hanem a munkaképtelenekről társadalmilag gondoskodni, a munkaképeseknek munkát adni és munkára kényszeríteni!
csalesz47
Kedves Gondolkodó!
Én ugyanezt akartam kifejezni, és egyetértünk. Én nagyon szeretnék dolgozni, de nem engedik, mert ott a STOP tábla. Még a sokak által lenézett közmunkára sem, mert rokkantnyugdíjas vagyok, és azt az Államkincstár fizeti, két helyről pedig nem vehetek fel pénzt. Igaz, hogy beteg vagyok, de csinálnám, ameddig birom.
De aki egészséges, és még sem megy?
Inkább él segélyekből! Nekem meg lesült a képemről a bőr, hogy ott kuncsorgok némi kis segélyért.
Hány ilyet tudnék mutatni. Én meg a 28500 Ft-al dögöljek éhen. Miattuk?
Jó volna, ha tényleg munkát tudna vállalni ebben az országban az, aki dolgozni akar. A régi rendszerben azt büntették, aki munkakerülő volt.
Most meg azokat, akik dolgoznak.
De jó lenne végre egyszer egy kis nyugalom és biztonság ebben az országban!
És élne az ennyi pénzből aki az ilyen törvényeket hozza!!
Nem azt mondani: "akinek nem tetszik, el lehet menni". Köszönjük
Nagyon emberbarát az olyan ország, ahol ilyen kijelentést lehet büntetlenül tenni. Hány olyan családot tudok, ami szétszakadt, mert egyik fele már a világ másik végén van, hála az ilyen kijelentések következményének.
Az illető is elmehetne, és boldogítaná azokat. És mondjuk mosogatna.
Ennyi, mert nagyon mérges, és elkeseredett vagyok.
idiot
@latorkuvasz: Jól mondod! Így eggyel több kört kell futni, míg eljut az ember a korcsmába, de idő van bőven,. mert dolgozni úgy sem kell vagy lehet! Küzdünk a korrupció, a csúszó pénz ellen és beépítünk egy újabb megvesztegetési elemet, mert nem mindenki fogja emberbaráti szeretettből beváltani 1 az 1-ben a kártyát! Azután ki tudja, hogy még milyen testi sértésekkel összefüggő bűncselekményeket fog ez kiváltani?
Átgondolt, jó kezdeményezés megint!
Nem kártyázni és kibicelni kell, hanem tisztességesen megfogni a kormány rudat és jó irányba tolni a szekeret! Talán ez lenne a feladat és az egyedül üdvözítő lépéssorozat!
piros-fehér
De jöjjön már az a kártya!A jó dolgok miért készülnek és terjednek el ilyen lassan?
Go-go-go szoc. kártyát mindenhová!
idiot
A Rubik-kocka nagyobb találmány volt!
piros-fehér
@Garnela: Az, hogy a megkeresett leadózott jövedelmedből mit veszel (cigi,pia,kaja....)az a te dolgod senkinek semmi köze hozzá!De ha valaki a segélyéből cigit és alkoholt vesz az már más.A SEGÉLY=az ember szorult helyzetén való anyagi segítség,hogy az alapvető élelmiszereket és ami az élethez kell megvehesse.A cigi pia mobilszámla nem létszükséglet!Kaja és víz nélkül viszont csak rövid ideig lehet élni!
Wik
talán a segélyezést kellene átalakítani úgy hogy csak rövid ideig 1/2-1 évig kaphassák, átmeneti segítségként.Aztán éljen meg a munkájából mindenki.
na persze dolgozni nem kötelező, ahogy lakni meg enni sem !
Aki meg dolgozik attól ne vegyék el mindenféle jogcímen a pénzét hanem kapjon tönn sokkal több adókedvezményt,járulékkedvezményt mint ahogy azt az osztrákoknál és a világ normálisan működő országaiban teszik
bogáncs
@Wik: elképesztő miket írsz. szerintem fel sem fogod, mennyire kegyetlen vagy. :-(
bombi02
Dolgozniiii? Van ilyen szó cigányul, mert magyarul valami fenyegetést jelenthet nekik, azért menekülnek fejvesztve, ha meghallják.

Vicc /vagy nem is?/. Valahol olvastam.

Az aluljáróban egy öltönyös, diplomatatáskás férfit fenyegetően körbevesz egy 8-10 fős cigány kigyurt társaság.
- Ide a pénzedet, minden értékedet! - mondják fenyegetően közeledve.
- Nincs nálam semmi, csak néhány kitöltetlen munkaszerződés. Munkalehetőséget kínálok.
A támadók szétrebbentek, mint a verebek, ha közéjük lőnek. A férfinak megmaradt a pénze is és minden értéke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.