Míg meghúzzák magukat a falu határában vagy az autóbusz hátsó ülésein, addig minden a legnagyobb rendben, de amint betoppannak a helyi kocsmába, máris kitör a balhé. Miért is? Patternek, aszimmetria és magyar kiszorítósdi.

Forrás: manna.ro
Feltöltő: zombereky
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zombereky
Kinek igérte? Mert szerintem nem a romáknak.
luciferi
@zombereky: azoknak igérte, akik magyarnak vallják magukat, és beszélnek magyarul. Kvázi a a sátorosék magyar állampolgárok lesznek.:(((
reallatas
A cikk vég konklúziója csak csak arra hajaz, hogy csakis kölcsönös tárgyilagos megközelítéssel lehetne célt érni. S itt lép be mindíg az általam oly sokat hangoztatott mentális markáns külömbség, ami eleve megkérdőjelezi a kölcsönösség kialakíthatóságát. Itt a fő gond!!
csikknorisz
Meghuzzak magukat a hatso ulesen? A hatso ules stimmel, azt veszik birtokba mindig, bandastol. Kozben szerenyen, meghuzodva a hatso ulesen, szazhusz decibeles hangerovel fikaznak mindenkit, megtargyaljak, hogy ki hanyszor dugta meg az asszonyt az este, hangosan vihognak a felszallo utasokon, beszolnak a sofornek, es nekunk meg szeretni kell oket. Szep kis orszag.
Wik
Hiszen a másik oldalon ott vannak a cigányok nagyon erős kulturális patternjei, amelyekkel kapcsolatban felvetődik a kérdés, hogy léteznek-e egyáltalán, és ha igen, melyek azok a modernizációs lépések, amelyeket ők is elfogadnak.
Biró szerint ez utóbbi nagyon komoly és nehezen megválaszolható kérdés, hiszen településről településre járva mindenhol másképp látszik az, hogy mibe és milyen mértékig hajlandóak belemenni.

Az általános, kulturális megítélés az, hogy semmibe és semennyire,

Hát ez a lényeg !!! Nekik a "kultúrájukhoz" tartozik a "szabad" élet ami nem teszi lehetővé a rendszeres munkát, a tanulást. A hideg is kirázza öket még a munka gondolatától is, de gondolkodás nélkül ráteszik a kezüket a máséra.
Méghogy a busz hátsó ülésén !!?? ha a nagylétszámú feltódul a buszra hát nem a hátsó részbe ülnek,jegyet nem vesznek,hangoskodnak,letaposnak mindenkit. A kocsmába, vagy bárhol ha megjelennek nagycsoportban,hangoskodva,ordenáré modón viselkedve ,kötekedve, minden jobb érzésű ember arrébb áll.
reallatas
@Wik: /tegnap, 21.43/ A cinizmusom szokás szerint ez a szép új jövő morális beállítottsága! Ehhez asszisztál a csodálatos vezérkar, vivát pozitív diszkimináció!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.