Az egyház vezetésének tudta nélkül vettek részt az adventi keresztállítási akciókon a katolikus papok, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) pedig csak "egy bizonyos politikai csoport leveleiből" értesült erről - mondta Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón a Jobbik megmozdulásaira utalva, anélkül, hogy a pártot megnevezte volna.

Forrás: kisalfold.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gebs
Minden tiszteletem a hívő embereknek,de sajna én még azt sem hiszem el egy papnak amit kérdez.Mindig az jut az eszemben mennyi galádságot követtek el,év századokon át.Mennyi papról kiderült,hogy pedofil,csaló,embereket kihasználó,meg nyomorító szent emberek.Isten mögé bújnak és kussolnak.
Wik
"A kereszt politikai eszközként való felhasználásával a katolikus egyház nem azonosulhat,"

Nocsak, és mióta nem ?
A magyarországi egyházfőkkel az a gond hogy olyanok mint a szélkakas.
Nekik nem számít hogy Kádár,Antal, Gyurcsány.....mindig igazodnak.
Tisztességet,becsületet tanulhatnának a Lengyel papoktól akik mindig kiálltak a hiveik mellett, és nem az éppen hatalmon lévőknek paríroztak.
és talán nem kellene állandóan az anyagiak miatt siránkozniuk sem, hiszen a katolikus egyház hihetetlenül gazdag és nem sokat tesz a szegényekért és az elesettekért, azonkívül hogy igényt tart az adóforintjaikra.
Még jó hogy a hitünk megtartásához nem kellenek az egyházfiak.

kamazuka
Á dehogy !A második világháború idején a harcba induló katonák fegyverét a pápa nem azért áldotta meg,mert akarta,hanem mert megkérték rá.
Ha nem az egyházat képviselték,akkor az egyházi emberek mint keresnek egy szélsőséges gyűlésen?
Vagy az egyház számára ez nem szélsőséges?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.