Komoly gazdasági következményei lehetnek a mostani hamu és gázfelhőknek, amelyek az izlandi tűzhányóból származnak. Német szakértők szerint amennyiben folytatódik az izlandi vulkán kitörése, annyi hamu kerülhet a légkörbe, hogy az idén gyakorlatilag nem lesz nyár - írja a világtudomány.hu. A Die Welt szerint ez akkor következik be, ha a következő hetekben folyamatos lesz a hamueső. 1783-ban sokkal szörnyűbb dolog történ, az izlandi Laki vulkán mérges gázfelhőt okádott, amely halált és pusztulást hozott. Izlandon 50 ezer ember, az akkori lakosság ötöde vesztette életét, és a felhő eljutott Európába is.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
@SELIG: Igy van, majd meglatjuk. Ha ugy is lenne, akkor sem tehetnenk ellene semmit. De meg a tudorok szerint sem lesz ugy. Szoval folosleges panikkeltes.
SELIG
@csutak: Láttam, de a Krakatau sokkal nagyobb vulkánkitörés volt. Ott eltűnt egy-két sziget is a víz alá.
Ahogy csikknorisz is írta: az a baj, hogy a pánikot keltik már megint.
nyanya001
@SELIG: Kell egy kis pánik is, mert amúgy olyan lanyha lenne az életünk.
csutak
@SELIG: Tudod, nem biztos az sem amit én írok, mert kevés az infóm:(
De a felkészülés egy helyzetre mindíg kisebbíti a károk bekövetkeztének a lehetőségét.
Ami biztos, most (2010.04.17 - 14.00 kor) megint büffentget a kráter, tehát a repülési tilalom + 48.00 órát szunyálhat.
És ezzel összefüggésben, minél apróbb szemcsézetű a légkőrbe jutó anyag, annál lassabban ülepedik le, tehát most már bizton állíthatom, hogy az idén nem lesz melegebb a nyarunk, mint a múlt évi volt.
És itt érdekességek lesznek, mert az átlag és az anomáliák miatti szélsőségek okán nehéz összevetni az érzetet az objektív valósággal.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@nyanya001: ja,ja, hát a H1N1 (olvasatomban hini) nem jött be, most jöhet az ökokatasztrófa. No, de ennek legalább valós alapja vagyon. Még a végén úgy járunk, mint a dinoszauruszok, Egy reggel arra ébredünk, hogy ki vagyunk halva. :)
luciferi
„Az izlandi gazdaság végakarata volt, hogy hamvait szórják szét Európa fölött”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.