Az elmúlt hetekben ismételten fellángolt a vita arról, hogy miként lehetne önfenntartóvá tenni a hazai nyugdíjrendszert. A költségvetés ugyanis évről-évre súlyos százmilliárdokat kénytelen pótolni a nyugdíjkasszához, miután a bérek után befizetett járulékok rég nem fedezik már a kifizetéseket.

Forrás: szoljon.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inkvi
Nincs itt vita! Csak szórakoztatnak minket a letűnt bajkeverők!
laja001
Tök nagy baromság hisz Orbán ,Kóka ,Gyurcsányt stb milliomosoknak mit számít a nyugdíj őket nem érdekli ha nem kapnak semmit mert akkora már annyi pénzt össze harácsolnak hogy szűken de meg élnek belőle.
Kakastoll
@laja001: Többhez több kell....és ez náluk sincs másképp.
zsbela
A címben szereplő kijelentés akkor lenni reális, ha az éves befizetett járulékot minimum az inflációval felszoroznák, ugyanis a ma befizetett 1.000 Ft öt, vagy 10 év múlva nem annyit fog érni ( nem kapsz érte annyi árút, szolgáltatást, stb.) :
csutak
@zsbela: Valorizálnak, csak mi az alap amiből kiindulnak?
Ha az általam és a cégem által befizetett amit összeadnak, akkor nincs nagy baj.
5hazi
A nagy titok a megoldásra a következő.
Arra kell forditani a befizetett öszeget amire befizettük ill. fizetjük! Nem különféle juttatásokra és főképp nem azoknak akik egy fillért sem fizettek be.Ugyan ez van a közösségi közlekedésnél is minden cég nyavajog mert veszteséges, közben a mindenkori kormányok különféle utazási kedvezményeket találgatna ki!Jelenleg a volán vállalatoknál 51 féle kedvezmény van életben /ezeket a kormányok találták ki nem a volánok/ Magyarul mindenki kedvezményesen utazik csak a cirka 3 millió dolgozó nem !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.