Az orosz külügyminisztérium felszólította a koalíciós erőket, hogy fejezzék be a válogatás nélküli erőszak alkalmazását Líbiában - közölte a minisztérium szóvivője Alexander Lukasevics. "Arra buzdítjuk a tagállamokat, hogy állítsák le a válogatás nélküli erőszak alkalmazását" - mondta a szóvivő. Öt országból - az Egyesült Államokból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Kanadából és Olaszországból - álló katonai koalíció szombaton indította el a támadást Líbia ellen. Ezzel megkezdődött a líbiai repüléstilalmi övezet létrehozását célzó Odyssey Dawn (Hajnali odisszea) kódnevű művelet, amelyre az ENSZ adott felhatalmazást az észak-afrikai arab országban a Moammer Kadhafi líbiai vezetőt támogató erők és a kormányellenes lázadók között kirobbant harcok miatt, a polgári lakosság védelme érdekében.

Forrás: oroszhirek.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Amúgy kinek a beleegyezésével támadtak ?
dragonita
www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/allami_program_a_fegyveres_erok_modernizalasara_oroszorszagban/
Az orosz védelmi minisztérium a tettek mezejére lépett, megkezdte a fegyveres erők megújítását célzó programjának megvalósítását. A 2011-2020 közötti fejlesztésekről szóló dokumentumot az orosz elnök még 2010. december 31-én aláírta. Az előzetes tervek szerint a katonai vezetés céljai megvalósításához nem kevesebb, mint 19 ezer milliárd rubelt kap. A megvásárolni kívánt eszközök között szerepelnek vízfelszíni hajók, tengeralattjárók, helikopterek, repülőgépek, légvédelmi rakétarendszerek és újfejlesztésű ballisztikus rakéták. A rendelkezésre álló összeg egy részét tudományos-kutatási és tervezési feladatokra fogják fordítani.
Január
Ez a Kadhafi ellenes támadás nagyon hasonlít az iraki Usa invázióra. Ott is már 4-5 nap múlva bejelentették az USA győzelmét a háborúban, csak éppen a békét nem tudták megnyerni.
Azóta valószínű, hogy felhalmozódtak a kipróbálatlan hadászati eszközök és most jó ok volt az "éles hadgyakorlatra" - az eszközök kipróbálására.
Itt bizony senkit nem védtek a szövetséges erők, hiszen nagyszámú a polgári áldozat.
Ez egy teljesen felesleges erőfitogtatás volt, ezzel csak táplálták a tüzet az amúgy is nyugtalan körzetben.
...és mi lesz, ha Kadhafi ott vág vissza, ahol nem is várják? Akkor majd mindenféle terrorizmussal lesz tele a sajtó.
Január
Ez az egész eseménysorozat a szövetséges erők beavatkozásáig Líbia belügye volt. Ezekután el lehet merengeni ki is az agresszor, ki is a terrorista.
És senki sem mossa le, hogy az olaj miatt is van ez az egész.
Feraj49
A II.VH. után mindig Amerika kezdeményezett,ha háborúról volt szó,és mindig távol a hazájuktól./Vietnam,Afganisztán,Koreai provokáció,Irak,stb/ Nehogy vissza tudjon lőni a védekező fél.Még soha nem rúgta seggbe őket senki,így -mint a nagyfiúk az iskolában-úgy gondolják-nem is fogják bántani őket.De mindig jön egy erősebb.Sajnos ehhez az ENSZ is áldását adja,és az ENSZ-et ki hatalmazta fel,hogy ilyen döntést hozzon? Nem zárom ki,hogy a CIA kezdte a lázadások elindítását.Kell az olaj mások élete árán is.Mit szólnának a tisztelt támadok,ha véletlen hazájukra esne néhány igen hatásos bomba?Nem kell,hogy Amerika legyen a világ csendőrsége!!! Pont akkor mikor Ő a kezdeményező.
Nápolyi
Amíg olaj található ezen a földön, addig verseny lesz érte. Semelyik nagyhatalom nem azzal foglalkozik ,ki a gonosz vagy zsarnok csak azzal honnan tud hasznot húzni . Vajon ki lesz az első, aki megkaparintja a föld aranyát. Keresik a gyenge láncszemeket,főleg ott ahol valamilyen oknál fogva káosz keletkezik és mindjárt segítenek,. Kié lesz az olaj?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.