A fejvadász szerint egyáltalán nem magasak az állami cégek vezetőinek fizetései, a versenyszférában is hasonlókkal találkozik. A tegnap közzétett lista alapján a legmagasabb jövedelem meghaladja a nyolcmilliót, és az első számú vezetőké általában 2-3 millió forint körül mozog. Az összes közszolga bruttó átlagkeresete mégsem haladja meg a 204 ezer forintot.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: furfang
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

furfang
Csakhogy a versenyszférában elvileg konkurenciával kell megküzdeni a cég pozíciójáért, míg az állami szférában erről szó sincs. Lásd BKV, MÁV, Vagyonkezelő stb. Hacsak nem az alul teljesítést díjazzák ilyen magas arányban.
A beosztott közszolgák bére pedig siralmas a vezetőkéhez képest, pedig ma már felsőfokú végzettség az alapállás a beosztottak esetében is!!! Akkor mégis mire?
menasagh
Szóval megmagyarázzák, hogy mit jelent a magas szó.....:)
Csubaka
Az ilyen fejvadász jobb ha meg sem szólal, vagy előtte egyeztet a szakmájával!!!
A versenyszférában /amely állítólag megtermeli a felosztható nemzeti összterméket/ a vállalkozók a saját bőrüket, vagyonukat viszik a vásárra. Egyáltalán nem szokás, hogy leszámoláskor a munkáltató több tízmilliós végkielégítéseket fizet (inkább rendkívüli felmondással mond fel) a vállalati autót nem viheti magával senki, és a vállalat nem engedi el (ha egyáltalán létezik vállalati tulajdonú bérlakás) a lakás árát sem. A versenyszférában a bérek min 25%-a különböző bónusz rendszerek alapján jár amely a munkáltató aktuális piaci helyzetének függvényében kerül (vagy nem) kifizetésre, és nem meg jár. Persze a versenyszférában is lehetnek ettől független magasan kiugró jövedelmek, de ha azok tisztességtele üzleti tevékenységből fakadnak a következményeik legtöbbször súlyosak.

Elvileg semmi kifogásom a magas vezetői fizetések ellen, ha azok a cég üzleti sikereinek eredményei és differenciáltan a cég teljes munkavállalói klientúráját is érintik.
perta
@Csubaka:a bkv-nál egyértelműen sikeresek voltak............főleg szalayné
furfang
És a jövedelmükből a fizetés a legkisebb rész, az egyéb juttatások költségtérítések, és jutalmazások, prémium stb sokszor a dupláját vagy annál többet tesznek ki! És még mindehhez jön a vállalat részéről befizetendő közteher! Úgyhogy egy-egy ilyen díszpinty iszonyú sokba kerül a költségvetésnek, ( azaz nekünk) mert végső soron így vagy úgy a mi befizetéseinkből áll a költségvetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.