Aki nem tud szánni 30-50 ezer forintot egy téligumi garnitúrára, az menjen gyalog, vagy vonattal.

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@adsl70: Tegnap lenyomtam egy pár kilométert a cégessel kevesebbet az enyémmel többet mind a kettő épségbe van. Pedig az enyémen CO2 conti. van, másikon egy komoly téli pire. és híd el nagy sebesénél tejesen mindegy.Elindulással még a jégen sincs gondom, de hozzá teszem nagy emelkedők nincsenek amerre járok. Én hajtok mit az állat de havas jeges úton olyan vagyok mint a csiga.
De hidd el tudok vezetni volt olyan év 120ezr km-et nyomtam le, most a válság vissza vetette évi 25 ezere. 1989 óta vezetek.
inkvi
@orogordog: Így igaz, ahogy mondod! Ha csúszik, akkor nincs az a csoda gumi-keverék, ami megfelelne. Minden időjárási körülményhez más kellene. Nem győznénk kereket cserélni. Húznánk utánfutóval néhány garnitúrát! Ha muszáj autózni, akkor a csiga lassúság a megoldás.Sokan nem tanulták meg, hogy menni nem nagy kunszt; de megállni ....az igen! Nyáron is tapasztaljuk, hogy egymásba csúsznak, mert a követési távolságról sokaknak halvány sejtésük sincs!
adsl70
@orogordog: elhiszem, hogy sokat és tudsz is vezetni. Itt a gond a mazsola és társain van aki csak azt veszi észre, hogy fórumokon is mondják nem kell téli... 88-tól vezetek a fene sem számolja hány km toltam végig. Céges autó az legyen a cég dolga abba nincs senkinek igazán dolga itt a sok civil aki a sajátjáról 'butaság, önzés, spórolás..stb' Akinek van pénze autóra annak legyen téli gumira is. Nem kell telente cserélni átlag embernek kb: 50 000km fut az mezei embernek akár 5-7év ugye a gumi öregedése is 5-10 évet visel el. Multiknál szgk-ra rengeteg akció van 4000-től indulnak a gumik ami mezei és nem hegyi kergetőzésre van. Egy idnex bura ára a négy gumi.
gcsabi
@orogordog: @inkvi: Meggyőztetek! Holnap dobatom le a francba a téligumit, hisz sokkal jobb a nyári! Végülis kurucok vagyunk, vagy mi a kő! :)))
adsl70
@inkvi: Butaság amit beszélsz :-( pont itt a tévedés! Senkinek nem kell hinni csak egy sport és főleg autós sport csatornát vagy portált keres. Ott egy rossz eredménynél elmondják, hogy a guminak mekkora szerepe van a tapadásban és az elért eredményben. Nyári gumi kb: min 10-7 fok körül kezd keményedni a téli pont fordítva, a télinek a minta alakja és a redők száma ami fontos! Meg a horony mélysége amin a havat, kását eltudja vezetni a gumirol. Nyárinak kicsi és vékony mintázata van ami, ha eltömődik akkor tükör gumit kapsz és annak a tapadása a szánkóval egyenlő.
Vagy kresz és vezetési portál amin fel van tüntetve a féktávolság nyári/téli úton méterben. 5mm alatt a téli gumi felveszi a havat és nem birja az öntisztulással elvezetni és kapod a tükör gumit.
inkvi
@gcsabi: Miért? Holnapnyár lesz?

@adsl70: Pontosan úgy van, ahogy írod! Én sem állítottam az ellenkezőjét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.