Nincs igaza Sólyom Lászlónak, amikor a 2011-es népszámlásba beemelné a vallási hovatartozásra vonatkozó kérdéseket is – állították a lapunk által megkérdezett szakemberek. Az államfő ugyanis visszaküldte a parlamentnek megfontolásra a népszámlálási törvényt, mivel hiányolta belőle a termékenységre, az egészségi állapotra és fogyatékosságra, valamint a vallásra, illetve a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozó adatot. Éppen ezekkel a szenzitívnek nevezett adatokkal lehet visszaélni.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfang
@1951: az interneten utána lehet nézni mi a köztársasági elnök feladata, és meddig terjedhet a hatalma. Erre amit te szeretnél hallani tőle pl. nem terjed ki. Egyébként a miniszterelnök a kompetens ebben a kérdésben, és te mint állampolgár és választó felteheted neki. Biztos válaszol neked.
Csubaka
@1951: Ha rendszeresen jársz a Propelleren akkor igen érdekes információkhoz juthatsz, ahhoz, hogy még a kedvedet is elmenjen az élettől. A minap például egy valószínűleg pszichiátriai eset politikai elemző annak a véleményének adott hangot, hogy a minimálbért csökkenteni kellene, hogy nagyobb legyen a különbség a szakképzett és a szakképzetlen munkaerő bére között, mert jelenleg alig van. A hülyéje!!! Az meg sem fordul a hangyányi eszében, hogy esetleg a képzetteket kellene az európait megközelítő színvonalon megfizetni, ha már a multiknak európai szinten európai minőségű és eladási árú termékeket gyártunk.
Jut eszembe az is, hogy tegnap előtt jelent meg a hír Magyarországon a minimálbér 269 € Hollandiában pedig 1380€.
Azt gondolom azért el hiszed nekem, hogy erről a Köztársasági elnök tehet a legkevésbé a hatalmon levők közül
vukkocska
@Csubaka: nagyon aranyos vagy. A mondat felénél kicsit megijedtem, aztán a végére fülig ért a szám. Köszi a jó kívánságot.
marlin
Gi-gá-szi jo-gász mes-ter!!

"Ptk. 75. § (1) A személyhez fűződő jogokat mindenki köteles tiszteletben tartani. E jogok a törvény védelme alatt állnak.
........
Ptk. 76. § A személyhez fűződő jogok sérelmét jelenti különösen az egyenlő bánásmód követelményének megsértése, a lelkiismereti szabadság sérelme ......."
Csubaka
@marlin: Nagy Varázsló!!
E tekintetben tökéletesen egyetértek veled, de csak akkor vagyok hajlandó érvként elfogadni, ha a jelenlegi politika összes szereplőjére vonatkoztatod.
Engem, választó polgárt ugyanis az objektív döntés hozatala jogától fosztottak meg 2006-ban amikor döntéseimet az ahhoz szükséges tényszerű valós adatok ,információk eltitkolásásával, dezinformálással befolyásolták.
Jogom lett volna újra dönteni,de ettől a jogomtól is megfosztottak.
Lassan ott tartok, hogy hívjuk vissza az oroszokat. Akkor legalább gázunk lenne. :-))
furfang
@Csubaka: már a spájzban vannak. Ők is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.