A DK politikusa az Legfőbb Ügyészség elé vonul ma délelőtt a pártjával, hogy feljelentse az államfőt. Tüntetőket is várnak a helyszínre. 

Benyújtom az ügyészségnek a dokumentumokat, melyek bizonyítják, hogy Sulyok Tamás magyar földeket játszott át külföldieknek pénzért – címmel demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tart ma Legfőbb Ügyészség épülete előtt Dobrev Klára. Emellett sajtó megjelent képviselőinek is átadja a bizonyítékokat.

Mint arról tegnap beszámoltunk a DK EP-képviselője rendkívüli online tájékoztatót, amelyen azt állította, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök korábban, még ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek.

Ilyen még nem volt: ma is nagy dobásra készül Dobrev Klára, pedig súlyos fenyegetést kapott

Dobrev Klára      Forrás: Facebook/Dobrev Klára 

Dobrev Klára arról beszélt, hogy az említett bűncselekmények a kétezres évek elején történtek. A politikus hangsúlyozta, az mindig is bűncselekménynek minősült, ha törvényellenesen adtak át magyar földet külföldieknek, de ezt a magatartást 2014-ben az Orbán-kormány külön tényállássá tette a Büntető törvénykönyvben.

A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője arról beszélt, hogy Szeged környékén korábban több mint ezer hektárnyi földet "sikerült külföldiek kezére játszani" három-négy helyi ügyvéd közreműködésével. Szavai szerint, hogy mindez ne legyen feltűnő, ezek az ügyvédek segédkeztek egymás ügyeiben. Azért, hogy ne ugyanaz írja alá az összes iratot, az egyik az ajándékozást ellenjegyezte, a másik a kölcsönszerződést, a harmadik pedig a haszonélvezeti jogot, "és ennek az egyik figurája volt Sulyok Tamás, aki akkor ügyvédként dolgozott" – szögezte le Dobrev Klára.

Perel fenyegette meg a Sándor-palota Dobrev Klárát

Sulyok Tamás köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota közleményben reagált Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő vádjaira.

Ilyen még nem volt: ma is nagy dobásra készül Dobrev Klára, pedig súlyos fenyegetést kapott

Sulyok Tamás  államfő                                        Fotó: MTI/Bruzák Noémi  

A hivatal azt írta a közleményében: Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre. Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.

Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja. A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket

fogalmazott a közlemény.

Forrás: DK Facebook
Fotó: Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Mint kiderült az a súlyos fenyegetés - jogi eljárást kezdeményeznek Dobrev ellen,- az még csak egy szúnyogcsípéssel sem ér fel, ugyanis, Dobrev EU képviselő, mentelmi jogát biztos nem adja ki EU mert ilyen ügyekben SOHA NEM ADNAK KI senkit - akárcsak a magyao-n., - tehát ez csak felesleges hergelés, hőbörgés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sándorbence
szavaz anarancsoskék fideszre ha még harmincév elvtársakat akarsz
uszitást propagandát mégtöbb adót hazaárulozást megosztást
igy fogd meg a kékerest és szavaz afideszre
NKF
Mire fel rúgózik még ez a bolsevik picsa?
CsipkeRózsa
Akár elévült, akár nem, a törvénytelen megoldás megtörtént. Egy köztársasági elnök legyen feddhetetlen, tiszta!!!
verőce21
Itt egyedül Dobrevnek van szerencséje, hogy az EP nem adja ki a mentelmi jogát...!
Egyébként is jó emberük, csont nélkül kiszolgáltatná Magyarországot, a Soros érdekeket kiszolgáló brüsszeli bürokratáknak
...!
Őrnagy
@NKF: Próbálja Klárika ostoba módon növelni a "Messiás" megjelenése miatt lecsökkent DK népszerűségét egy ócska rágalmazási kísérlettel, de ez a választókat nem érdekli, a jogtudósok szerint meg nincs is igaza. Ezek után muszáj lesz neki EP képviselő maradni, mert a rágalmazási pert csak mint EP képviselő úszhatja meg. Ha egy helyük se lesz az EP-ben a "Messiás" megjelenése miatt, indul a rágalmazási per. Vagyis Klárika szarban marad, ha 5 % alá szorulnak.
Dr. Proktor
@KisTehen: Az elévüléstől függetlenül a tolvaj az tolvaj marad, a gyilkos a zgyilkos marad, a korrupt az korrupt marad,
csak a csalást ellenjegyző ügyvéd lesz államfő...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.