Kórházba kellett vinni egy újszülöttet Solymáron, miután komplikációk léptek fel egy otthonszülésnél - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a szülést a szülész-nőgyógyász szakma gyakorlásától eltiltott Geréb Ágnes vezette le.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vera1944
@Zsbela
Na Te is kapsz még ma a Geréb féle védőktől..
Mert a Zia meg én a múltkor már kaptunk...
zia
@zsbela: mert nincs igazság, és látod, hiába tiltották el mégis praktizál...........
zia
és kösd fel a gatyádat, mert ma itt kő kövön nem marad.........
Sííva
Amikor a halál eset történt az otthon szülésnél a sajtó nagy visszhangot kavart.
Épp abban az időben szült kórházban egy közeli ismerősöm. Első gyermek, első unoka. Nagyon várták. Sajnálatos módon a kórházban nem vették észre, hogy a gyermek nyakára csavarodott a köldökzsinór. Mire megszületett sajnos életét vesztette.Olyan tragédia volt a családnak amit ma sem hevert ki. Erről az média nem tudósított.
Nem akarok segíteni sem a kórházaknak sem Geréb Ágnesnek, csak az igazságot akarom.
zsbela
1978. évi IV. törvény
a Büntető Törvénykönyvről
A foglalkozástól eltiltás

56. § (1) Foglalkozásától azt lehet eltiltani, aki a bűncselekményt

a) szakképzettséget igénylő foglalkozása szabályainak megszegésével követi el, vagy

b) foglalkozásának felhasználásával, szándékosan követi el.

(2) A foglalkozástól eltiltás mellékbüntetés alkalmazása szempontjából foglalkozásnak minősül az is, ha az elkövető a gazdálkodó szervezet általános vezetését ellátó szerv tagja, illetve igazgatója; a szövetkezet igazgatóságának vagy felügyelőbizottságának tagja; a gazdasági társaság vezető tisztségviselője, illetve felügyelőbizottságának tagja vagy egyéni vállalkozó.

(3) Az (1) bekezdés a) pontja azzal szemben is alkalmazható, aki a bűncselekmény elkövetésekor a tevékenységet nem a foglalkozásaként gyakorolta, de rendelkezik annak a foglalkozásnak a gyakorlásához szükséges szakképesítéssel, amely szabályainak megszegésével a bűncselekményt elkövette.

57. § (1) A foglalkozástól eltiltás végleges hatályú vagy határozott ideig tart. Végleges hatállyal az tiltható el, aki a foglalkozás gyakorlására alkalmatlan, vagy arra méltatlan. A határozott ideig tartó eltiltás legrövidebb tartama egy év, leghosszabb tartama tíz év.
Hókuszpók
@Sííva: Természetes, hogy az ember az igazságot keresi. Adott esetben az orvost is felelősségre kell vonni.......

De jól van az, hogy valakit eltiltanak a szakma gyakorlásától, Ő pedig csak azért is folytatja? Tragédiák sora kíséri a tevékenységét, miért nem áll le?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.